wózek i wizzair raz jeszcze. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 14:12   #1
ilonkaczapela
Zakorzenienie

wózek i wizzair raz jeszcze.

Pamiętam, że był jakiś taki watek, ale nie mogę go znaleźć
Dziewczyny, czy wózek w wizzairze trzeba jakoś zgłosić wcześniej? Chodzi o parasolkę. Nigdzie nie mogę tej informacji znaleźć. Mam po prostu z wózkiem iść i sami mi powiedzą kiedy go oddać?
Pakowałyście jakoś w folię?
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 14:32   #2
Syl993
Zadomowienie

Dot.: wózek i wizzair raz jeszcze.

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wózek w wizzairze trzeba jakoś zgłosić wcześniej? Chodzi o parasolkę. Nigdzie nie mogę tej informacji znaleźć. Mam po prostu z wózkiem iść i sami mi powiedzą kiedy go oddać?
Mozesz oddac przed samym wejsciem do samolotu, bo jednak wygodniej wozic maluszka nawet jak zasnie, mozesz tez go oddac gdy bedziesz oddawala bagaz. Zapakuj go w cos, bo wizzair nie szanuje wozkow, nie patrza gdzie klada i w co klada, pamietam, ze gdy lecialam jeszcze z brzuszkiem, to kobietka obok mnie miala spacerowke cala biala i wyjeli jej wozek z samolotu i postawili w kaluzy a ten sie przewrocil i wozek byl ublocony.
Temu ja juz nie latam tymi liniami, za dziecko niby nie biora a co sie okazuje to bilety dla dziecka ponizej 2 r.z sa drozsze niz moje i mojego meza.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 14:54   #3
ewi83
Zadomowienie

Cytat:

Nigdzie nie musisz zglaszac. Na lotnisku tylko zapytaja czy wozek skalda sie z 1 czy 2 czesci. Dostaniesz naklejke.
Nigdy nie pakowalam wozka w zadna folie- nigdy tez nie mialam zadneych problemow z czystoscia wozka

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 16:43   #4
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

w sumie wózka nie brałam nigdy tylko fotelik - ale w folie pakuje już raz miałam u☠☠☠any tak ze do kosza szły ciuchy bo nie zauważyłam ...

i jeszcze NIGDY nie pozwolili mi wnieść młodego we foteliku na sale odpraw czy to latam z Bergen do Katowic czy z Katowic do Bergen

no ale na pewno wam się uda ... ew pytaj się przy nadawaniu swoich bagaży

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 18:04   #5
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i jeszcze NIGDY nie pozwolili mi wnieść młodego we foteliku na sale odpraw czy to latam z Bergen do Katowic czy z Katowic do Bergen
O kurde to musze przed lotem w kwietniu doinformowac sie czy bede mogla zabrac wozek na sale odpraw, bo teraz lecimy z innego lotniska.
To co lotnisko to inne zasady, eh.
Kasiu a czym zabezpieczylas fotelik ? Folia jakas ? Na wozek chce kupic specjalna torbe ale nie wiem czy bede brala mala z fotelikiem czy ze spacerowka.
Stary 2013-12-13, 19:47   #6
ilonkaczapela
Zakorzenienie

biorę też nosidło, więc w razie czego to sobie małemu wrzucę na brzuch, ale dzięi za ostrzeżenie
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 21:26   #7
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Syl993 Pokaż wiadomość
O kurde to musze przed lotem w kwietniu doinformowac sie czy bede mogla zabrac wozek na sale odpraw, bo teraz lecimy z innego lotniska.
To co lotnisko to inne zasady, eh.
Kasiu a czym zabezpieczylas fotelik ? Folia jakas ? Na wozek chce kupic specjalna torbe ale nie wiem czy bede brala mala z fotelikiem czy ze spacerowka.
w normalny duży worek na śmieci najlepiej przezroczysty .... aby było widać co tam jest.'

Cytat:
biorę też nosidło, więc w razie czego to sobie małemu wrzucę na brzuch, ale dzięi za ostrzeżenie
no ja tez mam zawsze nosidło ze sobą .. wiec zawsze przy odprawie wisi sobie na mnie.
hehe - a tak btw z innej beczki .... wylatywałam 1wszy raz z Katowic do Bergen i na odprawie na bramkach nie dosyć ze kazali mi M wyjąc .. to jeszcze zdjąć kurtkę i czapkę ... taaa a sama byłam znikąd pomocy - a tam już za mną kolejne osoby. a Bergen NIGDY tak nie miałam, zawsze z M przechodziłam a strażnik widząc ze mam kilka dok zawsze 3 pudelka ostawiał je na bok bym mogła sobie an spokojnie spakować - no ale widać co kraj to obyczaj :P

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 23:38   #8
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

no ja tez mam zawsze nosidło ze sobą .. wiec zawsze przy odprawie wisi sobie na mnie.
hehe - a tak btw z innej beczki .... wylatywałam 1wszy raz z Katowic do Bergen i na odprawie na bramkach nie dosyć ze kazali mi M wyjąc .. to jeszcze zdjąć kurtkę i czapkę ... taaa a sama byłam znikąd pomocy - a tam już za mną kolejne osoby. a Bergen NIGDY tak nie miałam, zawsze z M przechodziłam a strażnik widząc ze mam kilka dok zawsze 3 pudelka ostawiał je na bok bym mogła sobie an spokojnie spakować - no ale widać co kraj to obyczaj :P

W Londynie to samo dziecko przechodzi bez problemu, bez zbednego zaczepiania maluszka, bo przeciez i tak juz podroz taka jest dla niego jest nowoscia. Zas, gdy lecialam z Warszawy to poprosili, aby znajoma otworzyla wszystkie smakolyki dla malego, po odprawie od razu poszly do kosza, bo jogurtow na nowo sie nie zamknie. Nienawidze od tamtej pory Modlina, blaszak w ktorym traktuja ludzi jak bydlo. My latamy britishem i teraz kupujac bilety do Polski na kwiecien wyszlo nam taniej niz wizzair, gdy dokupilibysmy bagaze, dodatkowo, w britishu dziecko ma bagaz do luku jak i na poklad.
Dziewczyny sprawdzajcie ceny, bo czasami te "drozsze" wychodza taniej. Tak samo jak juz wybieralam bilety w wizzair i wyszlo, ze bilety u nich dla malej byly drozsze niz dla mnie i meza, trzeba dokladanie sprawdzac za co sie placi, bo te ich, ze dziecko lata za darmo, to chyba tylko takie gadanie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości