GARDENIA isabey - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-01, 13:43   #1
tita10
Przyczajenie

GARDENIA isabey

na nadchodzace slotne dni polecam goraco cos rozkosznie cieplego i otulajacego....to wlasnie GARDENIA ....zapach wprawdzie juz stary ( 1923 ) ale u nas malo znany.Sama odkrylam to cudenko dopiero niedawno i jest to juz moja milosc od pierwszego ...wachniecia...

Ta kompozycja to polaczenie skorki z mandarynek po niej Ylang-Ylang wraz z kwiatem pomaranczy...
to tak na poczatek , dalej bolgarska roza z absolutem z jasminu i olejkiem irysowym tworza naaaaprawde upojny zapach kwitnacej gardeni ....to nuta serca
natomiast baze tworza zgodnie :moschus , szara ambra i drzewo sandalowe.
Polecam.... a moze ktoras z was zna juz ten zapach???? jestem bardzo ciekawa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg isabey043.jpg (38,7 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez tita10
Czas edycji: 2006-12-01 o 23:52
tita10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-23, 00:28   #2
lime9
Przyczajenie

Dot.: GARDENIA isabey

ostatnio mialam wielka przyjemnosc poznac ,ten zapach blizej .
Bedzie to moja wielka milosc rowniez od pierwszego niuchniecia ,podobnie jak i DIA
Amouage . Gardenia powala mnie swych upojnym cieplem , zwlaszcza wieczorem a Dia to cos niezwykle swiezego choc kwiatowego , raczej na dzien.
lime9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 20:23   #3
Gardenia100
Przyczajenie

to istotnie zupelnie niezwykly zapach . bardzo bogaty w naturalne esencje i to te najwyzszej klasy. moim zdaniem jest to pachnidlo dla kobiety dojrzalej , swiadomej i indywidualistki. mocno kwiatowy , ale nie cukierkowy.
Gardenia100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-27, 19:21   #4
ropuszka
Zakorzenienie

Zgadzam sie z Waszymi opiniami Moja mama je sobie kupila i teraz ma przyjemnosc ja wachac codziennie Piekny, kwiatowy zapach, to trzeba powachac, bo zadne opis nie odda tego zapachu. Ja jednak chyba nie moglabym go na dluzsza mete uzywac, bo cos mi w nim nie pasuje. Tzn. na mamie pachnie pieknie, ale ja bym raczej go nie mogla wdychac non stop
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-27, 21:35   #5
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lime9 Pokaż wiadomość
ostatnio mialam wielka przyjemnosc poznac ,ten zapach blizej .
Bedzie to moja wielka milosc rowniez od pierwszego niuchniecia ,podobnie jak i DIA
Amouage . Gardenia powala mnie swych upojnym cieplem , zwlaszcza wieczorem a Dia to cos niezwykle swiezego choc kwiatowego , raczej na dzien.
Nabieram ochoty na powąchanie Gardenii Skład ma piekny.

Na marginesie: DIA na mojej skórze nie jest bardzo świeże, raczej intensynie kwiatowe , nie do noszenia na codzień.
Stary 2007-06-13, 22:08   #6
lime9
Przyczajenie

znam upojny zapach Gardenii ale niestety moj flakon z takim trudem zdobyty w niemczech ( bo i tam isabey nalezy do absolutnie luksusowej i malo dostepnej niszowki ) konczy sie juz .
czy napewno jest ona juz w polsce do kupienia ? a jesli tak to gdzie ??
lime9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-14, 07:25   #7
ETERNITY
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lime9 Pokaż wiadomość
znam upojny zapach Gardenii ale niestety moj flakon z takim trudem zdobyty w niemczech ( bo i tam isabey nalezy do absolutnie luksusowej i malo dostepnej niszowki ) konczy sie juz .
czy napewno jest ona juz w polsce do kupienia ? a jesli tak to gdzie ??
Z tego co się orientuję jest do kupienia w krakowskiej perfumerii Lulua
http://www.lulua.pl/

PS:witaj na forum Lime9
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 16:35   #8
ETERNITY
Rozeznanie

Podnoszę wątek, gdyż wreszcie miałam możliwość poznać ten zapach.W życiu nic tak eleganckiego,a równocześnie tak pięknego nie wąchałam.Gardenia powaliła mnie wręcz na kolana.Zapach jest równocześnie słodki i gorzki.Czuć w nim dalekie echa Crystal Noir Versace,ale ten drugi chowa sie przy Gardenii Isabey.Bo Gardenia to dzieło sztuki.Nie dziwię się,ze już tak długo jest na rynku i nadal sie podoba.Przebogaty bukiet kwiatów,ale nieprzytłaczający.Nieco "mokry" i soczysty.Aromatyczny.Spow ijający niesamowicie erotyczną mgiełką..Naprawdę nie potrafię znaleźć słów,żeby go opisać-trzeba go po prostu poczuć
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-10, 12:03   #9
hederahelix
Raczkowanie

I ja muszę wyrazić swą opinię- jestem nim zachwycona!!!
Przecudny, soczysty, lekki, a jednocześnie kobiecy zapach-cudo!
hederahelix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości