Pilatesowe Body :)) Kto chetny?:> - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Konkurs Rossmann - Szał Ciał

Notka

Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało?

Narzędzia
Stary 2011-04-06, 21:17   #1
mar_ysia
Przyczajenie

Pilatesowe Body :)) Kto chetny?:>

Czesc wszystkim Kobietkom,

Ok, nie bede egoistka. Podziele sie z Wami moim sposobem na "szalowe cialo" Zapewniam Was ze treningi Pilatesa dodadza Wam kochane, przede wszystkim energii (chociaby do wiosennych porzadkow, pomoga porozciagac zastale miesnie, nie beda wcale bolec no i najwazniejsze - pomoga sie zrelaksowac!

Na poczatek 5 prostych zasad Pilatesa:

1)RELAKS - przede wszystkim musisz byc rozluzniona!
2)SKUPIENIE - wazne jest dokladne wykonywanie cwiczen
3) ODDECH - regulacja oddechu pomaga przy pracy miesni (i budowaniu ich)
4) POSTAWA - utrzymywanie poprawnej postawy pomaga korygowac prace kregoslupa
5)KOORDYNACJA I KONTROLA - wykonujac cwiczenia wazne jest aby oddychac odpowiednio i kontrolowac wykonywane, plynne ruchy.

Tak, tak, wiem, treningi sa drogie jak diabli... Mnie samej tez nie stac;] Ale od czego sa tak zwane "materialy pomocnicze"? Wystarczy Internet i odpowiednio dobrany zestaw cwiczen do naszych mozliwosci. Pilates praktykowany co drugi dzien, nawet przez 30 min dziennie, polaczony z dieta i nawet krotko-dystansowymi biegami/marszami sprawi ze cialo bedzie bardziej umiesnione ale i odprezone jesdnoczesnie. Krotko mowiac: klucz do wiecznej mlodosci moje drogie!

Zaczynamy?

Bede tutaj zamieszczac zestawy cwiczen ktore bede wykonywac. Potraktuje ta strone jako maly dziennik i postaram sie opisac takze moja dzienna diete (ekhm, tzn jadlospis bo diety jako takiej nie stosuje... ;])

Z niecierpliwoscia bede tez czekac na Wasze oceny i porady!! Sama zaczelam treningi Pilatesu od niedawna i jeszcze na pewno nie odkrylam jego najcudowniejszych wartosci

Do uslyszenia Dziewczyny
[/FONT]
mar_ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:19   #2
mar_ysia
Przyczajenie

Dot.: Pilatesowe Body :)) Kto chetny?:>

Czesc Kobietki, jak tam zyjecie pod koniec tego tygodnia? Wlasnie wrocilam z zajec i na szczescie mam jeszcze pare godzin do pracy wiec szybko do domu marszem, i od razu wskoczylam na mate mam swoj ulubiony zestaw cwiczen do Pilatesa (ktory chyba nawet byl polecany w jednym z artykulow na polki.pl). Caly trening zajmuje mi ok 40-50 min. Zaczynam od zestawu cwiczen na cale cialo a potem rece i biust, dolna czesc ciala i brzuch. Dzis postanowilam na sam koniec dodac jeszcze jeden zestaw - tylko i wylacznie nacisk na umiesnienie pupy (ahh, ile bym dala za twarda, jedrna pupe! - wykorzystalam linka od jednej z Wizazanek wczoraj, i musze stwierdzic ze bolalo mocno! Ale jestem zadowolona Na sam koniec w ramach relaksu, prysznic i bronzer... w koncu lekko opalone cialo wyglada smuklej!

Zalaczam linki do moich cwiczen:
http://cafeteria.pl/zdrowie/pilates-piekna-sylwetka/
Goraco polecam! A ja lece teraz cos na lunch przekasic, gotowane jaja z fasolka. Lubicie?:P
Stary 2011-04-07, 23:04   #3
mar_ysia
Przyczajenie

Wlasnie wrocilam z pracy... nogi mnie ciut bola ale w sumie jest ok W sumie to popoludniu energia mnie baardzo rozpierala, az sama sie dziwilam skad mi sie nagle tyle chce;p Jutro planuje tez godzine cwiczen do poludnia, pomaga mi sie zrelaksowac i nabrac energii na kolejna czesc dnia A ze to piatek... to duzo energii sie przyda na wieczor

Przyznam sie ze chyba za duzo tej fasolki zjadlam... w ogole glodna nie jestem;] z kolacji raczej nici. Lece zaraz spac bo jutro znowu rano na zajecia

Jakie Wasze plany na jutrzejszy wieczor?
Stary 2011-04-08, 08:17   #4
mar_ysia
Przyczajenie

Wstalam. Co jest pierwsza rzecz ktora robicie jak wstajecie? Ja kieruje kroki do kuchni i musze przynajmniej pol szklanki wody wypic... nie wiem dlaczego taka jestem spragniona zawsze. Nawet zima. A na sniadanie oczywiscie kubek kawy i miska platkow owsianych. Przedziwne jest to jak jeszcze pare lat temu nie moglam zniesc widoku "owsianki". Pamietam jak mama sila mnie musiala zmuszac zeby ta papke przelknac. A teraz? Sama sobie przygotowywuje Moze jednak z wiekiem sie dorasta... A platki owsiane maja na prawde wiele cudownych wlasciwosci. Przede wszystkim polecane dla osob ktore sie odchudzaja. Pomagaja obnizyc cholesterol, oczyszczaja organizm z toskyn, zawieraja bardzo malo sody i tluszczu.

Na stronie ekoquchnia.pl znalazlam super propozycje na sniadaniowe platki "Surowka Pieknosci"

3-4 łyżeczki płatków owsianych zalać 6 łyżeczkami zimnej, przegotowanej wody i pozostawić na noc. Dodać łyżkę miodu, kilka posiekanych orzechów, 6 łyżek mleka, śmietanki lub jogurtu (tyle aby powstała konsystencja papki), sok z połowy cytryny, jabłko utarte na tarce i ewentualnie inne rozdrobnione owoce. Wymieszać i podawać zaraz po przygotowaniu.

Smacznego!
Stary 2011-04-08, 08:29   #5
frittt
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mar_ysia Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim Kobietkom,

Ok, nie bede egoistka. Podziele sie z Wami moim sposobem na "szalowe cialo" Zapewniam Was ze treningi Pilatesa dodadza Wam kochane, przede wszystkim energii (chociaby do wiosennych porzadkow, pomoga porozciagac zastale miesnie, nie beda wcale bolec no i najwazniejsze - pomoga sie zrelaksowac!

Na poczatek 5 prostych zasad Pilatesa:

1)RELAKS - przede wszystkim musisz byc rozluzniona!
2)SKUPIENIE - wazne jest dokladne wykonywanie cwiczen
3) ODDECH - regulacja oddechu pomaga przy pracy miesni (i budowaniu ich)
4) POSTAWA - utrzymywanie poprawnej postawy pomaga korygowac prace kregoslupa
5)KOORDYNACJA I KONTROLA - wykonujac cwiczenia wazne jest aby oddychac odpowiednio i kontrolowac wykonywane, plynne ruchy.

Tak, tak, wiem, treningi sa drogie jak diabli... Mnie samej tez nie stac;] Ale od czego sa tak zwane "materialy pomocnicze"? Wystarczy Internet i odpowiednio dobrany zestaw cwiczen do naszych mozliwosci. Pilates praktykowany co drugi dzien, nawet przez 30 min dziennie, polaczony z dieta i nawet krotko-dystansowymi biegami/marszami sprawi ze cialo bedzie bardziej umiesnione ale i odprezone jesdnoczesnie. Krotko mowiac: klucz do wiecznej mlodosci moje drogie!

Zaczynamy?

Bede tutaj zamieszczac zestawy cwiczen ktore bede wykonywac. Potraktuje ta strone jako maly dziennik i postaram sie opisac takze moja dzienna diete (ekhm, tzn jadlospis bo diety jako takiej nie stosuje... ;])

Z niecierpliwoscia bede tez czekac na Wasze oceny i porady!! Sama zaczelam treningi Pilatesu od niedawna i jeszcze na pewno nie odkrylam jego najcudowniejszych wartosci

Do uslyszenia Dziewczyny
[/FONT]

hejka, również polecam ćwiczenie Pilates. Ćwiczę już od roku na zajęciach i ćwiczenia są rewelacyjne zwłaszcza na górną partię ciała: ramiona, brzuch, klatka piersiowa, plecy. Takim najbardziej widocznym rezultatem w przypadku mojej osoby było wysmuklenie sylwetki, nawyk utrzymywania prawidłowej postawy oraz ładne zarysowanie talii (tutaj efekt jest znaczny - polecam zmierzenie się w talii przed rozpoczęciem ćwiczenia pilates i po jakimś czasie wykonywania ćwiczeń).
Stary 2011-04-08, 15:45   #6
mar_ysia
Przyczajenie

Ja nie wpadlam na pomysl zeby sie zmierzyc w talii ale juz teraz po tych 2 miesiacach jestem pare kilogramow lzejsza i smkulejsza No i tez zauwazylam ze dziny ktore jeszcze niedawno troszke opinaly w pasie teraz moge zsuwac luzniutko

Wlasnie jestem po kolejnej serii cwiczen Czasem z ta motywacja to roznie... chcialabym tak przynajmniej raz dziennie wskakiwac na mate. A czasem po prostu szukam na sile dziwnych usprawiedliwien;] Choc prawda jest tez to ze najgorzej sie zmotywawac do tego pierwszego cwiczenia... a potem to juz idzie z gorki

Na popoludniowy piatkowy chill-out proponuje:

http://www.youtube.com/watch?v=ZTGIzeye-xw

Nowe wątki na forum Konkurs Rossmann - Szał Ciał

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości