Jego problemy z moją przeszłością - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 20:52   #1
Komputerka
Raczkowanie

Jego problemy z moją przeszłością

A więc, zaczne od tego,że jesteśmy razem rok. On zna moją przeszłośc (dużo imprez,chłopaków paru itp) a sam tak rozrywkowej nie miał z różnych względów i ma do mnie o to żal i mi to wciąż wypomina a ja mam dośc Nie byłam z nim wtedy i teraz niemam już na to wpływu.Tłumacze to mu ale zawsze odpoowiedź brzmi "ale mialaś wtedy", "i poco to robilas". Jak mam mu wbic do glowy że mnie rani to wypominanie co robilam kiedys z innymi i jak czesto imprezowałam? I że nie miałam wogóle pojęcia wtedy, że z nim będe?
Komputerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 20:55   #2
33owieczka
Zadomowienie

Dot.: Jego problemy z moją przeszłością

Przeszłości swojej nie zmienisz. I On musi to zaakceptowac, albo... znaleźć sobie dziewczyne o mniej kontrowersyjnej, dla Niego, przeszłości....

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
"Monika nie jest zwolennikiem kary śmierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary śmierci"

33owieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 20:56   #3
madana
Zakorzenienie

Albo złożyć publiczne zamówienie, że szuka dziewicy nieskalanej.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 21:10   #4
Wisnia34
Zadomowienie

może żal mu tyłek ściska, że sam się nie wyszumiał ?

mówi się, że tacy lubią nadrabiać po czasie...
Wisnia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 21:29   #5
kalincia
BAN stały

Albo akceptuje cię razem z twoją przeszłością, albo jest nie do zaakceptowania jako twój facet. Nie pozwoliłabym sobie na takie traktowanie.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 21:37   #6
Buenaestrella
Rozeznanie

No, to masz nauczkę - jak w końcu przestaniecie się męczyć i być ze sobą, nie opowiadaj swojemu następnemu chłopakowi o swoje wesołej przeszłości

Ciekawe, która z nas chciała by słuchać od swojego TŻa jak to fajnie mu było gdy był singlem i imprezował jak wściekły, jak to zaliczył wtedy parę lasek i jak to ostro nie było
Buenaestrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 21:40   #7
happyHolly
Przyczajenie

Twój facet chyba musi dojrzeć do poważnego związku bo co to ma być za wywlekanie Twojej przeszłości?
jasnowidzem raczej nie jesteś że mogłaś przewidzieć że przyszłość połączy was razem i do tego dostaniesz specjalne wytyczne co to tego na co możesz sobie pozwolić a na co nie bo KIEDYŚ on może poczuć się z tego powodu zazdrosny? urażony?
happyHolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 21:43   #8
Sztywniaara
Raczkowanie

dziwne.
Skoro się wcześniej nie znaliście,i nie narobiłaś mu żadnej krzywdy to nie rozumiem o co się teraz Ciebie czepia.albo powinnien zaakceptować Twoją przeszłość,albo poszukać sobie dziewczyny o nieskalanym życiorysie
Stary 2011-04-13, 21:54   #9
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Buenaestrella Pokaż wiadomość

Ciekawe, która z nas chciała by słuchać od swojego TŻa jak to fajnie mu było gdy był singlem i imprezował jak wściekły, jak to zaliczył wtedy parę lasek i jak to ostro nie było
Ja od swojego posłuchałam na własne życzenie i nie mam z tym problemu

Autorko, niestety z przeszłością jest tak, że nie masz już na nią wpływu. On powinien to zrozumieć i ją zaakceptować, albo wycofać się ze związku jeśli nie jest w stanie zaakceptować. Przecież nie ma sensu się męczyć całe życie z wyrzutami ze strony partnera o to, że kiedyś tam się imprezowało i "zaliczyło" kilku panów.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 22:04   #10
feelsotight
Raczkowanie

jak jeszcze sobie nie dal rady to sobie nie da ;]
feelsotight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 22:18   #11
venturka
Raczkowanie

GG do venturka

On musi zdecydować, czy umie się z tym pogodzić, czy nie. Jeśli nie, to szkoda Waszego czasu, przeszłości nie zmienisz, a jeśli teraz wypomina, to będzie wypominał przy każdym konflikcie czy kłótni..
venturka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 22:59   #12
Buenaestrella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ja od swojego posłuchałam na własne życzenie i nie mam z tym problemu

Hmm ja bym miała
No i ewidentnie ma z tym problem chłopak autorki - więc jednak czasem jest tak, że ludziom się wydaje, że nie mają problemu, ale gdy przychodzi co do czego, nie potrafią sobie poukładać spraw.

