|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
bardzo mały kotek nie robi kupy
Witam! Znalazlem przed wczoraj malego kotka nie ma nawet 2 tygodni, siedzial biedny skulony w krzakach i bardzo krzyczal kiedy sie zdecydowalem aby go wziasc do domu nie wiedzialem czym go karmic, bylo bardzo pozno wiec dalem mu mleko krowie, na drugie dzien z rana udalem sie do lekarza weterynari ktory powiedzial ze jezeli bedzie kotek jadl to uda sie go odratowac, polecil takze mleko dla kociat ale powiedzial ze na zwyklym 'bebilonie" tez sie go wyzywi, wiec kupilem mleko dla dzieci Nan 1. Jest juz z nami od 2 dni i jest wszystko ok poza tym ze nie robi kupy !!!!!! sika bardzo chetnie po kazdym jedzeni, ma masowany brzuszek ale za chiny nie chce sie wykupkac. Co mam robic ? Czy to normalne ? Prosze o jakies konkretne porady.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: bardzo mały kotek nie robi kupy
Dzwoń do weta! To nie jest normalne i może być bardzo niebezpieczne. Przynajmniej 1x dziennie kotek musi się wypróżnić, być może lekarz zaleci lewatywę, może laktulozę, ale musisz koniecznie powiadomić lekarza.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Denek zarejestruj się na miau, wejdź w dział dla hodowców kotów i tam zadaj to pytanie. Oni niejednokrotnie przechodzili przez szereg problemów z kociętami. I starają się im pomóc jak najlepiej.
Nie mam pojęcia czy mleko dla niemowlaków jest równie dobre dla kociąt. I moze idź do innego weta. Kotom nie podaje się zwykłego krowiego mleka. Koty piją wodę nie mleko. Jedynie kociętom podaje się specjalistyczne mleko przeznaczone dla kociąt. Kociakowi zapewnij ciepło. Kocię jest malutkie, znalazłeś je jak zapewne było głodne. Zapełnił brzuszek płynami. Może na kupkę musi się trochę nazbierać (stąd siusiu - wydalanie płynów) (?) Nie wiem dlatego szukaj wsparcia u osób które maja sporo doświadczenia (właśnie np u hodowców). Edytowane przez Brookit Czas edycji: 2011-05-02 o 13:43 |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
jeśli kot siedział w krzakach to pewnie nie jadł i nie ma póki co z czego zrobić kupy, najważniejsze, że ma apetyt i robi siku no i że nie ma biegunki, bo to by go wykończyło szybciej niż zatwardzenie. Mleko NAN1 moze być według tej strony http://www.kociadolina.pl/articles,a...-oseskami.html
Cytat:
Edytowane przez esfira Czas edycji: 2011-05-02 o 16:04 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Denek
jak ja kocham facetów którzy kochają zwierzęta![]() trzymam kciuki za kociaka i też czekam na foty ![]() z doświadczenia wiem że takie bardzo młode kocięta wcześnie oddzielone od matki najbardziej przywiązują się do opiekunów - no mój to prawie krok w krok za mną łazi przy kazji przedstawiam wam - rzeczony Muniek ))
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
oj miałam to samo tyle że ja znalazłam 2 dniowego kotka.
A masujecie mu też okolice odbytu? Bo moja gwiazda po tym zaraz kupała. Może narazie nie ma czym się załatwiać? No i w razie czego idź albo zadzwoń do weterynarza |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

jak ja kocham facetów którzy kochają zwierzęta
))