|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pilatesowe Body :)) Kto chetny?:>
Czesc wszystkim Kobietkom,
Ok, nie bede egoistka. Podziele sie z Wami moim sposobem na "szalowe cialo" ![]() ![]() Na poczatek 5 prostych zasad Pilatesa: 1)RELAKS - przede wszystkim musisz byc rozluzniona! 2)SKUPIENIE - wazne jest dokladne wykonywanie cwiczen 3) ODDECH - regulacja oddechu pomaga przy pracy miesni (i budowaniu ich) 4) POSTAWA - utrzymywanie poprawnej postawy pomaga korygowac prace kregoslupa 5)KOORDYNACJA I KONTROLA - wykonujac cwiczenia wazne jest aby oddychac odpowiednio i kontrolowac wykonywane, plynne ruchy. Tak, tak, wiem, treningi sa drogie jak diabli... Mnie samej tez nie stac;] Ale od czego sa tak zwane "materialy pomocnicze"? ![]() Zaczynamy? ![]() Bede tutaj zamieszczac zestawy cwiczen ktore bede wykonywac. Potraktuje ta strone jako maly dziennik i postaram sie opisac takze moja dzienna diete (ekhm, tzn jadlospis bo diety jako takiej nie stosuje... ;]) Z niecierpliwoscia bede tez czekac na Wasze oceny i porady!! Sama zaczelam treningi Pilatesu od niedawna i jeszcze na pewno nie odkrylam jego najcudowniejszych wartosci ![]() Do uslyszenia Dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pilatesowe Body :)) Kto chetny?:>
Czesc Kobietki, jak tam zyjecie pod koniec tego tygodnia?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zalaczam linki do moich cwiczen: http://cafeteria.pl/zdrowie/pilates-piekna-sylwetka/ Goraco polecam! A ja lece teraz cos na lunch przekasic, gotowane jaja z fasolka. Lubicie?:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Wlasnie wrocilam z pracy... nogi mnie ciut bola ale w sumie jest ok
![]() ![]() ![]() Przyznam sie ze chyba za duzo tej fasolki zjadlam... w ogole glodna nie jestem;] z kolacji raczej nici. Lece zaraz spac bo jutro znowu rano na zajecia ![]() Jakie Wasze plany na jutrzejszy wieczor? |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wstalam. Co jest pierwsza rzecz ktora robicie jak wstajecie? Ja kieruje kroki do kuchni i musze przynajmniej pol szklanki wody wypic... nie wiem dlaczego taka jestem spragniona zawsze. Nawet zima. A na sniadanie oczywiscie kubek kawy i miska platkow owsianych. Przedziwne jest to jak jeszcze pare lat temu nie moglam zniesc widoku "owsianki". Pamietam jak mama sila mnie musiala zmuszac zeby ta papke przelknac. A teraz? Sama sobie przygotowywuje
![]() ![]() Na stronie ekoquchnia.pl znalazlam super propozycje na sniadaniowe platki "Surowka Pieknosci" 3-4 łyżeczki płatków owsianych zalać 6 łyżeczkami zimnej, przegotowanej wody i pozostawić na noc. Dodać łyżkę miodu, kilka posiekanych orzechów, 6 łyżek mleka, śmietanki lub jogurtu (tyle aby powstała konsystencja papki), sok z połowy cytryny, jabłko utarte na tarce i ewentualnie inne rozdrobnione owoce. Wymieszać i podawać zaraz po przygotowaniu. Smacznego! |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
hejka, również polecam ćwiczenie Pilates. Ćwiczę już od roku na zajęciach i ćwiczenia są rewelacyjne zwłaszcza na górną partię ciała: ramiona, brzuch, klatka piersiowa, plecy. Takim najbardziej widocznym rezultatem w przypadku mojej osoby było wysmuklenie sylwetki, nawyk utrzymywania prawidłowej postawy oraz ładne zarysowanie talii (tutaj efekt jest znaczny - polecam zmierzenie się w talii przed rozpoczęciem ćwiczenia pilates i po jakimś czasie wykonywania ćwiczeń) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja nie wpadlam na pomysl zeby sie zmierzyc w talii ale juz teraz po tych 2 miesiacach jestem pare kilogramow lzejsza i smkulejsza
![]() ![]() Wlasnie jestem po kolejnej serii cwiczen ![]() ![]() ![]() Na popoludniowy piatkowy chill-out proponuje: http://www.youtube.com/watch?v=ZTGIzeye-xw |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.