Rada - umówić się, że jeśli chce być z Tobą, ma o Twojej przeszłości już więcej z Tobą nie rozmawiać. No bo co rozmowa zmieni, cofnie was w czasie i uchroni Cię przed imprezami i innymi facetami? ))
Buenaestrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 23:08   #13
Clemence
Zakorzenienie

Odpusc.Pokaz mu ,ze jest Ci przykro.. mowilas mu to wprost? tak jest najlepiej.Dobierz odpowiednio slowa ,ze Cię tyo bardzo rani,ze przyszlosci się nie zna i nie możesz siebie oceniać w teraźniejszości.. ze zakonczylas tamten temat i nie chcesz do tego wracac.Przemysl tyo jak mu nie mowilas i powiedz.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 23:11   #14
Candy_lips
Zakorzenienie

Jeżeli szczera rozmowa nic nie pomaga i to, że okazujesz mu swoje uczucia jak możesz, pokazujesz, że przeszłość nie ma dla Ciebie żadnego znaczenia, to chyba jedynym wyjściem z tej sytuacji będzie rozstanie.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 00:55   #15
dawidowskasia
Zakorzenienie

Ja tam z moim TŻ opowiadamy czasem sobie historyjki różne i jest ok.
Mamy dystans, uczymy się na błędach.

Ten facet będzie Ci to wypominał całe życie a potem będzie chciał się odkuć

Jak mu się nie podoba to nara.
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 06:05   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wisnia34 Pokaż wiadomość
może żal mu tyłek ściska, że sam się nie wyszumiał ?

mówi się, że tacy lubią nadrabiać po czasie...
Całkiem możliwe.

Autorko wątku, tłumaczyłaś, prosiłaś - nic więcej nie jesteś w stanie zrobić. Przeprowadź z nim ostatnią rozmowę na ten temat i zapowiedz, że to wątek zakończony - on albo Cię lubi i akceptuje taką, jaką jesteś, albo Cię nie szanuje i chce Ci to wypominać nadal, ale w takiej sytuacji nie widzisz sensu dalszego bycia z nim. Jasne, można poczuć żal, czy się zdziwić, ale jedna, dwie rozmowy i koniec tematu. Tym bardziej, że on z Tobą nawet nie tyle rozmawia, co dowala Ci głupie hasła i chce, abyś czuła się winna.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-04-14 o 06:07
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 07:18   #17
aptrp
Rozeznanie

Może boi się porównań, albo tego, że znów Ci to wróci. Ja mu się trochę nie dziwie, ale Tobie też nie, że Ci to przeszkadza. Rok to nie tak dużo znowu, może mu jeszcze przejdzie...
aptrp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 07:34   #18
Madzialenka_21
Zadomowienie

Moim zdaniem takie wypominanie szybko się nie skończy, dlatego porozmawiałabym z nim ostatni raz. Jeśli nie przyniesie to efektu, zakończyłabym związek, gdyż z doświadczenia wiem, że z czasem takie wypominanie przeradza się w obsesje i jest pierwszym argumentem przeciw w każdej, nawet małej kłótni, byle tylko wzbudzić winę.
Niestety, z czasem facet dla 'wyrównania rachunków' odbije sobie to wszystko, co Ty masz już za sobą.

Madzialenka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 07:45   #19
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzialenka_21 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem takie wypominanie szybko się nie skończy, dlatego porozmawiałabym z nim ostatni raz. Jeśli nie przyniesie to efektu, zakończyłabym związek, gdyż z doświadczenia wiem, że z czasem takie wypominanie przeradza się w obsesje i jest pierwszym argumentem przeciw w każdej, nawet małej kłótni, byle tylko wzbudzić winę.
Niestety, z czasem facet dla 'wyrównania rachunków' odbije sobie to wszystko, co Ty masz już za sobą.
Zgadzam się z powyższym.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 08:16   #20
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Albo złożyć publiczne zamówienie, że szuka dziewicy nieskalanej.
dokładnie
Chłopak szuka problemów tam gdzie ich nie ma

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 08:21   #21
A kuku
BAN stały

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Chłopak szuka problemów tam gdzie ich nie ma
To, że Ty ich nie widzisz, nie znaczy jeszcze, że ich nie ma.
A kuku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 08:39   #22
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

no faktycznie, są wieeelkie problemy:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 09:57   #23
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Ja tam z moim TŻ opowiadamy czasem sobie historyjki różne i jest ok.
Mamy dystans, uczymy się na błędach.

Ten facet będzie Ci to wypominał całe życie a potem będzie chciał się odkuć

Jak mu się nie podoba to nara.
Zgadzam się. U mnie jest podobnie. Opowiadamy sobie różne przygody z przeszłości, pośmiejemy się, czasem padną teksty typu: " Ale ty szalona byłaś". Ale to na tyle. Nie wypominamy sobie ponieważ akceptujemy naszą przeszłość w 100%.

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 11:45   #24
Asiulek87
Raczkowanie

Opowiadanie przeróznych historii-to jedno, a całkowite spowiadanie się ze swojej przeszłości- to drugie, moim skromnym zdaniem
Mój ukochany chciał wiedzieć od poczatku dosłownie wszystko o mnie... A mam ciężką i niegrzeczną przeszłość Do której nie lubię wracać. Więc miałam z tym poważny problem... Ale w sumie nie byłoby tego "spowiadania" sie gdyby pewien "problem" nie zechciał mi namieszać jak juz byłam w związku z moim ukochanym On jest zdania, że powinniśmy wiedzieć o sobie wszystko. I w sumie na dobre mi to wyszło. Wyrzuciłam z siebie cały ten syf emocjonalny i mam spokój ducha Jemu tez było ciężko, ale zaakceptował to wszystko i nadal bardzo mnie kocha I nie wypomina Bo tak jak już tu ktoś wspomnial...przeszłości się nie zmieni... Kazdy człowiek popełnia błędy itd. itp. Liczy się to co się w danym momencie sobą prezentuje, jakim sie jest człowiekiem
Nie zadroszczę Autorko takiej sytuacji...

Edytowane przez Asiulek87
Czas edycji: 2011-04-14 o 11:51
Asiulek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 13:45   #25
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
no faktycznie, są wieeelkie problemy:/
A to już kwestia indywidualna, dla jednego jest problem, dla drugiego nie

Autorko, facet najwyraźniej nie potrafi zaakceptować Twojej przeszłości i szczerze mówiąc mam wrażenie, ze to się będzie pogłębiać. Może on zwyczajnie poczuł, ze jednak nie jest w stanie przejść na porządku dziennym do tego, co mu opowiadałaś . Generalnie uważam, że jeśli ludzie nie akceptują swojej przeszłości, to ciężko utrzymać taki związek, bo zawsze będzie ta kwestia wracała i wywoływała problemy i spięcia.
Stary 2011-04-15, 08:26   #26
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Komputerka Pokaż wiadomość
A więc, zaczne od tego,że jesteśmy razem rok. On zna moją przeszłośc (dużo imprez,chłopaków paru itp) a sam tak rozrywkowej nie miał z różnych względów i ma do mnie o to żal i mi to wciąż wypomina a ja mam dośc Nie byłam z nim wtedy i teraz niemam już na to wpływu.Tłumacze to mu ale zawsze odpoowiedź brzmi "ale mialaś wtedy", "i poco to robilas". Jak mam mu wbic do glowy że mnie rani to wypominanie co robilam kiedys z innymi i jak czesto imprezowałam? I że nie miałam wogóle pojęcia wtedy, że z nim będe?
Jeszcze 3 lata temu sama dużo imprezowałam... Ilość facetów, z którymi spałam, też nie wynosi 1, ale spokojnie wystarczy mi palców 2 rąk do ich policzenia Nie były to jakieś imprezowe "zabawy". Po prostu 3 razy pod rząd wpakowałam się żałosne związki, po których zmieniło się moje podejście do miłości i facetów, a potem wrzuciłam na luz i miłość przestała być priorytetem, gdy chciałam się z kimś przespać. I tak oto z 3 zrobiło się kilku chłopaków. Mój obecny facet wie, że "wystarczy mi palców obu rąk do policzenia" i tyle. Największy problem ma z tym, że w większością moich eksów utrzymuję dobre relacje i bywa, że któryś z nich pojawia się u mnie w mieszkaniu (choćby z wizytą u brata). Z obecnym jestem od 4 miesięcy i od 1 dnia wie, że 95 % moich znajomych jest płci męskiej, wiec niech nawet nie myśli o tym, by mi "zakazać" spotykania się z innymi facetami (nie spotykam się często sam na sam. W większości idziemy razem, ale bywa, że któryś kumpel chce pogadać, czy po prostu przyjeżdża z innego miasta, w którym obecnie mieszka i umawiamy się na godzinę lub 2 gdzieś na mieście, czy w parku na pogaduchy). W tym momencie po prostu pozbyłabym się prawie wszystkich znajomych. No i jesteśmy ze sobą zbyt krotko, by dawał sobie prawo do zakazów i nakazów. Uznaję zasadę, że faceta można zmienić, a prawdziwy przyjaciel jest tym przyjacielem zawsze. Mojemu po prostu powiedziałam, że zwyczajnie musi się pogodzić z moją przeszłością. Albo się godzi albo musi szukać innej kobiety. Ja jakoś żyje z myślą, że jest po rozwodzie i miał kiedyś żonę. Drażni mnie to trochę i jestem w jakiś dziecinny sposób zazdrosna (oczywiście, nie mówię tego na głos), poza tym nie będziemy mogli wziąć ślubu kościelnego, ale co mam zrobić? No i temat się skończył.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości