|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
wózek i wizzair raz jeszcze.
Pamiętam, że był jakiś taki watek, ale nie mogę go znaleźć
![]() Dziewczyny, czy wózek w wizzairze trzeba jakoś zgłosić wcześniej? Chodzi o parasolkę. Nigdzie nie mogę tej informacji znaleźć. Mam po prostu z wózkiem iść i sami mi powiedzą kiedy go oddać? Pakowałyście jakoś w folię? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: wózek i wizzair raz jeszcze.
Cytat:
Temu ja juz nie latam tymi liniami, za dziecko niby nie biora a co sie okazuje to bilety dla dziecka ponizej 2 r.z sa drozsze niz moje i mojego meza. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdzie nie musisz zglaszac. Na lotnisku tylko zapytaja czy wozek skalda sie z 1 czy 2 czesci. Dostaniesz naklejke. Nigdy nie pakowalam wozka w zadna folie- nigdy tez nie mialam zadneych problemow z czystoscia wozka
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie wózka nie brałam nigdy tylko fotelik - ale w folie pakuje już raz miałam u☠☠☠any tak ze do kosza szły ciuchy bo nie zauważyłam ...
i jeszcze NIGDY nie pozwolili mi wnieść młodego we foteliku na sale odpraw czy to latam z Bergen do Katowic czy z Katowic do Bergen ![]() no ale na pewno wam się uda ... ew pytaj się przy nadawaniu swoich bagaży
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To co lotnisko to inne zasady, eh. Kasiu a czym zabezpieczylas fotelik ? Folia jakas ? Na wozek chce kupic specjalna torbe ale nie wiem czy bede brala mala z fotelikiem czy ze spacerowka. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
biorę też nosidło, więc w razie czego to sobie małemu wrzucę na brzuch, ale dzięi za ostrzeżenie
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej przezroczysty .... aby było widać co tam jest.'Cytat:
hehe - a tak btw z innej beczki .... wylatywałam 1wszy raz z Katowic do Bergen i na odprawie na bramkach nie dosyć ze kazali mi M wyjąc .. to jeszcze zdjąć kurtkę i czapkę ... taaa a sama byłam znikąd pomocy - a tam już za mną kolejne osoby. a Bergen NIGDY tak nie miałam, zawsze z M przechodziłam a strażnik widząc ze mam kilka dok zawsze 3 pudelka ostawiał je na bok bym mogła sobie an spokojnie spakować - no ale widać co kraj to obyczaj :P |
||
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Londynie to samo dziecko przechodzi bez problemu, bez zbednego zaczepiania maluszka, bo przeciez i tak juz podroz taka jest dla niego jest nowoscia. Zas, gdy lecialam z Warszawy to poprosili, aby znajoma otworzyla wszystkie smakolyki dla malego, po odprawie od razu poszly do kosza, bo jogurtow na nowo sie nie zamknie. Nienawidze od tamtej pory Modlina, blaszak w ktorym traktuja ludzi jak bydlo. My latamy britishem i teraz kupujac bilety do Polski na kwiecien wyszlo nam taniej niz wizzair, gdy dokupilibysmy bagaze, dodatkowo, w britishu dziecko ma bagaz do luku jak i na poklad. Dziewczyny sprawdzajcie ceny, bo czasami te "drozsze" wychodza taniej. Tak samo jak juz wybieralam bilety w wizzair i wyszlo, ze bilety u nich dla malej byly drozsze niz dla mnie i meza, trzeba dokladanie sprawdzac za co sie placi, bo te ich, ze dziecko lata za darmo, to chyba tylko takie gadanie. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.