|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pierwsza randka :)
cześć dziewczyny
![]() w niedziele wybieram się pierwszy raz w życiu na podwójną randkę ![]() z moją koleżanką ona poznała chłopaka i spotkała się z nim parę razy okazało się że chłopak ma kolegę który szuka dziewczyny i sie zgadaliśmy chłopak zaproponował że chce się ze mną spotkać ( dodam ze widzieliśmy sie tylko na zdjeciu ) a ze mieszkamy kawałek od siebie to przyjedzie z kolegą i będzie to podwójna randka. A ja już dosć długo nie spotykałam się z chłopakami mi mam potwornego stresa z natury jestem dość nieśmiałą osobą i to powoduje że czasem tródno mi sie przed kimś otworzyć . Może poradzicie mi o czym z nim rozmawiać jak się zachowywać ( oczywiscie być sobą ) i może co ubrać czy jakiś zwyczajny styl czy może obcasy i tak dalej.. dodam ze nie wiem jakiego wzrostu jest chłopak i z racjii tego że chłopak nie mieszka blisko spotkanie będzie trwało dosć długo i nie wiem czy obcasy to dobry pomysł ?? . Liczę na waszą pomoc ![]() Edytowane przez Misia0510 Czas edycji: 2011-04-14 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza randka :)
Bądź sobą. Po prostu. Ubierz się tak, jak ubierasz się na co dzień. Ma Ci być przede wszystkim wygodnie. Skoro na co dzień nie nosisz butów na obcasie to teraz tez takich nie zakładaj, po co masz mieć zdarte stopy i przecierpieć całe spotkanie? Jeśli idziecie to zwykłego pubu to załóż np ciemne jeansy, jakąś ładną bluzke, np. koszule (ale nie taką jak na akademię), do tego mogą być botki i marynarka. Zrób delikatny makijaż, wyprostuj włosy, spleć luźny warkocz na bok, nie wiem co moge doradzić, bo nie wiem jak wyglądasz, jakie masz włosy, jak się malujesz i jaki jest Twój styl.
Zawsze możesz zapytać kumpeli co zakłada i mniej więcej się dopasować do jej ubioru.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, bądź sobą.
Zależy jaki masz styl na co dzień, ubierz się zgodnie z tym, jak chodzisz na co dzień, zebyś nie czuła się sztucznie i niewygodnie. Ja bym raczej podarowała sobie wyzywający styl, szpile i wielkie dekolty, chociaż tak, jak mówię, nie wiem w czym dobrze się czujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
I nie nastawiaj sie. Ja bym to raczej traktowala jak zwykle spotkanie towarzyskie niz randke. Takie 'randki w ciemno' to czesto niezla kaszana wiec wyluzuj. Bedzie fajny chlopak to milo spedzisz czas, jesli nie, to przynajmniej nie bedziesz sie czula zawiedziona, ze mial byc slub a jest tylko niesmak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Idź z nastawieniem, że miło spędzisz czas - aż tyle i tylko tyle. Umówiłyście się z koleżanką na jakiś plan B, na wypadek, gdyby Twój (lub jej) partner nie przyszedł / okazał się jedzącym własne gile orangutanem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() Doris dobrze radzi - oparcuj sobie plan ewentualnej ewakuacji bo 'na dwoje babka wrozyla' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Tak dziewczyny jak zawsze mają rację
![]() ![]() ![]() ![]() A ubranie musi być ładne,ale i wygodne.Musisz czuć się w nim atrakcyjna,bo to dodaje odwagi.Co to już będzie to twoja decyzja ![]()
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Tak jak w komentarzach powyżej - bycie sobą to pierwsza,przodująca zasada.Bez tego ani rusz!!
Jeśli chodzi o ubiór-wiadomo na randkę nie idzie się raczej w dresie ( chyba,że idziesz sie z kims spotkać do fitness klubu ),ale również nie przesadza sie w drugą stronę - postaraj się nie wyglądać jak odpicowana od stóp do głowy dziunia - bo bedzie to wygladac mega sztucznie ( szczegolnie gdy nie ubierasz sie tak na codzien).Wazne jest zeby czuc sie swobodnie,ale i wygladac przyzwoicie.Jakas zwiewna sukienka,czy dzinsy,legginsy,balerinki,do tego jakas fajna skromna tuniczka czy bluzka i tyle ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ubierz się ładnie, żebyś czuła się pewnie. Wygodnie, żeby nic Cię nie denerwowało (czyli nie najnowsze 12 cm koturny
![]() ![]() No i plan B oczywiście. W razie czego idź do toalety, a po powrocie powiedz że dzwoniła siostra/brat/przyjaciółka i musisz pilnie wracac do domu/coś załatwic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.