Pierwsza randka :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 12:09   #1
Misia0510
Raczkowanie

Pierwsza randka :)

cześć dziewczyny

w niedziele wybieram się pierwszy raz w życiu na podwójną randkę
z moją koleżanką ona poznała chłopaka i spotkała się z nim parę razy okazało się że chłopak ma kolegę który szuka dziewczyny i sie zgadaliśmy chłopak zaproponował że chce się ze mną spotkać ( dodam ze widzieliśmy sie tylko na zdjeciu ) a ze mieszkamy kawałek od siebie to przyjedzie z kolegą i będzie to podwójna randka. A ja już dosć długo nie spotykałam się z chłopakami mi mam potwornego stresa z natury jestem dość nieśmiałą osobą i to powoduje że czasem tródno mi sie przed kimś otworzyć .
Może poradzicie mi o czym z nim rozmawiać jak się zachowywać ( oczywiscie być sobą ) i może co ubrać czy jakiś zwyczajny styl czy może obcasy i tak dalej.. dodam ze nie wiem jakiego wzrostu jest chłopak i z racjii tego że chłopak nie mieszka blisko spotkanie będzie trwało dosć długo i nie wiem czy obcasy to dobry pomysł ?? . Liczę na waszą pomoc

Edytowane przez Misia0510
Czas edycji: 2011-04-14 o 12:18
Misia0510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 12:25   #2
Madzialenka_21
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza randka :)

Bądź sobą. Po prostu. Ubierz się tak, jak ubierasz się na co dzień. Ma Ci być przede wszystkim wygodnie. Skoro na co dzień nie nosisz butów na obcasie to teraz tez takich nie zakładaj, po co masz mieć zdarte stopy i przecierpieć całe spotkanie? Jeśli idziecie to zwykłego pubu to załóż np ciemne jeansy, jakąś ładną bluzke, np. koszule (ale nie taką jak na akademię), do tego mogą być botki i marynarka. Zrób delikatny makijaż, wyprostuj włosy, spleć luźny warkocz na bok, nie wiem co moge doradzić, bo nie wiem jak wyglądasz, jakie masz włosy, jak się malujesz i jaki jest Twój styl.
Zawsze możesz zapytać kumpeli co zakłada i mniej więcej się dopasować do jej ubioru.

Madzialenka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 13:39   #3
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Dokładnie, bądź sobą.
Zależy jaki masz styl na co dzień, ubierz się zgodnie z tym, jak chodzisz na co dzień, zebyś nie czuła się sztucznie i niewygodnie.
Ja bym raczej podarowała sobie wyzywający styl, szpile i wielkie dekolty, chociaż tak, jak mówię, nie wiem w czym dobrze się czujesz.
Stary 2011-04-14, 13:44   #4
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

I nie nastawiaj sie. Ja bym to raczej traktowala jak zwykle spotkanie towarzyskie niz randke. Takie 'randki w ciemno' to czesto niezla kaszana wiec wyluzuj. Bedzie fajny chlopak to milo spedzisz czas, jesli nie, to przynajmniej nie bedziesz sie czula zawiedziona, ze mial byc slub a jest tylko niesmak.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 13:55   #5
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
I nie nastawiaj sie. Ja bym to raczej traktowala jak zwykle spotkanie towarzyskie niz randke. Takie 'randki w ciemno' to czesto niezla kaszana wiec wyluzuj. Bedzie fajny chlopak to milo spedzisz czas, jesli nie, to przynajmniej nie bedziesz sie czula zawiedziona, ze mial byc slub a jest tylko niesmak.
Amen.

Idź z nastawieniem, że miło spędzisz czas - aż tyle i tylko tyle.

Umówiłyście się z koleżanką na jakiś plan B, na wypadek, gdyby Twój (lub jej) partner nie przyszedł / okazał się jedzącym własne gile orangutanem?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 13:57   #6
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Amen.

okazał się jedzącym własne gile orangutanem?

Doris dobrze radzi - oparcuj sobie plan ewentualnej ewakuacji bo 'na dwoje babka wrozyla'

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 14:24   #7
Misia0510
Raczkowanie

Cytat:

jedzącym własne gile orangutanem?
o matko z tego co mówiła mi kol. jest normalnym chłopakiem
Misia0510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 15:44   #8
kenio26
Rozeznanie

Tak dziewczyny jak zawsze mają rację,przygotuj plan b,bo niestety zwykle to jeden wielki niewypał...Nie chcę psuć Ci humoru,ale nie nastawiaj się,że będzie to Brad Pitt,nawet,jak miał boskie zdjęcie Oczywiście to nie jest regułą,ale zwykle,jak koleżanka umawia się z gościem na randkę,to ten kolega tego gościa dla tej drugiej dziewczyny zwykle jest nie halo Nie mowię,że tak będzie w Twoim przypadku,ale nie traktuj tego jak randki,a bardziej spotkanie.Co innego gdybyś go na żywo poznała i byście wpadli sobie w oko i się umówili wtedy na podwójną randkę,a tak to zwykle niewypał w ciemno

A ubranie musi być ładne,ale i wygodne.Musisz czuć się w nim atrakcyjna,bo to dodaje odwagi.Co to już będzie to twoja decyzja

Odwyk kosmetyczny od jutra
kenio26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 16:02   #9
a diamond in the rough
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość

"Sometimes you have to be apart from people you love,
but that doesn't make you love them any less. Sometimes you love them more.
"
a diamond in the rough jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 17:39   #10
nie_mow_mi_nie
Przyczajenie

Cytat:
jedzącym własne gile orangutanem?
padłam!
Stary 2011-04-14, 19:16   #11
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Misia0510 Pokaż wiadomość
o matko z tego co mówiła mi kol. jest normalnym chłopakiem
Jeśli znasz go tylko z opowiadań to lepiej przygotuj sobie plan B . Taka rada na przyszłość z własnego doświadczenia .
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 19:22   #12
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
okazał się jedzącym własne gile orangutanem?
Bahahaha
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 19:33   #13
Silvia91
Rozeznanie

Tak jak w komentarzach powyżej - bycie sobą to pierwsza,przodująca zasada.Bez tego ani rusz!!

Jeśli chodzi o ubiór-wiadomo na randkę nie idzie się raczej w dresie ( chyba,że idziesz sie z kims spotkać do fitness klubu ),ale również nie przesadza sie w drugą stronę - postaraj się nie wyglądać jak odpicowana od stóp do głowy dziunia - bo bedzie to wygladac mega sztucznie ( szczegolnie gdy nie ubierasz sie tak na codzien).Wazne jest zeby czuc sie swobodnie,ale i wygladac przyzwoicie.Jakas zwiewna sukienka,czy dzinsy,legginsy,balerinki,do tego jakas fajna skromna tuniczka czy bluzka i tyle Skromnie,ale elegancko i z klasa
Stary 2011-04-14, 19:38   #14
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misia0510 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

w niedziele wybieram się pierwszy raz w życiu na podwójną randkę
z moją koleżanką ona poznała chłopaka i spotkała się z nim parę razy okazało się że chłopak ma kolegę który szuka dziewczyny i sie zgadaliśmy chłopak zaproponował że chce się ze mną spotkać ( dodam ze widzieliśmy sie tylko na zdjeciu ) a ze mieszkamy kawałek od siebie to przyjedzie z kolegą i będzie to podwójna randka. A ja już dosć długo nie spotykałam się z chłopakami mi mam potwornego stresa z natury jestem dość nieśmiałą osobą i to powoduje że czasem tródno mi sie przed kimś otworzyć .
Może poradzicie mi o czym z nim rozmawiać jak się zachowywać ( oczywiscie być sobą ) i może co ubrać czy jakiś zwyczajny styl czy może obcasy i tak dalej.. dodam ze nie wiem jakiego wzrostu jest chłopak i z racjii tego że chłopak nie mieszka blisko spotkanie będzie trwało dosć długo i nie wiem czy obcasy to dobry pomysł ?? . Liczę na waszą pomoc
O losie. Desperat jaki
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 19:40   #15
nicole697
Zadomowienie

Ubierz się ładnie, żebyś czuła się pewnie. Wygodnie, żeby nic Cię nie denerwowało (czyli nie najnowsze 12 cm koturny ). I tak jak dziewczyny pisały nie nastawiaj się na wiele. Idź z podejściem, że możesz spędzić fajnie czas ze znajomymi. Relax

No i plan B oczywiście. W razie czego idź do toalety, a po powrocie powiedz że dzwoniła siostra/brat/przyjaciółka i musisz pilnie wracac do domu/coś załatwic Bo wiesz takich orangutanów wcale nie jest tak mało
nicole697 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości