|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cieniować czy degażować?
Mam kręcone, grube włosy. Bardzo ciężkie do ułożenia. Puszą się i takie tam. Chcę coś z nimi zrobić by łatwiej mi było nad nimi 'zapanować'.
Chciałam je pocieniować, ale zaczęłam się też zastanawiać, że zamiast tego może degażować? Co lepsze? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cieniować czy degażować?
jedno nie wyklucza drugiego
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Możliwe, że po cieniowaniu jeśli są kręcone i się puszą to zrobi Ci się jedna wielka szopa. Lepiej ścinać na jedną długość całe. Na pewno przy takich włosach przydadzą się odżywki, które pomogą uklepać włosy. Akurat loki fajnie się ujarzmia. Zresztą loczki - fajna sprawa
![]()
~Żłopię browar, jaram szlugi, nie ma na mnie żadnej siły. Byłem punkiem, jestem punkiem, będę punkiem do mogiły. A gdy się ktoś mnie zapyta, czy wyrosnę kiedyś z tego, powiem, że wyrosnąć można z majtek albo klocków Lego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jest całe podforum dot. kręconych włosów, tam najlepiej ci doradzą. W żadnym wypadku nie obcinaj na prosto, chyba że chcesz mieć fryzurę "na Kopernika".
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja też zawsze miałam problem z moimi kręconymi kudełkami. Najlepsze jest cieniowanie. Z degażowaniem różnie to bywa, ponieważ nie zawsze dobrze to wychodzi, ale jedno jest pewne nie możesz mieć włosów jednej długości, bo stworzy Ci się trapez na głowie. A z tym cieniowaniem to sobie nie żałuj im bardziej pocieniowane tym lepiej. Wiem z autopsji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.