|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Pomóżcie, nie wiem co wybrać...
Mam dylemat. Po części muszę a po części chcę wybrać jakieś zajęcia, czy coś w tym stylu. Oczywiście dotyczące kształtowania sylwetki, polepszania kondycji itp. Nie wiem co wybrać. Pływalnia, aerobik, taniec?
Myślałam też o jodze. Czy sa jeszcze jakieś inne dziwne zajęcia, typu aerobik w wodzie i inne cuda? Wy się znacie lepiej,więc zwracam się z tym do was. Pomóżcie! |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pomóżcie, nie wiem co wybrać...
To zależy tylko od ciebie na jakie zajęcia się zapiszesz... Jeśli chcesz zrzucić wagę to dobry jest aerobik fat burning (ćwiczenia szybkie przy muzyce) jeśli chcesz rozwijać wszystkie mięśnie, kształtować sylwetkę to fajne są też zajęcia TBC , pływanie natomias wysmukli twoją sylwetkę, taniec doda gibkości... Wybór masz duży... Myślę, że to tylko musisz zadecydować...A o kondycję się nie martw...wyrobi się.. na początku będzie oczywiście ciężko, ale później efekty znakomite... Zastanów się co lubisz, jaką formę aktywności i po prostu zapisz się i bądź w tym wytrwała....
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że w tym przypadku nie możesz podjąć złej decyzji...
Radziłabym się przede wszystkim zastanowić, co LUBISZ, tak żeby starczyło Ci zapału na dłuższy czas... Jeśli lubisz i umiesz pływać, to, przy stosunkowo niewelkim wysiłku jak na ten wydatek energetyczny, po paru miesiącach pięknie ukształtujesz sobie sylwetkę... a i samopoczucie po basenie jest super wadą jest to, że niektórym osobom nudzi się monotonne pływanie w tę i wewtę przez godzinę ja to akurat lubię, ale nie wszyscy...Aerobik i taniec na pewno Cię nie znudzi, za to porządnie zmęczy... prawdopodobnie aerobik bardziej, ale i efekty powinny być bardziej spektakularne Taniec pozwala łatwiej zapomnieć o dużym wysiłku...Z jogą nie mam doświadczeń, ale bardzo bym chciała...cuda na ten temat słyszałam . Na pewno każda z tych form ruchu przyniesie superefekty Warunkiem jest wytrwałość i systematyczność Proponuję wybierać pod kątem przyjemności, o ile nie ma przeciwskazań np.zdrowotnych
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedzi
Juz wybrałam sobie dokładnie gdzie i kiedy i na co będę chodzić (w końcu aerobik-ABT=SHAPE).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Myślałam też o jodze. Czy sa jeszcze jakieś inne dziwne zajęcia, typu aerobik w wodzie i inne cuda? Wy się znacie lepiej,więc zwracam się z tym do was. Pomóżcie! 

Radziłabym się przede wszystkim zastanowić, co LUBISZ, tak żeby starczyło Ci zapału na dłuższy czas... Jeśli lubisz i umiesz pływać, to, przy stosunkowo niewelkim wysiłku jak na ten wydatek energetyczny, po paru miesiącach pięknie ukształtujesz sobie sylwetkę... a i samopoczucie po basenie jest super
Taniec pozwala łatwiej zapomnieć o dużym wysiłku...