|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szukam Ksiazek i Filmow o Mlodziezy
czesc wszystkim,
poszukuje ksiazek i filmow ktore ktore na zachodzie maja okreslenie "teen soap opera" (cos w stylu serialow takich jak zycie na fali / plotkara / one tree hill / skins etc.) romanse, przyjaznie, imprezy, wspolne wyjazdy, seks, narkotyki, konfrontacja z niechciana doroslocia, moze ktos zna jakies tytuly w tym stylu to bede bardzo wdzieczny ![]() ps. jezeli komus sie to przyda to tutaj moja lista seriali ktore juz widzialem a podejmujaca w/w motywy: Cudowne Lata (ale to raczej wszesniejszy okres dojrzewania) Beverly Hills 90210 (wersja starsza o niebo lepsza) Jezioro Marzen Boston Public Veronica Mars Skins Zycie Na Fali Plotkara Pogoda na milosc pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Szukam Ksiazek i Filmow o Mlodziezy
Wszystko to w delikatnym ujęciu ma serial "7 niebo"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nie czytałam i nie oglądałam, ale to co znalazłam w tej tematyce:
Książki: - cykl "Elita" (5 części), Lisi Harrison - seria "Kumpelki, randki" (11 części), Cathy Hopkins - seria "Dziewczyny super" (8 części), Cecily von Ziegesar - seria "Na topie" (7 części), Zoey Dean - seria "Dziewczyny" (4 części), Jacqueline Wilson - seria "Zwierzenia Georgii Nicolson (8 części), Louise Rennison - Meg Cabot "Liceum Avalon", "Jeszcze mnie polubicie", "Idol nastolatek", i pewnie inne książki tej autorki też - My, dzieci z dworca Zoo (o narkotykach), Christiane F. Filmy (a raczej seriale): - Tajemnice Smallville - Roswell (to oglądałam, całkiem) - Buffy: Postrach wampirów - Boston Public (o bardzo zbuntowanej młodzieży, to oglądałam i lubiłam) - Szkoła złamanych serc - Zbuntowani (meksykański) - Radiostacja Roscoe - Asy z klasy - Stowarzyszenie wędrujących dżinsów - Klub winowajców - Wszyscy święci - Uwierz w miłość - Keith - Zakochana złośnica |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
obejrzalem dzis Keith, super film dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Seriale :
Szkoła złamanych serc Hallcats Pretty Little Liars Teoria wielkiego podrywu Greek Weeds Degrassi nowe pokolenie film TRZYNASTKA . zdecydowanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.