|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Do Pani Beaty Krajnik i nietylko, zwalczanie cellulitu w gabinetach kosmetycznych
Bym chciała się dowiedzieć czegoś na temat metoda zwalczania cellulitu w gabinetach kosmetycznych...
Nie wiem, czy guam jest skuteczny na cellulitis... może temat guam wypowiedzą się dziewczyny które tego próbowały? Czy są jakieś inne skuteczne zabiegi? Z góry dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Do Pani Beaty Krajnik i nietylko...
CZY NIKT MI NIE ODPISZE... [img]icons/icon9.gif[/img] PROSZE...
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: Do Pani Beaty Krajnik i nietylko...
Na temat guamu wypowiadałam już kilkakrotnie swoje zdanie. Gabinety kosmetyczne dysponują różnymi zabiegami antycellulitowymi. Musisz liczyć się z tym ,że jest to trudna walka (właściwie bez końca), ale warto ułożyć intensywny plan pielęgnacji i zwalczania cellulitu - przede wszystkim ruch - gimnastyka , pływanie, masaż antycellulitowy, ewentualnie zabiegi endermologii (ale może byc także regularnie wykonywany masaż aparatem Cellese w domu), krioterapia ,drenaż limfatyczny (ręczny lub aparatem), zabiegi polegające na wmasowywaniu , nakładaniu różnych preparatów od alg , przez błoto morskie po krem cynamonowy lub inne termiczne lub chłodzące kosmetyki oraz body wraping - czyli owijanie ciała folią lub bandażami , poza tym dieta, kuracje odtruwające, oczyszczające organizm - to wszystko połączone razem powinno przynieść efekty w postaci ładnej , wygładzonej i zadbanej skóry.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Re: guam, kto stosował...
Ale skąd mam wziąć tyle kasy na różnego rodzaju zabiegi, masaże?
Na razie zbieram kasę na guam... ale teraz po przeczytaniu paru postów zastanawiam się czy w ogóle warto wydać 800zł na 8 zabiegów guam, bo zdania na forum są podzielone... Co mi radzicie, co mam zrobić? W jednym z postów przeczytałam że kosmetyki Norel’a są lepsze niż zabiegi guam. Najbardziej interesuje mnie pozbycie się cellulitu. Z drugiej strony w tym gabinecie, w którym byłam dziewczyna była bardzo miła i sama powiedziała mi żebym przyszła na jeden zabieg i zobaczyła jak to jest. Ale same piszecie, że po godzinnym zabiegu traci się sporo wody i ciałko ściśnięte bandażem (folią) zmniejsza objętość, a potem wypija się trochę płynów, ciało się rozprostowuje i wszystko wraca do normy... Co sądzić w takim razie o tym całym guam? Mam iść czy nie? Aha! Babka w gabinecie powiedziała mi że trzeba zrobić 8-12 zabiegów guam, żeby efekt był TRWAŁY. Z góry bardzo bardzo bardzo dziękuję wszystkim za rady [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moje propozycje:
zbieraj kasę na endermologię lub cellesee a nie na guam. masować możesz się sama za darmo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Re:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Re:Guam stosowała moja znajoma
Droga Dolly
wczoraj Guamu użyła moja znajoma i muszę powiedzieć, że po jednym zabiegu efektów nie widać żadnych.. Prawda jest niestety taka, że nic samo nie zlikwiduje cellulitu po kilku zabiegach...[img]icons/icon22.gif[/img] Ja sama mam z nim problem, pogodziłam się z tym, że to długa i żmudna droga, systematycznie zaczęłam od stosowania kremów antycellulitowych min. firmy Norel ( są tańsze a też dobre), zrezygnowałam z gorących kąpieli na rzecz letnich pryszniców, zwiększyłam ilość wypijanej wody mineralnej niegazowanej do 2 litrów dziennie, ograniczyłam spożycie soli itp itd... Po co to piszę? Bo chcę podzielić się z tobą swoimi doświadczeniami.. [img]icons/icon7.gif[/img] Sam Guam nie zlikwiduje ci cellulitu a zabiegi z niego są dość kosztowne, 1 kg błota kosztuje 299 zł i starcza na ok 7 zabiegów wykonanych samemu w domciu, jednak słyszałam, ze nie wskazane jest stosowanie samemu tego preparatu w domu... A wiadomo, że w gabinecie kosmetycznym ta cena wzrośnie.. Ups, ale się rozpisałam, to tyle co ode mnie.. Życzę ci wytrwałości w walce z tym naszym okropieństwem... [img]icons/icon7.gif[/img] Pozdrawiam cię cieplutko [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Re:Guam stosowała moja znajoma
A na czym polega endermologia lub celles??
dzięki za odpowiedź [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jak mocno nasilony masz cellulit? który stopień? Bo moze wystarczy masaż w domu z kremami zwalczającymi cellulit + ruch i zmiana nawyków żywieniowych...
[img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Babeczka w gabinecie kosmetycznym przykładała mi takie cos właśnie żeby sprawdzić którego stopnia mam cellulit i mam drugiego...
Ale i tak zastanawiam się nad tymi zabiegami, może przynajmniej kilkoma [img]icons/icon7.gif[/img] papa dzięki wielkie wszystkim za odpowiedzi [img]icons/icon10.gif[/img]
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Guam taki który sie kupuje wysyłkowo stosowała moja siostra .Takie błotko w promocji za 299zl plus jakieś tam żele itp.
Opisze jej wrażenia, najpierw jakie sa uczucia jak sie ten guam naloży:przez ok.15 piecze tak szczypie albo kłuje i ciało zafoliowane i wysmarowane się rozgrzewa i ona mówiła że początkowo to ledwo wytrzymywala i juz miala to zmyc dziadostwo ale ta cena za guam skutecznie ja powstrzymywala [img]icons/icon12.gif[/img] Potem robi sie chlodniej i jest nawet przyjemnie i znośnie [img]icons/icon12.gif[/img] Użyła tego tak jak w instrukcji, smarowala po tym żelem, ale stosowała dietę 1000 kalorii i uważa że owszem schudła i zmniejszył jej się cellulit ale chyba tylko dzieki tej diecie w dużym stopniu.Twierdzi ze kupiłaby ten guam raz jeszcze ale za pół ceny a poza tym jak wydała na to tyle kasy to głupio jej się było obżerać [img]icons/icon7.gif[/img] hehehe [img]icons/icon7.gif[/img] Wnioski sama wyciągnij [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img]
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja stosowałam Guam dwa lata temu, przytyłam nieco po leczeniu hormonalnym i dostałam cellulitu na udach. Zrobiłam 12 zabiegów w gabinecie kosmetycznym i muszę Ci powiedzieć, że efekty były rewelacyjne i co najważniejsze w moim przypadku okazały się trwałe. Efekt był zauważalny już po pierwszym zabiegu (kosmetyczka mierzyła mi newralgiczne miejsca przed i po każdym zabiegu), następne dwa efektu nie dały a potem poszło już z górki, 12 zabiegów wystarczyło. Oczywiście każdy organizm reaguje inaczej i nie wiadomo jak będzie w twoim przypadku ale dla mnie Guam okazał się ekstra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja nie chce sama sobie robić w domu guam, tylko w gabinecie kosmetycznym [img]icons/icon7.gif[/img] sama się boje
... teraz zastanawiam się nad guam, endermologia lub cellese, ale nie wiem na czym te dwie ostatnie polegają papa [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja nie chce sama sobie robić w domu guam, tylko w gabinecie kosmetycznym [img]icons/icon7.gif[/img] sama się boje
... teraz zastanawiam się nad guam, endermologia lub cellese, ale nie wiem na czym te dwie ostatnie polegają papa [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: guam, kto stosował...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do Pani Beaty Krajnik i nietylko...
A ja powiem krótko cellulitu nie pozbędziemy sie wszelkie zabiegi mogą tylko zapobiec ale nie wyleczyc no oczywiscie oprucz jakiś operacji. Najprostszym sposobme jest wcieranie cytryny. Bo i tak wszystkie te kremiki nawet za 200zł tylko rozjasniają rozstepy i cellulit. Aby zapobiec tego dziewczynki ruszmy sie zza kompów i na rowerek i areobik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Zabiegi na cellulit w gabinecie kosmetycznym
Od ok. 2lat borykam się z drobnym cellulitem powstalym w wyniku brania tabletek antykoncepcyjnych. Dopadl mnie na udach i pośladkach
![]() Nie mam na tyle silnej woli, by reguralnie ćwiczyć, więc zdecydowalam się na zabiegi w gabinecie kosmetycznym. Nie wiem tylko który jest NAPRAWDĘ SKUTECZNY? Macie może jakieś doświadczenia z takimi zabiegami bądź masażami? Co jest godne polecenia? Z góry brdzo Wam dziękuję za odpowiedźi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zabiegi na cellulit w gabinecie kosmetycznym
Najskuteczniejszymi zabiegami wartymi polecenia sa endermologia, karboksyterapia oraz zabiegi wykorzystujące falę radiową - np. Venus Legacy, Maximus. W przypadku zaawansowanego cellulitu warto łączyć terapie w celu zwiększenia efektów. Zazwyczaj seria zabiegowa z dodatkowa aktywnością fizyczną przynosi bardzo dobre efekty,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Szanelowa Madżesti
|
Ja jestem po serii zabiegów ( 5 zabiegów ) velashape i jestem bardzo zadowolona, cellulitu prawie nie widać, już po pierwszym zabiegu było widać efekty ( ale to podobno zależy od skóry i cellulitu u mnie nie był bardzo widoczny dopiero jak ścisnęło się skórę ) , co jakiś czas trzeba zabieg powtórzyć, dodam też, że oczywiście dieta i sport ma tu duże znaczenie. Co do balsamów to podobno ( tak mi mówiła pani wykonująca zabiegi ) efektów nie dają, bardziej wpływ ma tu ich nanoszenie czyli masaż przy wcieraniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, naprawde nie ma jakiś domowych i tanszych alternatyw o podobnej skutecznosci? Moja znajoma mowila w pracy, że robi sobie body wrapping z jakimś tam naturalnym kremem i sobie bardzo chwalila jako wsparcie do diety. Prawda to czy niezbyt?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Prawda, prawda. Też robilam sobie owijanie folią z naturalnym kremem i efekty są szalenie przyjemne, zarowno pod wzgledem odczuc jak i wyglądu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
O, to juz coś. A mogę zapytać jakiegos kremu uzywalas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Kremow to ja uzywalam najrozniejszych
![]() Edytowane przez kij_od_szczotki Czas edycji: 2019-05-27 o 12:48 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.