dieta 1000 kcal - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-09, 18:35   #1
niunia4don
Przyczajenie

dieta 1000 kcal

A ja mam takie pytanko.. zaczęłam stosować dietę 1000kcal i przez pierwszy tydzień udawało mi się tak komponować posiłki,że codziennie jadłam dokładnie te 1000kcal, ale w drugim tygodniu byłam nieco zabiegana i jadłam nieregularnie tj w jeden dzień 600kcal, w drugi no 800kcal, w trzeci 750kcal różnie.. i zastanawiam się czy od takich skoków w liczbie kcal czasem nie przytyję zamiast schudnąć
niunia4don jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 22:40   #2
69love69
Zakorzenienie

Dot.: dieta 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez niunia4don Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanko.. zaczęłam stosować dietę 1000kcal i przez pierwszy tydzień udawało mi się tak komponować posiłki,że codziennie jadłam dokładnie te 1000kcal, ale w drugim tygodniu byłam nieco zabiegana i jadłam nieregularnie tj w jeden dzień 600kcal, w drugi no 800kcal, w trzeci 750kcal różnie.. i zastanawiam się czy od takich skoków w liczbie kcal czasem nie przytyję zamiast schudnąć

boże trzymajcie mnie noo na 800kcal na pewno przytyjesz. radze poczytać wątki na podwieszone, a potem brać się za odchudzanie, bo póki co robisz sobie krzywdę. 1000kcal to za mało, nie mówiąc już o 600 czy 700.
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 22:46   #3
niunia4don
Przyczajenie

wiem, że 600-800kcal to za mało dlatego chciałam zastosować diete 1000kcal ale tak jak napisałam przez ten tydzień nie miałam takiej możliwości.. dostałam pracę i przez to wszystko przez stres nie robiłam sobie jedzonka do pracy i jadłam dopiero po powrocie do domu i nawet jak zjadłam obiad i kolację to wychodziło między 600 a 800 kcal i nie udawało mi się dobić do 1000 ale odnośnie mojego pytania.. chodziło mi o to czy przytyje ale od takich skoków kcal.. ze tu był przez tydzień 1000kcal, potem między 600 a 800, a teraz znowu będę ciągnąć 1000 o to mi chodziło..
niunia4don jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 13:41   #4
havana82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia4don Pokaż wiadomość
wiem, że 600-800kcal to za mało dlatego chciałam zastosować diete 1000kcal ale tak jak napisałam przez ten tydzień nie miałam takiej możliwości.. dostałam pracę i przez to wszystko przez stres nie robiłam sobie jedzonka do pracy i jadłam dopiero po powrocie do domu i nawet jak zjadłam obiad i kolację to wychodziło między 600 a 800 kcal i nie udawało mi się dobić do 1000 ale odnośnie mojego pytania.. chodziło mi o to czy przytyje ale od takich skoków kcal.. ze tu był przez tydzień 1000kcal, potem między 600 a 800, a teraz znowu będę ciągnąć 1000 o to mi chodziło..
200 czy 300 kcal - to nie sa jeszcze zadne "skoki", ale przytyc i tak przytyjesz po zakonczeniu tej idiotycznej "diety" na 100 %
Stary 2011-05-02, 23:11   #5
joaana_jr
Raczkowanie

5 posiłków dziennie to podstawa! Do tego ćwiczenia nawet takie po 20 minut dziennie ale intensywne! I żadne jojo Cie będzie interesowało! człowiek uczy się na swoich błędach ale można też na cudzych!
joaana_jr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 10:19   #6
natalor
Raczkowanie

mój dzienny jadłospis to było max 1000 kalorii . Męczyłam się przez tydzień i co ? schudłam 1 kg. Odpuściłam sobie.
Teraz czekam aż będzie ciepło i planuję 3 h dziennie spacerów -co najmniej 300 kalorii mniej .Do tego nie będę jeść kolacji-zaoszczędzone z 200 kalorii
dziennie 500 kalorii,w miesiąc 2 kg bez męki a 3 kg brakuje mi aby być zadowoloną z wagi
natalor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 18:59   #7
miszel66
Raczkowanie

czyli jedzac 5 posilkow dziennie, do tego cwiczac 30 min dziennie mozna uniknac jojo nawet zwiekszajac liczbe kcal po takiej diecie 1000 kcal?

hymm ... no nie wiem ;/
bardzo bym chciala
miszel66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości