Zaczynam:D Proszę o wsparcie - Dieta South Beach! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-07, 12:10   #1
moniquesnails
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do moniquesnails GG do moniquesnails
Talking

Zaczynam:D Proszę o wsparcie - Dieta South Beach!

Kochane wizażanki :p Nigdy nie stosowałam żadnej diety... Chcę zacząć zdrowo się odżywaiać bo moje nogi to jeden wielki celluit:p a na brzuchu zrobiła mi się opona zimowa:p a na dworze już 23stopnie:p Mój cel to zrzucić 4-5kg:p Ważę teraz 55kg. Mam 164 wzrostu;p I szukam kogoś kto w tej diecie, trudzie i znoju będzie mi towarzyszyć.. Wybrałam diete South Beach, bo czytałam same pozytywne opinie na jej temat :p Niestety nie mam mobilizacji, żeby dołożyć do tego ćwiczenia:p ale zobaczymy jak to będzie wyglądac w ciagu najblizszych dni :po czy wytrwam w postanowieniu.. ) Jest chetna na ulozenie ze mna jadlospisu i odchudzaniu sie ? ;p CZEKAM ;D Sama pewnie nie da rady bunia:
moniquesnails jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 21:05   #2
Ayshaa
Rozeznanie

Dot.: Zaczynam:D Proszę o wsparcie - Dieta South Beach!

ja przechodzę na SB we wtorek lub środę po świętach to już postanowione
Stary 2009-04-08, 23:07   #3
moniquesnails
Raczkowanie

Zaczelam ostro:p na sniadanko i I i II sałateczka warzywna:p ale potem z glodu prawie umarlam ... :p nie moglam sie opanowac i spagetti poszło... :p ma ktoras ulozony jadlospis z tej diety jakis ptrzykladowy :p?
Stary 2009-04-08, 23:33   #4
kaska222
Moderator

Jest juz podobny wätek, inaczej ,,Dieta plaz poludniowych,,tam sie wszystkie ze sobä wspomagamy.
Ja tez zaczelam sie odchudzac od tego poniedzialku,to jest moja druga dieta,wczesniej przechodzilam z wagi 59 kg.w tydzien schudlam 4 kg prawie.
Teraz z 55 na 52kg möj cel.Codziennie rowerek stacjonarny przez godzine wieczorem.

Masz tyle wzrostu co jaMnie zmobilizowala Marzeniätko-ktörej bardzo dziekuje, gdyby nie pojawila sie w jednym wätku,to bym nigdy nie rzucila tych kg.

Co do Twojej wagi to nie duzo wazysz ,ale 5- kg rzucic to bedzie za duzo jak na Ciebie.

Ayshaa - trzymam Cie za slowo

dziewczyny; wätku o ktörym pisalam sä podane jasdlospisy,mozna nawet samemu ulozyc i napisac wätku, aby kazda zobaczyla czy dobrze rozlozyla sobie dania na caly dzien. Pozdrawiam

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 23:35   #5
sylwucha2102
Raczkowanie

Poszperaj w wyszukiwarce, podam Ci dwa przykładowe:

Śniadanie: sok pomidorowy, omlet z pieczarkami, herbatka ziołowa lub kawa z odtłuszczonym mlekiem.
Przekąska: kawałek białego chudego sera.
Obiad: sałatka z szynki, chudego sera doprawiona oliwą z oliwek i octem winnym.
Kolacja: pierś kurczaka z grilla, gotowane brokuły, seler, sałata.

Śniadanie: jogurt z truskawkami i otrębami, herbatka ziołowa lub kawa z odtłuszczonym mlekiem
Przekąska: jajko na twardo.
Obiad: pieczony pstrąg, mieszanka gotowanych warzyw, pół główki sałaty z oliwą i octem winnym. Deser: mała miseczka truskawek.
Kolacja: filet z indyka, kasza kuskus, sałata z pomidorów.

Ale poszukaj opcji które Tobie będą pasować Najlepiej jest samemu układać sobie jadłospis, tym bardziej, ze w opisie diety south beach (co znajdziesz na każdej stronie o tej tematyce) masz wymienone niemalże od A do Z co możesz jeść, a czego Ci kategorycznie nie wolno. Ale z własnego doświadczenia wiem, ze łatwo się mówi a trudniej wykonać Bo komu by sie chciało codziennie główkować nad tym co danego dnia wszamać hehe

Powiem Ci szczerze, ze sama się zastanawiam nad tą dietką, ale mam złe wspomnienia co do diety kopenhaskiej. Wyobraź sobie schudłam jakieś pięć kg ale jojo musiało zrobiś swoje i w efekcie przytyłam 8, więc jaki z tego morał Ale fakt faktem po diecie zaczęłam sobie aż nadto pozwalać

Zasada jest jedna, jeżeli chcesz na prawde schudnąć, to nawyki zywieniowe musisz zmienić na stałe, a nie tak jak w moim przypadku- spocząć na laurach

Jeśli będę gotowa stanąć do kolejnej walki, to już nie z pomocą żadnych diet cudów. Albo, albo- MŻWR, bądź właśnie dieta soutch beach (o której słyszałam same pozytywne komentarze)

Życze powodzenia i siły woli aby Ci się powiodło Co jakiś czas będę zerkać z ciekawości Pozdrawiam
sylwucha2102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 16:24   #6
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Sylwio akurat podane przez ciebie jadlospisy nie pasuja do SB. Po pierwsze jemy 5-6 posilkow a nigdy 4, po drugie otreby i owoce sa zakazane w pierwszej fazie.

Zapraszam do watku o SB i mojego albumu z tym, co jadam na SB
paprak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-10, 10:41   #7
wisienka90
Zadomowienie

GG do wisienka90 Send a message via Skype™ to wisienka90

moze lepsza bedzie dieta Montiego ?
SB nie na kazdego dziala .... ja na niej nie schudlam, moja mama tez nie.
a jesli chodzi o przepisy, to jesli sie nie myle to jest watek plazowiczek
-przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym
-MŻ+WR!
61(19.07)- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!
17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs
wisienka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 17:51   #8
moniquesnails
Raczkowanie

A na czym polega dieta Montiego Wisienko ? Ja sobie nie daje rady.. Chyba zaczne od nowa poi swietach bo teraz tak sie nie da ograniczac:p Opiszcie mi ta diete Montiego ?
Stary 2009-04-10, 19:40   #9
rain88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniquesnails Pokaż wiadomość
Opiszcie mi ta diete Montiego ?
wydaje mi się, ze to chyba o to chodzi https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=89506

bloguję 11.12.2013 nowy post
rain88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 12:01   #10
niagaraa
Przyczajenie

GG do niagaraa

Witam wszystkich! Mam zamiar przejsc na SB we wtorek po świętach. Dużo czytałam o tej diecie i chyba nie jest taka zła Moim celem jest schudnąć 5-6kg mam nadzieję że dam radę

Edytowane przez niagaraa
Czas edycji: 2009-04-16 o 16:26
niagaraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 18:36   #11
Ayshaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska222 Pokaż wiadomość
Ayshaa - trzymam Cie za slowo
ok ja słowa dotrzymam bo po dzisiejszym świętowaniu na pewno mi przybędzie
ale na dietę przechodzę jednak w środę, nie we wtorek, bo nie mam zbyt wiele w domu jedzenia, które nadaje sie na SB, a w poniedzialek nie kupię.
także od środy dietka
Stary 2009-04-14, 11:41   #12
pola0000
Przyczajenie

Witam Was dziewczyny.
Ja rowniez chcialabym sie dolaczyc do wspolnego odchudzania.
Na poczatek dane wyjsciowe: wzrost - 163cm, waga - 70kg, zamiar - zrzucic ok. 10kg. Moja walka z nadwaga siega niepamietnych czasow, a glowny problem polega na tym, iz brak mi wiary w siebie oraz silnej woli. Stosowalam kiedys diete Kopenhaska - 6kg mniej, efekt jojo - 7kg wiecej (14 dni), dieta nielaczenia - ok . 3kg w ciagu 2 tyg, ale zaprzestalam przez moje niepochamowane lakomstwo.
Potrzebuje kogos kto mnie zmotywuje i wesprze. Takie wymienianie sie osiagnieciami jest super i bylabym wdzieczna, gdybyscie zechcialy przyjec mnie do swego grona. Chcialabym sie z Wami dzielic moimi sukcesami i porazkami, i rowniez "wysluchiwac" waszych doswiadczen. Nie wiem czy dalej kontynuujecie watek czy przenosicie sie na inny istniejacy, jak cos to dajcie mi znac.

