|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Podróż do Los Angeles - kilka pytań organizacyjnych.
Hej,
Za dwa tygodnie lecimy z mężem na dwa tygodnie do Los Angeles. Podróż organizujemy sami, wlsciwie już wszystko wiemy ale jest kilka wątpliwości. Mam nadzieje ze ktoś mi podpowie jak je rozwiązać. 1. Jaka walizkę kupić? Szukamy dużej walizki do 500 zł twardej. Mam jedna Samsonite i wiem ze to świetna marka ale w tej cenie nic nie znajdziemy. Jak markę wybrać? Oglądaliśmy ochnik, pablo, puccini.. 2. Macie jakieś sprawdzone sposoby zeby lot minął szybko? Szykuje sie ok 20 godzin podróży w jedna stronę, dwie przesiadki. Ja sie boje latać samolotami i rozważam coś na uspokojenie ![]() 3. Czy mam zabrać jakieś polskie przysmaki? Słyszałam ze jedzenie u nich jest okropne. 4. Pojawił sie tez inny problem. Nie mamy co zrobić z naszym psem na czas wyjazdu. Miała sie nim zaopiekować moja siostra ale zrezygnowala... Nikt inny nie może go wziąć. Rozwazamy hotel dla psów.. Ale nie dość ze sporo kosztuje to jeszcze boje sie ze zrobimy mu wielka krzywdę zostawiając go tam. Jakieś pomysły? Miałam jeszcze jakieś pytania, wypadły mi z głowy. Jak sobie przypomnę to dopisze. Z gory dziękuje za pomoc. |
|
|
|
|
#2 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Podróż do Los Angeles - kilka pytań organizacyjnych.
Cytat:
Cytat:
Sposoby ? Ja juz chyba wszystkiego próbowałam , od melisy , po alkohol.. ale tak na prawde nie ma złotego środa. Zawsze po tych 5-6h zaczyna być źle i nuda powoli zabija umysł ![]() Cytat:
Jedzenie jest okropne ?? Hmmm , no tak , kiełbasy ani dobrej wędliny nie znajdziesz , chleb też odbiega od naszego. Ale w resteuracjach dobrze karmią i mi te jedzenie nawet smakuje. Zresztą w USA jest o wiele wiekszy wybór fajnych sieci resteuracji niz w Polsce , wiec napewno znajdziecie coś dla siebie. Cytat:
![]()
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
A przychodzi Ci do główy coś szczególnego co warto ze sobą zabrać ? Np leki? |
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Popularny "paracetamol" - nazwa używana w Polsce i chyba w Europie w USA nazywa sie Acetaminophen .... A popularny Apap nazywa sie Tylenol. Dostępny i dość tani , wiec przeciwbólowych nie trzeba brać. Aptek sie sporo i na każdym rogu można ich znaleźć wiele ... Popularne to CVS Pharmacy, sa jeszcze inne ale ja korzystam z tej jednej ... tam znajdziesz wszystko z lekarstw + kosmetyki i wiele innych rzeczy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.