|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Będę szczupła i piękna na własnym ślubie!! Metamorfoza Panny Młodej :)![]() ![]() To ja. Polska Bridget Jones. A przepraszam, ona miała pracę - ja jestem bezrobotną absolwentką ![]() Oczywiście, jak zwykle, tak.. tak... wszytko na ostatnią chwilę. Jest 23:47 , a data to 03.04. jak skończę pisanie zapewne będzie już jutro. Cóż.. przynajmniej będę pierwsza. Celem jest zrzut 15-20 kilogramów. A dziś znowu się objadłam. Mam niecałe 170cm wzrostu i tysiąc pięćset kilogramów. MAM DOŚĆ !!! Teraz trochę pomarudzę i uwaga : SPANIKUJĘ !! AAAAaaaaaaa!!! Zostało mi 5 miesięcy do ślubu!!! rzecz wspaniała, a zarazem straszna... mój aktualny rozmiar to 44, rzadziej 42... a marzy mi się 38 na ślubie. LISTA MARZEŃ 1.Wzrok ukochanego i jego szczęka na podłodze - rzecz jasna pomogę mu się pozbierać ![]() ![]() 2.Znalezienie pracy. Jestem panią inż. chemii.. Jeśli chcesz mnie zatrudnić - napisz. Obiecuję nie zachodzić co roku w ciążę i ciężko pracować ![]() ![]() 3. Chcę zmotywować moją mamę do ćwiczeń i lekkostrawnej diety. Niestety u nas to rodzinne, problemy z wagą ma dosłownie każdy. Nawet mój mały, gruby psiak ![]() ![]() ![]() Hmmm. No to takie 3 podstawowe. Marzenia były... hmmm. O! Teraz moje cele, założenia i plan "diety" ![]() ![]() Cel: utrata kilogramów + ujędrnienie ciała = mniejszy rozmiar (38) Założenia: ewentualna dieta + rower + rolki + basen + spacery = 5 miesięcy do uzyskania wymarzonej wagi Dieta: Na początek liczenie kalorii... 1500 niech będzie ![]() Dziewczyny!! Do boju!!!!!!! ![]() ![]() ![]()
NaCl ![]() odchudzanie: start: 05.01.16 88kg ![]() cel 1-85kg cel 2-80kg ce l3-75kg cel 4-70kg Edytowane przez Sol_niczka Czas edycji: 2011-04-03 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Będę szczupła i piękna na własnym ślubie!! Metamorfoza Panny Młodej :)
Gratuluję ślubu i życze powodzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Trzymam za Ciebie kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez betullana Czas edycji: 2011-04-05 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
widze, ze Ciebie slub tez motywuje do odchudzania
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#5 |
Raczkowanie
|
Wczoraj godzinkę biegałam za piłką.
dziś maszerowałam 30 min tylko, bo złapała nas deszcz i biegłam do domku ![]() postanowiłam również zmodyfikować moje menu na zdrowe i pożywne ![]() założyłam nawet bloga z przepisami i obliczoną ilością kalorii na porcję, z chęcią zamieściłabym w stopce linka, ale pod nazwą "blog" a nie wiem jak taki odnośnik zrobić. coraz lepiej czuję się we własnym ciele, dużo osób mówi, że schudłam, że dobrze wyglądam ![]() jak znajdę pracę będę mega szczęśliwa. ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Mój dzisiejszy obiad: Świderki makaronowe z indykiem i cukinią 1 porcja to 350 kalorii Składniki: makaron świderki żytni [100g ugotowanego ok 110kcal] na sos: 500 g mielonej piersi indyka [420 kcal] 2 średnie cukinie [ ok 350g = 50 kcal] pół czerwonej cebulki [15 kcal] kilka oliwek [50g=80 kcal] olej do smażenia [1 łyżka ok 100 kcal / ja zużyłam 300 kcal] 200 ml sok pomidorowy/przecier pomidorowy płynny [ok 50 kcal] sól, pieprz [+wariacje smakowe jakie tylko chcecie -> curry, oregano, szczypiorek, pietruszka...] Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. NA patelni rozgrzewamy olej i układamy formowane w kuleczki wielkości orzecha włoskiego mięso indycze. Podsmażamy z obu stron, mięsko zarumieni się i wtedy możemy je doprawić. Cukinię obieramy ze skóry i obieraczką obieramy miąższ w długie, cienkie pasy, które i tak kroimy w połówki. Resztę cukinii - w kostkę. Przykrywamy i dusimy. Gdy cukinia zmięknie dodajemy oliwki i zalewamy przecierem pomidorowym/sokiem. Doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy. Dla mnie danie było zbyt pomidorowe, a żeby uniknąć śmietany, dodałam do letniego sosu 2 łyżki mleka ![]() 1 porcja to 350 kcal. Cały sos waży mniej więcej 1 kg, a jego kaloryczność to 915 kcal. 2 chochle to ok 200 g, co oznacza kaloryczność 230 kcal na sos. 1 szklanka makaronu ugotowanego to około 100 g.
#6 |
Wtajemniczenie
|
życzę powodzenia w osiągnięciu celu.
trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.