Mam nadzieje, ze wspolnie osiagniemy zamierzony cel.
Pozdrawiam

(sorki za brak pl znakow, ale nie posiadam na klawiaturze)

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Dodatkowo 3 razy wtygodniu bede chodzic na silownie - basen rozciaganie, cwiczenia na klatke i lapki, bo mi tak brzydko wisi tluszczyk, a w pozostale dni postanowilam cwiczyc w domu na rowerku 1h. Ciekawe czy bede miala sile na cwiczenia i czy czasem nie zaczna mi rosnac miesnie i podtrzymywac wagi. Wiem, ze na biust warto robic cwiczenia, aby nie opadl po dzieciach. Rowniez na plecy. bo siedze w pracy 9h. Porazka - to wlasnie dlatego zaczelam tyc jeszcze bardziej, z pracy do auta, z auta do domu.. itd

Jutro zaczynam ta dietke, bo dzis juz sie najadlam owocow - nie wiem jak bez nich przezyje. Dzis tez robie ZDROWE zakupy. Jestem dobrej mysli.
pola0000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 09:31   #13
Bianca86
Przyczajenie

164 cm wzrostu i 55kg wagi i Ty masz oponę? O rany... Chyba chcesz zniknąć. Ile chcesz wazyć? 44kg? Nie uważasz, że teraz jest idealnie?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

pola0000 mam bardzo podobną sytuację. Ważę nie wiele mniej bo 68kg a wzrostu mam 165cm. Pozwolisz, że się do Ciebie dołączę? I zobaczymy czy razem damy radę coś zrzucić? Ja myślę o bieganiu, bardzo lubię to robić a pogoda jest przeboska. Kiedyś ćwiczyłam też w domu ale to jest trudniejsze bo nie mieszkam sama i nie lubie komuś machać rękami i nogami przed nosem :OP Zaczęłam brać lineę i slimitin women - tak się stało przypadkiem, że mam oba preparaty... Ale wiadomo jak to w święta, czasem zapomniałam wziąć a czasem jadłam tak wiele słodyczy, że chyba nie miało szans podziałać. A teraz też wcale nie jest łatwo bo lodówka jeszcze pełna przysmaków a przecież tego nie wyrzucę... Ale grunt to mobilizacja a że lato tuż tuż to nie powinno jej zabraknąć... Będę zdawać relacje z poich postępów ( mam nadzieję, że o porażkach nie będę musiała) chociaż zapisywałam się już ze 3 razy do różnych forum i jak dotąd nie udało mi się wytrwać w dietowaniu... :O( ale może teraz... Czy stosujesz jakąś dietę? Ja myślałam o SB ale nie lubie przygotowywać sobie posiłków jak mam zjeść je potem sama ani kupować wymyślnych drogich pstrągów, łososiów itp... Ale może kupię sobie rybę w puszce... i na obiad będę robić sałatki z ryżem pełnoziarnistym... A na obiad nesvitę - jabłkowo-cynamonowa jest pyszna :O) na drugie śniadanie owoc lub warzywo, np. paprykę - podobno świetna na cellulit a na kolację twarożek - uwielbiam albo 2 jajka na twardo. Niestety uwielbiam też słodycze a gdy spotykam się z chłopakiem w weekendy to wymyślam różne pizze, lasagne i deserki a potem zajadam się tym razem z nim... Ale może teraz przejdę na jakieś potrawy light również i w weekendy. Jeśli nie na obiad to chociaż na kolację zamiast pizzy czy zapiekanek będę robić sałatki itp... Ech się rozpiasałam, ale warto się tak wymieniać poglądami bo można wtedy sobie z czegoś skorzystać... Życzę sukcesów w odchudzaniu, mam nadzieję że ubędzie nas trochę :O) Miłego dnia :O)
Bianca86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 11:17   #14
brookerka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bianca86 Pokaż wiadomość
164 cm wzrostu i 55kg wagi i Ty masz oponę? O rany... Chyba chcesz zniknąć. Ile chcesz wazyć? 44kg? Nie uważasz, że teraz jest idealnie?
tak tak przy takim wzroście wagę możno śmiało uznać za dolną granicę normy dlatego też mnie śmieszy ta "oponka"
ja bym tej wagi nie ruszała tylko na ćwiczenia się przerzuciła umocnisz mięśnie to i skóra się napręży
buźka i powodzenia
brookerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 16:39   #15
elizabeth_jane
Przyczajenie

och! ja już drugi dzień zaczynam moje nowe życie, ale niestety kuchnie ciągle terroryzuje gang Zebry i Serniczka na Brzoskwinkach, którzy opanowani teren w święta. muszę ich najpierw wykończyć (mniam mniam) i pokazać kto rządzi w kuchni!!!
elizabeth_jane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 18:03   #16
climberka
Raczkowanie

czesc dziewczyny,
dolaczam

jestem na tej dietce od wczoraj, nadal lekko boli mnie glowa, ale wiem, ze to minie niebawem, juz kiedys stosowalam te dietke.
Teraz potzrebuje schudnac po dziecku, moze nie pytajcie ile waze , 77 heh, jestem pelna nadziei
climberka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 19:09   #17
Carolinka
Raczkowanie

A ja sie moge przylączyc?
Ale zaczynam dietke od jutra;D

waga:6766 65 64 63 62-juz za mną 61 60 59 58 57
ważenie:14.o7.2009
Carolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 23:12   #18
climberka
Raczkowanie

Im nas wiecej tym lepiej Ja moge powiedziec, ze dietka dziala, to ile sie chudnie w pierwszej fazie to kwestia indywidualna, ale mi bardziej chodzi o cos innego - bardzo ladnie wyregulowuje apetyt na slodycze i inne rzeczy, od ktorych sie tyje. Niestety jestem z tych, ktore nie moga zjesc kostki czekolady - musza od razu cala

Oto co dzisiaj zjadlam:

1. jogurt naturalny z 4migdalami, 4orzechami, lyzka slonecznika
2. 2 jajka na miekko, salatka z fasolki zielonej, czerwonej, papryku, pomidorkow koktajlowych, cebuli, pora, mozzarelli polanej sosem z oliwy i cytryny, pieprz, sol, czosnek
3. taka sama salatka + biała
4. salatka z rukoli, sera feta light, papryki, pomiksa + biała

mial byc jeszcze serek wiejski wieczorem, ale nie dalam rady i wlasnie o to chodzi co jeszcze? kolezanka czestowala mnie pyszna czekolada i z latwoscia odmowilam (a z tym mam zawsze problem), generalnie apetyt zanika jak sie nie oszukuje. Bardzo chce mi sie pic, wciagam ok 3l dziennie - gl mineralka, czerwona i zielona herbata, 2 kawki dziennie - nie potrafie bez nich zyc, ale przeciez mozna
no i czuje sie juz lepiej, na pewno mam wiecej energii niz zwykle.
Juztro sie waze, dam znac ile poszlo
Stary 2009-04-16, 10:02   #19
pola0000
Przyczajenie

wlasnie o to chodzi, ze ja tez sie nie potrafie powstrzymac, zjem ta cala czekolade i jeszcze zaczne weszyc po wiecej, jestem najwiekszym lakomczuchem na swiecie. A moj chlopak, to nie ze tak ze zlosliwosci, ale juz mowi, ze sie zaokraglilam. On tez, bo przestal chodzic na silownie, hehe.

Wczoraj, trzymajac sie planu, wskoczylam na rower i pedelowalam cala godzine. Ciezko bylo, zwlaszcze, ze Pancio ogladal se macza. Jakos mi latwiej, jesli ogladam film i sie wciagne dziwne, ale prawdziwe
Zauwazylam dosc duze wachania wagi, jak juz pisalam wczesniej, przedwczoraj wazylam 70kg, ale juz dzis rano 67.5kg. Oczywiscie niemozliwe, abym schudla 2.5kg prze 1 dzien, ale to ze bylam w ubikacji pewnie ma znaczenie. Tez tak macie??

Bianca86:
fajnie, ze zaczynamy razem. Bede trzymac kciuki!

Pytanko do was: Czy mozna pic kawe z 2cm mleka i 1xslodzik? bo bez niej nie dam rady - zasne przed biurkiem. A moze znacie jakies tabletki na pobudzienie, niby wiosna idzie i niedzwiedzie sie powinny budzic, ale jakos nie dziala.

Climberka:
Ja nie wiem jak ty tak mozesz na samych warzywach prawie. Ja jestem typowym mysliwym-MIECHO. mawet jest to zgodne z moja grupa krwi (poprzednia moja dieta), caly czas mam na uwadze, jakie produkty sa kategorycznie zabronione na mnie z grupa 0.

Jakby czlowiek chcial, zyc zgodnie z tymi wszystkimi zaleceniami to by jadl tylko korzonki i pil wode - taka tylko mala dygresja.

A co powiecie na maly wspomagacz: Aplefit? Czytalam na innych forach, ze niby pomaga, wlasnie na niego czekam.

Pozdrawiam
pola0000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-16, 10:45   #20
niagaraa
Przyczajenie

GG do niagaraa

Muszę przyznać, że wczoraj troszkę się złamałam i zjadłam banana na podwieczorek, nie mogłam się powstrzymać Ale ogólnie było dobrze, w sumie przez te 2 dni żyłam głównie na sałatkach Dzisiaj 3 dzień zaczęłam od omleta z kawałkiem pomidorka i cebulką a do tego czerwona herbatka. Zobaczymy co będzie dalej.
A mam jeszcze takie pytanko: czy można jeść jogurty naturalne? Jakoś tak ciężko mi bez nich
Będzie---> 53kg

Edytowane przez niagaraa
Czas edycji: 2009-04-16 o 16:28
niagaraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 14:25   #21
Carolinka
Raczkowanie

ja dzis zjadlam na sniadanie: pól serka wiejskiego woda niegazowana
przekaska: kawałek ogórka zielonego, troszke sałatki z makreli
Obiad: kalafior zielona herbata

Stary 2009-04-16, 14:58   #22
Anecia86
Raczkowanie

Ja jestem na sb od 1.04. Znaczy się nie wiem czy mogę powiedzieć, że jestem bo I fazę wytrzymałam 10 dni a potem świętaaaaaaa i już w pierwszy i drugi dzień świąt jadłam niemiłosiernie duuużo ;p właśnie przyjechałam do domu a tam ciasta, mięsko, owoce, lody ale wróciłam do studenckiego życia i od wczoraj znów zaczynam pierwszą fazę, ale raczej nie 14 dni.. bo wydaje mi się, że to będzie już za długo. Do przyszłego piątku wytrwam a potem zacznę II fazę. Mam do zrzucenia 3 kg i mam nadzieję, że z SB mi się to uda ;p!!!!!

Waga 58 kg

Wymarzona WAGA 54 kg
Anecia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 18:07   #23
climberka
Raczkowanie

Palaooo jakie tam same warzywka na drugie sniadanie byly jajka i salatka z mozarella, a na obiad i kolacje biala kielbaska + warzywka na warzywkach to ja bym rzucila te diete w diably na drugi dzien
Tu uwaga do wszystkich dziewczyn - jedzcie mieso lub rybe na KAZDY posilek glowny, bo mieso wlasnie zabija glod i syci na dluzej, nawet jak nie lubicie za bardzo to przemozcie sie na te dwa tygodnie. A na przekaski moga byc:
1. jogurt naturalny z migdalami i orzechami
2. jajka we wszelkiej postaci
3. serek wiejski np z pomidorkiem.
Juz to przerabialam i wiem, ze jogurty czy wiejskie na ktorys z posilkow glownych to blad, czlowiek szybko glodnieje i ma ochote na zakazane wegielki jest mu slabo i niedobrze.
Ewentualnie na sniadanko jajka, na obiad mieso/ryba i na kolacje mieso/ryba, a przekaski jw. I juz jest bardzo fajny jadlospis. Ja na tym nie chodze glodna.
Dbajcie o warzywka, zeby nie bylo problemow w kibelku no i warzywka tez niezle zapychaja a malutko kcal.
Aplefit to dobry pomysl, warto tez kupic jakies multiwitaminy, byle nie rozpuszczalne, bo sa dranie slodzone.
U mnie 1kg mniej oczywiscie to woda na poczatek pewnie zeszla, ale oczko cieszy .
Stary 2009-04-16, 19:49   #24
Carolinka
Raczkowanie

a mozna jesc sałatki z makreli z puszki? albo orzechy ziemne?

Stary 2009-04-16, 19:55   #25
Ayshaa
Rozeznanie

ja jestem od wczoraj na SB na razie jadłospisy może nie idealne, ale niestety nie mam czasu na to.. (praca, studia )
wczoraj było tak:
ŚN: omlet z 3 jaj z bazylią, oregano, chilli smażony na oliwie.
Przekąska: garść fistaszków.
II śn: serek wiejski lekki, pół papryki.
przekąska: jogurt naturalny 0.5% (paskudny w smaku notabene )
Obiad: smażony na oliwie mintaj, bez panierki, otoczony tylko w jajku, ogórek.
Kolacja: 125 gram chudego twarogu posypanego ziołami, ogórek zielony.

a dziś tak samo, tylko na obiad było chilli con carne

na jutro nie mam pomysłu co wziąć do pracy, bo nie mam już fistaszków ani jogurtów wezmę ze 2 wieśniaki, może fistaszki kupię, bo na jogurt 0.5% u mnie na osiedlu nie ma co liczyć

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Carolinka Pokaż wiadomość
a mozna jesc sałatki z makreli z puszki? albo orzechy ziemne?
orzeszki tak ja przynajmniej jem
a sałatkom takim nie ufam, bo mają różne złe rzeczy. wystarczy etykietkę przeczytać. lepiej sama rób takie sałatki na wątku o SB jest dużo fajnych przepisów
Stary 2009-04-16, 20:03   #26
Carolinka
Raczkowanie

aha dzieki;D
A jak robisz omleta? Bo to bez mąki?

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

ja dzisiaj zjadlam sniadanie:pol serka wiejskiego woda niegazowana
przekaska: troche sałatki z mintaja(niestety z puszki) kawałek ogorka zielonego
Obiad: kalafior (dosc duzy) herbata zielona
kolacja; sałatka z warzywami jakimis
Jadlospis chyba troche zly sama nie wiem czy byc na tej diecie czy nie....

Stary 2009-04-16, 20:15   #27
Ayshaa
Rozeznanie

bez mąki robie omleta zreszta ja nigdy nie robilam z mąką, nawet jak z dietami do czynienia nie mialam
po prostu wybijam 3 jajka do glebokiego talerza, daje szczypte soli, piperzu, bazylię, oregano, curry (ew. ziola prowansalskie), roztrzepuje to i wrzucam na patelnie na rozgrzana oliwe, na malutki płomień, przykrywam pokrywką, czekam chwile i omlet gotowy pozniej posypuje jeszcze papryką chilli a dziewczyny jeszcze na SB robią cos a'la pizza, bo do jajek daja jeszcze pokrojoną polędwicę, a na wierzch omleta pokrojone 2 plasterki sera żółtego light tak tez probowalam i tez dobre
ogolnie uwielbiam omlety a taki z 3 jajek jest sycący i idealny na sniadanko jak dla mnie
Stary 2009-04-16, 20:33   #28
Carolinka
Raczkowanie

i wychodzi tak bez mąki? a przewracasz go?

Stary 2009-04-16, 21:13   #29
Ayshaa
Rozeznanie

wychodzi nie przewracam, tylko smaże na bardzo małym ogniu zeby sie nie przypalil i jest ok
Stary 2009-04-16, 21:16   #30
Carolinka
Raczkowanie

hmm bede musiala sprawdzic ciekawe czy mi wyjdzie;D

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości