|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zarządzanie, gdzie najlepiej studiować?Filologia rosyjska z j.ang?
Zarządzanie, gdzie najlepiej studiować?Filologia rosyjska z j.ang?
Witam , Uprzejmie proszę o radę.Otóż wybieram się na studia dzienne i właśnie mam duży problem z wyborem kierunku i miejsca studiowania. Pochodzę z małej miejscowości,ale zamierzam mieszkać w większym mieście ![]() Chcę pójść na studia które mnie nauczą czegoś konkretnego ,co mi się przyda dalej. Proszę o opinię na temat studiowania na wymienionych przeze mnie kierunkach oraz na temat uczelni ,najlepiej obecnych studentów ,bądź absolwentów. ehhh Z góry dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zarządzanie, gdzie najlepiej studiować?Filologia rosyjska z j.ang?
Cytat:
o jaką konkretnie uczelnię Ci chodzi?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
to kierunek baaardzo ogólny, nie uczy Cię konkretnego zawodu, nie przygotowuje do konkretnej pracy, daje Ci ogólną wiedzę na temat przedsiębiorczości, ekonomii, zarządzania zasobami ludzkimi. taki mix kilku innych kierunków. no i absolwentów zarządzania jest bardzo dużo, bo jest ono na uczelniach państwowych w trybie dziennym i zaocznym oraz na uczelniach prywatnych... a miejsc pracy jest zdecydowanie mniej. filologia angielska - podobno coraz trudniej o pracę po tym kierunku, ale w połączeniu z filologią rosyjską to może być żyłka złota ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
jeszcze nie wybrałam ale chodzi mi po głowie politechnika białostocka z dużym ,? " sgh warszawa ,ale też pewnie tam progi są bardzo wysokie
gdańsk? warszawa?olsztyn? coś w tym rodzaju ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- wydaje mi się,że dużo zależy od uczelni ,a na niektórych uczą właśnie przydatnych rzeczy,konkretnych rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
na przekór do celu
|
owszem, zarządzanie w Łodzi jest inaczej prowadzone od tego w Krakowie, a jeszcze inaczej w Białymstoku... ale wszędzie jest to kierunek ogólny, bez konkretów.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.