|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Dylemat: co dalej z wagą?
Cześć dziewczyny! Proszę powiedzcie jak zapatrujecie się na moją sytuację. Mam 16 lat. Dwa lata temu zaczęłam ćwiczyć i mniej jeść, ważyłam 52 kg, nie miałam nadwagi, ale chciałam troszkę lepiej wyglądać. Teraz przy wzroście 1,58 ważę 46 kg. Bardzo denerwuje mnie brzuch, ponieważ po jedzeniu na wiele godzin robi się wystający, mam solidne kości, więc na szczuplutką wtedy nie wyglądam. Czasami wstydzę się wychodzić po obiedzie. Boję się jak to będzie w przyszłości. Robię co mogę, codziennie ćwiczę, uprawiam sport, zdrowo się odżywiam. .Pewnie jeszcze bym chciała schudnąć, gdyby nie biust, który bardzo mi zmalał. Nie chcę mieć mniejszego, więc chyba powinnam przystopować i utrzymać obecny stan rzeczy, może tylko jeszcze się "ujędrnić" ćwiczeniami. I tu mam do was pytanie: czy kiedy wy wychodziłyście z okresu dojrzewania, to smuklałyście? Gubiłyście jakieś kilogramy? Bardzo dbam o wygląd i marzę o pięknej figurze. Może kiedy mi coś przybędzie w biuście, to wtedy zrzucić jakieś 2-3 kg?
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dylemat: co dalej z wagą?
No ja przytyłam w okresie dojrzewania, a potem jakoś mi się samo schudło
![]() Co do biustu, to niestety, on tyje i chudnie razem z nami - przynajmniej ja tak mam. Najładniejszy miałam, kiedy zaczynałam się odchudzać - był całkiem spory I wszędzie byłam szczupła, tylko biust był duży ![]() Wydaje mi się, że jeżeli chcesz mieć ładny biust, to nie powinnaś odchudzać się w tym wieku, bo inaczej nie rozwiniesz się (np. biust Ci nie urośnie ;P). Oczywiście zdrowo odżywiaj się, ruszaj się, i tak dalej, ale nie walcz jakoś drastycznie ze swoją wagą, bo i tak ważysz malutko. Edytowane przez jagagaga Czas edycji: 2011-04-03 o 13:04 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle nie walcz już z wagą, bo możesz poważnie zaburzyć swoje dojrzewanie.
zdrowo się odżywiaj, ćwicz, zajmij się czymś innym niż dbanie o wygląd.
|
|
|
#4 |
|
♥
|
napisz swój jadłospis albo sama się przyjrzyj może po prostu jadasz coś co powduje u Ciebie wzdęcia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.