|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jego problemy z moją przeszłością
A więc, zaczne od tego,że jesteśmy razem rok. On zna moją przeszłośc (dużo imprez,chłopaków paru itp) a sam tak rozrywkowej nie miał z różnych względów i ma do mnie o to żal i mi to wciąż wypomina a ja mam dośc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jego problemy z moją przeszłością
Przeszłości swojej nie zmienisz. I On musi to zaakceptowac, albo... znaleźć sobie dziewczyne o mniej kontrowersyjnej, dla Niego, przeszłości....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Albo złożyć publiczne zamówienie, że szuka dziewicy nieskalanej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
może żal mu tyłek ściska, że sam się nie wyszumiał ?
mówi się, że tacy lubią nadrabiać po czasie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Albo akceptuje cię razem z twoją przeszłością, albo jest nie do zaakceptowania jako twój facet. Nie pozwoliłabym sobie na takie traktowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
No, to masz nauczkę - jak w końcu przestaniecie się męczyć i być ze sobą, nie opowiadaj swojemu następnemu chłopakowi o swoje wesołej przeszłości
![]() Ciekawe, która z nas chciała by słuchać od swojego TŻa jak to fajnie mu było gdy był singlem i imprezował jak wściekły, jak to zaliczył wtedy parę lasek i jak to ostro nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Twój facet chyba musi dojrzeć do poważnego związku bo co to ma być za wywlekanie Twojej przeszłości?
jasnowidzem raczej nie jesteś że mogłaś przewidzieć że przyszłość połączy was razem i do tego dostaniesz specjalne wytyczne co to tego na co możesz sobie pozwolić a na co nie bo KIEDYŚ on może poczuć się z tego powodu zazdrosny? urażony? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dziwne.
Skoro się wcześniej nie znaliście,i nie narobiłaś mu żadnej krzywdy to nie rozumiem o co się teraz Ciebie czepia.albo powinnien zaakceptować Twoją przeszłość,albo poszukać sobie dziewczyny o nieskalanym życiorysie ![]()
![]() |
#9 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Autorko, niestety z przeszłością jest tak, że nie masz już na nią wpływu. On powinien to zrozumieć i ją zaakceptować, albo wycofać się ze związku jeśli nie jest w stanie zaakceptować. Przecież nie ma sensu się męczyć całe życie z wyrzutami ze strony partnera o to, że kiedyś tam się imprezowało i "zaliczyło" kilku panów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
jak jeszcze sobie nie dal rady to sobie nie da ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
On musi zdecydować, czy umie się z tym pogodzić, czy nie. Jeśli nie, to szkoda Waszego czasu, przeszłości nie zmienisz, a jeśli teraz wypomina, to będzie wypominał przy każdym konflikcie czy kłótni..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Hmm ja bym miała ![]() No i ewidentnie ma z tym problem chłopak autorki - więc jednak czasem jest tak, że ludziom się wydaje, że nie mają problemu, ale gdy przychodzi co do czego, nie potrafią sobie poukładać spraw. Rada - umówić się, że jeśli chce być z Tobą, ma o Twojej przeszłości już więcej z Tobą nie rozmawiać. No bo co rozmowa zmieni, cofnie was w czasie i uchroni Cię przed imprezami i innymi facetami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Odpusc.Pokaz mu ,ze jest Ci przykro.. mowilas mu to wprost? tak jest najlepiej.Dobierz odpowiednio slowa ,ze Cię tyo bardzo rani,ze przyszlosci się nie zna i nie możesz siebie oceniać w teraźniejszości.. ze zakonczylas tamten temat i nie chcesz do tego wracac.Przemysl tyo jak mu nie mowilas i powiedz.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli szczera rozmowa nic nie pomaga i to, że okazujesz mu swoje uczucia jak możesz, pokazujesz, że przeszłość nie ma dla Ciebie żadnego znaczenia, to chyba jedynym wyjściem z tej sytuacji będzie rozstanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja tam z moim TŻ opowiadamy czasem sobie historyjki różne i jest ok.
Mamy dystans, uczymy się na błędach. Ten facet będzie Ci to wypominał całe życie a potem będzie chciał się odkuć Jak mu się nie podoba to nara. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko wątku, tłumaczyłaś, prosiłaś - nic więcej nie jesteś w stanie zrobić. Przeprowadź z nim ostatnią rozmowę na ten temat i zapowiedz, że to wątek zakończony - on albo Cię lubi i akceptuje taką, jaką jesteś, albo Cię nie szanuje i chce Ci to wypominać nadal, ale w takiej sytuacji nie widzisz sensu dalszego bycia z nim. Jasne, można poczuć żal, czy się zdziwić, ale jedna, dwie rozmowy i koniec tematu. Tym bardziej, że on z Tobą nawet nie tyle rozmawia, co dowala Ci głupie hasła i chce, abyś czuła się winna. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-04-14 o 06:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Może boi się porównań, albo tego, że znów Ci to wróci. Ja mu się trochę nie dziwie, ale Tobie też nie, że Ci to przeszkadza. Rok to nie tak dużo znowu, może mu jeszcze przejdzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem takie wypominanie szybko się nie skończy, dlatego porozmawiałabym z nim ostatni raz. Jeśli nie przyniesie to efektu, zakończyłabym związek, gdyż z doświadczenia wiem, że z czasem takie wypominanie przeradza się w obsesje i jest pierwszym argumentem przeciw w każdej, nawet małej kłótni, byle tylko wzbudzić winę.
Niestety, z czasem facet dla 'wyrównania rachunków' odbije sobie to wszystko, co Ty masz już za sobą.
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() Chłopak szuka problemów tam gdzie ich nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
no faktycznie, są wieeelkie problemy:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się. U mnie jest podobnie. Opowiadamy sobie różne przygody z przeszłości, pośmiejemy się, czasem padną teksty typu: " Ale ty szalona byłaś". Ale to na tyle. Nie wypominamy sobie ponieważ akceptujemy naszą przeszłość w 100%.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Opowiadanie przeróznych historii-to jedno, a całkowite spowiadanie się ze swojej przeszłości- to drugie, moim skromnym zdaniem
![]() Mój ukochany chciał wiedzieć od poczatku dosłownie wszystko o mnie... A mam ciężką i niegrzeczną przeszłość ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie zadroszczę Autorko takiej sytuacji... Edytowane przez Asiulek87 Czas edycji: 2011-04-14 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A to już kwestia indywidualna, dla jednego jest problem, dla drugiego nie
![]() Autorko, facet najwyraźniej nie potrafi zaakceptować Twojej przeszłości i szczerze mówiąc mam wrażenie, ze to się będzie pogłębiać. Może on zwyczajnie poczuł, ze jednak nie jest w stanie przejść na porządku dziennym do tego, co mu opowiadałaś . Generalnie uważam, że jeśli ludzie nie akceptują swojej przeszłości, to ciężko utrzymać taki związek, bo zawsze będzie ta kwestia wracała i wywoływała problemy i spięcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.