|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
facet dostal nowa prace, straz pozarna, wyjezdza czy to koniec?
,,
Edytowane przez marcelita1 Czas edycji: 2014-01-27 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: facet dostal nowa prace, straz pozarna, wyjezdza czy to koniec?
Sama sobie powinnaś odpowiedzieć na to pytanie. Są pary, które gorsze rzeczy przechodziły i są razem.
Po szkoleniu wróci tam gdzie go przyjęli, ale po jakimś czasie będzie mógł się starać o przeniesienie do innej jednostki. To znaczy, niekoniecznie musi dostać takie przeniesienie, ale nie wiadomo co będzie. Takie życie. (swoją drogą nigdy bym nie pomyślała w momencie, gdy mój TŻ spełnia swoje marzenie, że to jest "niestety" no chyba, żeby marzył o zabójstwie czy innej takich chorej rzeczy ;. ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Oczywiście, że ma szanse. Ludzie rozstaja się nawet na kilka lat i udaje im się. Wam też się uda, tylko zamiast siedzieć i rozpaczać musicie sie wzajemnie wspierać, a nawet się nie obejrzycie jak czas szybko zleci
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego koniec? Ty nie zaczynasz od związku na odległość, tylko teraz ci się taki na jakiś czas przytrafi, a to zmienia postać rzeczy. Poza tym, sama znasz swojego faceta, wiesz, na ile to, co jest między wami, jest na poważnie.
Moja koleżanka z okresu studiów przeżyła 3 lata chłopaka w marynarce wojennej + 7-miesięczny jego wyjazd na Antarktydę, gdy przewozili polskich naukowców, od lat są małżeństwem, teraz z 3 dzieci. Nie ma reguły, a jeśli związek ma mocne podstawy, to dlaczego nie miałby przetrwać? Jestem przeciwniczką tzw. stałych związków na odległość, bo nie mają sensu, ale tu przecież nie jest to na stałe, za zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
3.5 miesiąca szkolenia to pikuś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
tak
Edytowane przez marcelita1 Czas edycji: 2014-01-27 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że warto spróbować. To znaczy, nie wyobrażam sobie raczej sytuacji: "Kochanie, sorry ty wyjeżdżasz to musimy się rozstać." Więc po prostu będzie co ma być. Przeprowadzać się od razu to niekoniecznie dobry pomysł, bo sama mówisz, że on jedzie potem na szkolenie gdzieś indziej, więc nie będziesz za nim chyba jeździć tam i z powrotem? Poza tym jechać i nie mieszkać razem?? Nie masz zobowiązań żadnych? Pracy? Nauki?
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Aaa..dopisałaś już. No niby teoretycznie możesz jechać do tamtego miasta do pracy (jeśli to nie jest zamiana siekierki na kijek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
a nie?
Edytowane przez marcelita1 Czas edycji: 2014-01-27 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Histeryzujesz
![]() Jakby wyjeżdzał w kosmos bez biletu powrotnego. Bedziecie chcieli to przetrwacie i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
nikt nie zna zasad takiego szkolenia?przepustek, czasu wolnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
skoro macie plany to aby je zrealizowac to potrzebne sa pieniadze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Przyjęli go i nie wie takich informacji? Niech sam spyta jak to u niego będzie wyglądało. Niech idzie do przełożonych i się dowie chociaż podstawowe rzeczy.
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
tak, wszystko bedzie wiedzial w poniedzialek, a mnie to juz meczy dzis.. eh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jeśli "niedługo" oznacza w tym roku w czerwcu, to przecież możesz wyjechać z nim i pracować w mieście, do którego on trafi. Jesteś w świetnej sytuacji - nie musisz zmienić szkoły w trakcie roku szkolnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
W dziale "Praca i biznes" jest podforum "Służby mundurowe". Widziałam tam temat kobiet policjantów, którzy przechodzą szkolenia na podobnej zasadzie, może jest też temat o strażakach. Prędzej tam znajdziesz dziewczyny, które coś o tym wiedzą.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to jest w Straży Pożarnej,ale jak tż był na szkoleniu do SG (ok.9m-cy) to weekendy miał normalnie wolne,wiadomo popołudnia też. Co weekend był w domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
To zalezy wylacznie od WAS.
Jednym sie to udaje, innym nie. Mi i mojemu obecnie juz bylemu nie udalo sie. W ciagu 4 miesiecy tak oboje sie zmienilismy, ze nie potrafilismy zyc ze soba. Do tego doszla jego nie wiara w moja wiernosc w zamian ja stalam sie obojetna i tak po pol roku ratowania zwiazku rozstalismy sie z wieklim hukiem. Dobra rada...? jesli na prawde go kochasz i wiazesz z nim nadzieje na przyszlosc to jedz za nim. Jesli mozesz to pojedz z nim, znajdz tam prace chocby do sprzatania. Nie wiesz jak taki wyjazd sie skonczy, ale jakby nie bylo nie bedziesz miala do siebie pretensji, ze patrzylas jak milosc ucieka CI miedzy palcami. Nie pozwol byscie sie nie widzieli przez te kilka miesiecy, bo to niby krotko, ale bardzo wiele moze sie wydarzyc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.