Wakacje i plaża, pomocy. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-06, 21:30   #1
Misuki
Przyczajenie

Wakacje i plaża, pomocy.

Witam
Piszę tu by prosić was o poradę dotyczącą szczupłej sylwetki.
Mam 170cm wzrostu i ważę 68 kg nie jest to waga nie bezpieczna jednak przy fakcie że mam 17 lat odstający brzuch jest mało komfortowy, chciała bym do lata zrzucić z 9 lub 10 kilo minimum, ale na razie, proszę poradźcie jakiś sposób na tz. "płaski brzuch" bo do wakacji już nie daleko, a i tak myślę że za późno się z tym obudziłam, jednak na początku maja jedziemy z rodzicami do nowej galerii i z takim "bębnem" to wstyd cokolwiek przymierzyć mimo to żeby schudnąć do wyjazdu to chyba już za późno więc chce walczyć o moje wakacje.
Tak czy inaczej bardzo was proszę o pomoc bo dłużej nie mogę ukrywać się pod kurtką i grubymi bluzami

Edytowane przez Misuki
Czas edycji: 2011-04-06 o 21:56 Powód: błędy stylistyczne
Misuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-11, 11:45   #2
agusiamyszka
BAN stały

Dot.: Wakacje i plaża, pomocy.

hmm jesli chodzi o mnie to mam 172 cm.

od szpitala zaczela sie rewolucja w moim zyciu odnosnie wygladu ... i nawet psychiki. chwili przyjecia do szpitala (9 marca) wazylam 71.6 kg. przy wypisie (17 marca) 70 kg. czyli przez 8 dni polecialo mi 1,6 kg mialam ladniejsze nogi, mniejszy baleronik. tylko brzuch zostal.

po powrocie do domu troche mi sie przytylo (w wygladzie) i jadalam duzo fast fodow i jadalam byle jak . tz polozyl reke - musisz cos zrobic . koniec fastow, slodyczy i objadania sie. bedziesz plakac w przymierzalni

mam 92-94( po jedzeniu) cm w pepku i chcialabym to zmniejszyc bo mi odstaje brzuch

od 2 tygodni nie zajrzalam do zadnego fast fooda (poza kawa i duza cola), zaczelam jesc owsianke, kilka dni temu zamienilam jasne pieczywo na ciemne, kupuje chude miesa i twarogi (chociaz tam duzo nie zjem twarogow). uzywam slodzika, czasem sobie podjem slodkie czy zakazane ale troche.

przez te 2 dni tylko napilam sie normalnej koli

prawie codziennie po przebudzeniu sie waze. w weekend bylam na silowni - chodzenie i orbitrek. mam chodzic tam dosc czesto, nawet codziennie + basen. chce tez zrobic przysiady

dzisiaj zauwazylam na liczniku 68.9 kg.
czyli od 9.03 do 11.04 polecialo mi 2,7 kg
wczoraj tz zauwazyl ze mi sie biust troche zmniejszyl i mam gladka skore i ladniejsze nogi

mialam isc do dietetyka ale zrezygnowalam. mysle ze wystarczy troche poczytac na necie jesc te zdrowsze papu, cwiczyc i powinno pojsc do prozdu
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 03:45   #3
strus2001
Raczkowanie

GG do strus2001

Nie nazwalabym zdrowym podejsciem picie coca-coli, przeciez to chemol i zawiera mase cukru. Jak sie chce schudnac to po pierwsze zmienic swoje pojecie o odzywianiu (10 przykazan). Jesc mniej i regularnie, wtedy organizm przyzwyczajony do regularnego dostarczania posilkow, nie bedzie ich odkladal (owoce raczej do poludnia bo to jakby nie bylo cukier, duzo warzyw, kolacje czysto bialkowe; uwazajcie tez na wszystkie wedlinki - nie dosc ze tluste to przede wszystkim zawieraja cala mase soli). Dolaczyc do tego ruch, bo wiadomo, ze dziewczyna, ktora sie tylko odchudza a nie pracuje nad jedrnoscia swojego ciala, nie bedzie wygladalc tak rewelacyjnie, jakby bylo w przypadku dolaczenia cwiczen. W koncu przy odchudzaniu sie (szczegolnie szybkim i duzym spadku na wadze), ta skora zacznie zwisac. Acha, jak zapewne przeczytalyscie w innych postach: nie da sie schundac z wybranej czesci ciala (zapraszam na fitness). Zycze konsekwencji w odchudzaniu i duzo cierpliwosci
Stary 2011-04-17, 19:15   #4
Doooomi
Przyczajenie

Misuki.
Jak dla mnie to waga jest dobra, ale jeżeli chcesz pozbyć się brzuszka, to kładź się na podłogę i brzuszki, rowerek, unoszenie i opuszczanie prostych nóg, czy inne ćwiczenia na brzuch.
Jeżeli będziesz to robiła systematycznie, to do wakacji zobaczysz efekty.
Pozdrawiam.
Doooomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości