|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
"Dojrzały" świeżuch?
Zwracam się do Was po pomoc, ponieważ jestem kompletnie zielona w temacie
![]() Chciałabym wybrać perfumy dla siebie, ale ciężko mi się odnaleźć w perfumerii, dostaję kręćka po przetestowaniu 4 czy 5 zapachu i w rezultacie nie wiem nic ![]() Jestem zwolenniczką raczej świeżych zapachów, dotychczas przez ładnych kilka lat używałam DKNY Be Delicious i Fresh Blossom, ale po prostu znudziły mi się. Używałam też L'eau par Kenzo, strasznie mi się podobały, ale na mojej skórze okazały się zbyt ulotne. Chciałabym znaleźć coś podobnego, ale jednak z taką nutką "dojrzałości", bo wydaje mi się, że jestem już troszkę za stara na takie proste zapachy i potrzebuję czegoś hmm, bardziej skomplikowanego? ![]() ![]() Lubię zapach owoców w większości cytrusowych, z kwiatów podchodzi mi konwalia, fiołek, ewentualnie magnolia i róża, ale takie nienachalne ![]() ![]() Nie jestem w stanie nosić perfum z ciężką wanilią na pierwszym planie itp przesłodzonych zapachów, ponieważ mdli mnie cały dzień ![]() To chyba wszystko, co mogę powiedzieć na temat swoich preferencji. Pomożecie? ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: "Dojrzały" świeżuch?
nie wiem, czemu, ale od razu przyszło mi do głowy CKin2u
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Perfume Lover
|
A mnie L'eau d'Issey albo Ogród Nilowy (Un Jardin Sur Le Nil). Coś w typie tych co podałaś, ale doroślejsze, bogatsze w treści.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli lubisz cytrusy, to polecam szczególnie Cristalle EDT. Nie zrażaj się pierwszym wrażeniem, jest to zapach do noszenia na skórze- wtedy właśnie okazuje swoją pełną twarz-cytrusową świeżość z wielką klasą. Cristalle jest tak jak piszesz, dojrzałe, ale nie straszliwie zobowiazujące, nic z tych rzeczy. Piękna jest także nowsza wersja tego zapachu, Cristalle Eau Verte. Mniej cytrusów (choć też tam są) więcej zieloności, jak sama nazwa wskazuje. Godna plecenia jest też Miss Dior Cherie L` Eau- według mnie bez porównania lepsza od pierwotnej, podstawowej wersji tego zapachu- infantylnie woniejącej sfermentowanymi truskawkami. Na półkach sieciówek pojawiło sie znowu O Lancome- jest to poprawiona wersja klasycznego O, bardzo, bardzo przyjemna zieloność i cytrusy w zgrabnym ujęciu, także z klasą. Chodzi mi o zielonawy flakonik, bo są także nne wersje. Powąchaj sobie kiedyś może i Truth Kleina. Zielono, świeżo i rześko. Świeżo skoszona trawa.. tak, zdaje się też tam się ukrywa. Wsród zapachów Kenzo byłby też co najmnej jeden, jeśli nie więcej, do których też byś mogła się troszkę przymierzyć- chodzi mi szczególnie o Le Monde est Beau. Z zapachów wymienionych już przez Dziewczyny w poprzednich postach Hermesowe różne wersje Ogródków. To tyle, co mi przychodzi do głowy na pierwszy ogień i co wydaje mi się, że spełnia Twoje kryteria i jest łatwo dostępne. Zacznij sobie na luzie wąchać, testować spokojnie na skórze, a zobaczysz, czy coś się z tego wykluje. Czy będziesz chciała pójść bardziej w kierunku ziół, czy cytrusów, czy innym. Miłego testowania. A, i nieśmiało mogłabym też polecić Ci - do zapoznania się przynajmniej- Perles de Lalique- bo piszesz, że róża Ci niestraszna- byleby nie była nachalna. Edytowane przez Kota Czas edycji: 2011-06-14 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Wtajemniczenie
|
Wpisuję na listę, dziękuję
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Przetestuj Eau Demoiselle Givenchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Cristalle Eau Verte to mój ulubieniec w tej kategorii
![]()
![]() |
#9 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Herba Fresca Guerlain - zapach trawy
Moschino Friends - micha cytrusowych skórek (nie patrz, że męskie, na mój nos są uniwersalne ![]() Moschino Funny - cytrusy i zielona herbata L'Artisan Piment Brulant - bardzo nietypowy, soczysta, czerwona papryka ![]() Tommy Hilfiger T Girl - znowu trawa Donna Karan DKNY - świdrująca świeżość pomidorowych listków Chanel Egoiste Platinum - po odczekaniu godziny wspaniały aromat swieżo umytego luksusowym mydłem ciała (niby męskie, ale nie uważam, żeby należało się tym zbytnio przejmować ![]() Bvlgari seria herbaciana, zwłaszcza herbata zielona i biała Annick Goutal Eau d'Hadrien - cytrusy, zioła i słońce
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Eau Fraiche Dior
Versense Versace Mugler Cologne Thierry Mugler Saharienne YSL Eau des Jardins Clarins 10:10 am in Sicilia Kenzo - nie wiem czy u nas już jest
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki wielkie, od jutra zabieram się za testowanie
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Poza wymienionym Cristalle Eau Verte Chanel, w tej kategorii godnym uwagi jest jeszcze na Pure White Linen Estee Lauder
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Wielokrotnie pisałam, że najważniejszym czynnikiem wyboru właściwych perfum jest dobranie zapachu do osobowości. Przez internet nie da się tego zrobić. Najlepiej więc wziąć kawę i wąchać na przemian perfumy i kawę. Odświeżysz wtedy nozdrza i komórki węchowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Shiseido Zen mozesz tego nowego letniego sprobowac ale moja luba mowi ze podstawowa wersja w concentree jest swieza tez
![]() a jest dobitnie boska! Cristalle Eau Verte Chanel to mydlo i kwiatek, dojrzalosc kojarzy sie z pewnoscia siebie a tu akurat jeszcze niewinnosc emanuje od tego zapachu :P SuperZapach a jak perfumy sa o zapachu kawy? ;D i co ma osobowosc do perfum? ze jestem X to musze lubic Y? kto tak powiedzial? i jaka jest pewnosc ze jak mam osobowosc Z to bede lubic perfumy Y skoro pasuja do osobowosci nawet dzieci emo pachna chromami i cool waterami, wystarczy popatrzec na osobowosci medialne i ich zapachy perfumy dobiera sie do pory roku ewentualnie ![]() Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2011-06-17 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieprzyjemnie dla mojego ucha... chociaż...bardziej może dla oka. ![]() Założycielka wątku spytała się o nasz typy i pomysły określonego zapachu, zamierza testować sobie do woli i coś samodzielnie wybrać, sugerując się, albo i nie ![]() To jej broszka, jak wybierze i jakie kryterium będzie dla niej najważniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
Kota ajlowju ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Oj, Dziewczyny
![]() ![]() Napisałam powyższe, bo mnie coś lekko strzeliło. Lubię bardzo forum właśnie za to, że od lat (hi, hi, czyżby tutaj wychodziło moje poczucie wyższości ![]() ![]() Kiedyś pierwszy raz odważyłam się odezwać na Perfumach, zakładając podobny do tego wątek z zapytaniem o określony typ zapachu. Byłam wdzięczna za wszystkie podpowiedzi- dostałam ich bardzo dużo i życzliwych. I potem już poszło ![]() Dla takie wątki mnie to trochę jakby wirtualny spacer po dużej perfumerii, gdzie podsuwamy sobie nawzajem pod nos swoje typy. Strasznie lubię takie perfumiarskie wspólne włóczęgi i wyciąganie na spytki- co kto o czym myśli, jak mu się podoba, z czym co kojarzy. Swoją drogą, bardzo wiele zawdzięczam wielu dziewczynom z forum i ich nosom, które przekazały mi nieraz swoje fascynacje i na coś zwróciły uwagę. Ale jakoś dziwnym trafem- moja kolekcja jest chyba dość szczególna i wyraźnie moja. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Btw, tego sposobu z kawą już kiedyś próbowałam i na mnie nie bardzo działa niestety. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak na razie za bardzo sobie nie potestowałam, miałam aż 5 min na wstąpienie do Douglasa i w biegu jeden nadgarstek spryskałam Un Jardin Sur Le Nil - spodobał mi się, taki liściasty i wiosenny ![]() ![]() Jutro mam czas na łażenie po galerii więc zabieram listę ze sobą i działam ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Diora - Escale a Portofino przetestuj a gwarantuje ze sie juz nie uwolnisz
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Polecam
AA herba fresca ![]() Gucci Envy - trochę podobny do DKNY Be Delicious ale bardziej wytrawny i elegancki ![]() owoce, konwalie, młode zielone gałązki Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-06-18 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.