|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Seksualność w stroju mężczyzny
Hej
![]() ostatnio uświadomiłem sobie, że istnieje pewna nierówność. Otóż o ile, zwłaszcza w tej pogodzie, kobiety mają swoje sposoby na zaprezentowanie własnych atutów. Powiedzmy sobie szczerze, na wyeksponowanie własnej seksualności. Dla mnie to jest zupełnie ok i dobre. Lubię te wszystkie krótkie spódniczki, opięte na zgrabnej pupie legginsy, dekolty odsłaniające ponętny biust. To wszystko jest super, serio ![]() Tylko ostatnio sobie uświadomiłem, że na dobrą sprawę nie istnieje społeczne przyzwolenie na eksponowanie seksualności przez mężczyzn. Zaakcentowanie własnego statusu przez dajmy na to koszulę, marynarkę czy zegarek - ok. Ale jak już facet zaczyna eksponować własną seksualność bardziej fizycznie to od razu dostaje łatkę "pedał" albo "macho" ![]() Pomijając już te społeczne absurdy - jakie macie pomysły na to, żeby facet wyeksponował własną seksualność. Jeżeli już ma do niego przylgnąć jakaś łatka, to niech już będzie to "macho". Podsumowując: Jakie macie pomysły na to, żeby facet zaakcentował swoją seksualność? I jaki wizerunek oddziałuje na Was tak, że w głowie macie "boooże jakie ciacho, aż chciałoby się schrupać"? Z góry dzięki ![]() Mikołaj Edytowane przez Mikolajowo Czas edycji: 2010-05-02 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Seksualność w stroju mężczyzny
hm, dziwne pytanie wg mnie
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tez wole styl luzaka i nie bardzo wiem jak facet o takim stylu mialby podkreslic seksualnosc.... masz racje, u dziewczyn jest to o wiele latwiejsze i szeroko stosowane.
nie wiem, dla mnie po prostu facet jest sexy jesli jest w moim ulubionym stylu, ma pewny siebie krok, nonszalacje jakas taka... a nie dlatego ze podkresli jakas czesc ciala czy cos tam odsloni.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
oczywista sprawa: jak facet jest dobrze zbudowany to wygląda seksownie, niewaznie czy codziennych ciuchach czy garniturze...
a jak jest skapciały to ciuchy na nim dobrze nie wyglądają i nie ma co filozfować, że trzeba ubierać jakies obciskające ciuchy, żeby pokazać swoją seksualność... i też nie zgodzę się z tym, że kobiety mają większe pole do popisu, żeby zaznaczać swoją seksualność - facet jesli ubierze krótkie spodenki (mam na mysli takie do kolana) i ma fajne wyrzeźnione nogi to jest to seksowne i pociągające ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
batonik
|
Wg mnie faceci swoją seksualność mogą i powinni okazywać w bardziej ograniczonym gronie. Ale jednak muszę przyznać, że w wg mnie faceci w Polsce ubrać się nie potrafią. Wystarczy chociaż popatrzeć na francuzów czy japońców. Ale wiąże się to z pewnym brakiem przyzwolenia w społeczeństwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
według mnie to wszystko zależy od gustu kobiety. o ile w przypadku mężczyzn każda długonoga dziewczyna w ładnym stroju jest 'sexy', o tyle w przypadku kobiet nie każdy facet w obcisłym wdzianku jest ciachem
![]() ![]() ![]() dla mnie ciachem jest wysoki, wysportowany, opalony facet, który swoją, jak to ująłeś, seksualność pokazuje np. poprzez zwykły T-shirt, bezrękawnik, krótkie spodenki czy fajne dżinsy. ogółem luźny, sportowy styl. pokazywanie atutów swojej sylwetki w sposób bardziej otwarty (mam na myśli 'gołe klaty' ![]() i powiem jeszcze, że wszystkie moje znajome, łącznie ze mną, bardziej zwracają uwagę na posturę i twarz, niż na ubranie danego chłopaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Mylisz pojecia kolego... w facetach seksi jest ich budowa ciała, plecy, dłonie, twarz... oni nie mają cyckow, nie potrzebują dekoltów.
Facet jest seksi gdy jest MĘSKI: ubrany jak FACET, ogolony lub 3 dniowy, zadbany. Seksualność faceta wydobywa się w diametralnie inny sposob niz kobiet, jednym słowem ubiór u faceta nie jest tak wazny jak u kobiety - kobiety sie stroją bo faceci są wzrokowcami.
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
niektorzy faceci to nawet w byle czym wygladają bosko
![]() ważne, abyś poza ubiorem był po prostu zadbany i czysty ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hmm... No wygląda na to, że faktycznie seksualność mężczyzn jest inaczej odbierana i inne są oczekiwania wobec mężczyzn w kwestii mody...
A co z rozpiętymi koszulami albo dżinsami, które mają rozcięcia - jak widzicie takie klimaty na przykład? I czy jest różnica pomiędzy miejscem w którym to widzicie - dajmy na to czy istnieje różnica kiedy facet jest tak ubrany w dzień na ulicy, a wieczorem w klubie... I nie, nie mylę pojęć koleżanko - pytam o to, jak facet może Waszym zdaniem wydobyć i wyeksponować te atuty, które posiada (zakładając, że posiada :P) Mikołaj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dla mnie seksownym meskim strojem są wszystkie klasyczne zestawienia tzn taki styl businessmana
![]() ogólnie eleganckie, klasyczne męskie ubrania oczywiście pod warunkiem, że i sam facet jest interesujący, a nie na zasadzie, że każdy kto wskoczy w garnitur, to mi się podoba ![]() Ile kobiet tyle opinii -ktoś wcześniej pisał o krókich spodniach (do kolan) ![]() Co do rozpiętych koszul - chodzi o rozpięte na całej długości? jeśli tak to nie podoba mi się taki pomysł. natomiast jeśli mowa o rozpięciu górnych guzików to byłabym na tak. lubię owłosione męski klaty i taki `wizurenek latynosa', który odkrywa kawałek dobrze zbudowanej klatki z czarnymi włosami działa na mnie bardzo pozytywnie ![]() dżinsy z rozcięciami zupełnie mi sie nie podobają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spodnie z rozcięciami - NIE. To dla mnie ped*lskie xd nie lubię takich rzeczy, obcisłych ciuchów na facetach ani rozcięć itepe Facet powinien ubierać się klasycznie lub luzacko, nie lubię innych zestawień. Przykładowo: styl "biznesmena" ![]() Na codzień jednak wolę styl "luźny", taki skejtowy nieco, także wystarczy tshirt i jeansy i jest miodzio. Męsko. Prosto. Idealnie ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
WSZYSTKO zalezy od tego, jaka jest budowa ciala i twarz. Bo jezeli facet nie ma przyjemnej buzi i jakotakiej budowy (zadne miesnie piwne, tluszcz, ani zarowno tez oswiecim nie wchodza w gre) to nawet w najmodniejszych i 'najseksowniejszych'(o ile w przypadku mezczyzn mozna mowic o seksownosci) ciuchach bedzie wygladal smiesznie...
Osobiscie lubie koszule noszone na sportowo, podwiniete rekawy np i rozpiete ze dwa guziki, ciemne, proste spodnie, moga byc lekko przecierane albo dziurawe. marynarka noszona na sportowo, czyli tez np. podwiniete rekawy, rozpieta. oprocz tego uwielbiam kapelusze ![]() No, ael jest sporo przypadkow kiedy ubior po prostu nie pomoze. znam chlopaka, ktory ubiera sie nienajgorzej i gdyby byl przystojny, to wygladalby super - niestety, nie jest, wyglada komicznie Edytowane przez meginnia Czas edycji: 2010-05-02 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co do ubioru w klubie itp. to nie przełknęłabym, gdyby mężczyzna ubrał się w coś błyszczącego, odblaskowego albo białe spodnie, bądź obcisłe rurki. zgroza ![]() Kica.- zapomniałam sprecyzować, co do tych krótkich spodni. właśnie chodziło mi o plażę, jakieś luźne wypady nad jezioro, na mecz itp ![]() Edytowane przez coffee1705 Czas edycji: 2010-05-02 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jest takie zniewieściałe ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
a mi się cholernie podobają dobrze zbudowani faceci w koszuli (ale nie tych takich eleganckich, tylko tych bardziej na luzie) i dżinsach
![]() i tak jak dziewczyny mówiły porozcinane spodnie na nie ![]() Właściwie to nie rozumiem, co masz na myśli pisząc o ukazywaniu męskiej seksualności... bo dla mnie sexy u faceta jest klata, no ale chyba nie będzie chodził bez koszuli, dłonie/ręce - te zazwyczaj są odkryte i sylwetka tak ogólnie, ale ją to w każdym ubraniu widać. Więc nie wiem, czego nie możesz eksponować.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DOKŁADNIE ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Wiecie, pytanie brzmi tak naprawdę, jak - na tyle na ile ubranie może mieć na to wpływ - się ubrać, co można odsłonić, co zasłonić, żeby wpływać na kobiety tak, jak kobiety potrafią czasami wpłynąć tymi wszystkimi swoimi czarami na faceta...
Dziewczyny, Wam też się coś od życia należy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobają mi się typowo męskie ubrania - luźne spodnie, T-shirt, koszula np. biała kontrastująca z opalenizną ![]() ![]() Wszelkiego rodzaje mundury, a co za tym idzie - dobrze skrojone garnitury leża bosko na męskim ciele ![]() Nie miejcie wyciętych dekoltów czy do połowy porozpinanych koszul. Wolę, gdy zza luźnych spodni wystają wysoko podciągnięte bokserki niż miałabym zobaczyć pośladki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
a mnie rurki biora
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
nie wszyscy tak myślą, ale niestety większość. no cóż, takie mamy społeczeństwo...
hmm.. obcisłe spodnie? zadbany wygląd, nie wiem, wystarczy popatrzeć na gwiazdy 'Bozyszczy nastolatek' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Jak facet jest sexy to nie musi nic robić bo to widać.
![]() Dla mnie sexy sa długie włosy u faceta .. Ewentualnie styl motocyklisty/harleyowca, ale raczej na filmach ![]() Czego nie lubię u faceta: zbyt obcisłe spodnie tzw "rurki" ( jak nie mają zbyt umięśnionych nóg) , skate'y, lalusie w rzucających się w oczy drogich ciuchach, z prostego wzgledu-wtedy skupiam się na tych ciuchach a nie na facecie i myślę np. czy te buty to Armani i czy były droższe niż moje, i facet taki wydaje się płytki i powierzchowny. Edytowane przez rousse Czas edycji: 2011-04-09 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Z tego co mówisz (opisałeś dziewczynki chodzące w legginsach jak spodniach, czego prawdziwe kobiety NIE ROBIĄ, bo wiedzą, że LEGINSY TO NIE SPODNIE, to jest coś bardziej w stylu RAJSTOP
![]() ![]() to Twoim zdaniem kobiety swoją "seksualność" podkreślają ubraniem ![]() ![]() We wszystkim trzeba znać umiar, spódniczki z którymi widać pośladki to też coś nie tak, nie sądzisz? ![]() Anyway, wracając do tematu - jeśli o mnie chodzi to facet, żeby podkreślić swoją "seksualność" ubiorem musi być po prostu schludnie ubrany (dresom, bluzom z kapturem i szerokim spodniom z krokiem w kolanach mówimy nie), nie jak za przeproszeniem kobieta (spodnie rurki odpadają, w ogóle za ciasne rzeczy odpadają), kobieta zwraca uwagę najpierw na włosy i twarz, później na ubranie ![]() Edytowane przez MadSyndrome Czas edycji: 2011-04-09 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Dla mnie mega seksowny jest jak James Bond. Świetnie ubrany, elegancki facet, z pazurem
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.