|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Berlin- Szczecin
Wyczytałam w internecie, że możliwe jest kupienie biletu za 10 euro z Berlina do Szczecina. Jednak nigdzie nie znalazłam informacji z tego roku czy to ciągle aktualne, a jeśli tak to gdzie znajdę rozkład jazdy i gdzie kupie te bilety w Berlinie?Na każdym dwrocu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Berlin- Szczecin
Chodzi o pociag? Wejdz na strone pkp albo banhof niemiecki. Ja z innej miejscowosci przygranicznej do Berlina jechalam na bilecie za 25 euro dla 5 osob. Bilet weekendowy w obie strony łacznie z metrem i s bahnem po calym berlinie.
Grupowo jest tanio, jest wiele ofert w niemieckich liniach, którymi sie oplaca podróżować. Poszperaj w necie.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Te 10 e to nie jest chyba żadna promocja, normalna stawka ze Szczecina do Berlina. Bilet możesz kupić u konduktora w pociągu (pewnie trzeba się zgłosić w momencie odjazdu). Sprzedają też je w kasach w Szczecinie, chyba też w tych PKP IC - coś mi się wydaje, że kiedyś ktoś przede mną kupował taki bilet...
Za 30 e (albo i mniej?) można kupić bilet do 5 osób Szczecin-Berlin-Szczecin (on jest do wykorzystania w ciągu dnia tylko chyba, musisz sobie poczytać na bahn.de, bo nie jestem pewna), w cenie jest darmowa komunikacja miejska po Berlinie - fajna cena, jak ktoś jedzie na zakupy czy krótkie zwiedzanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ze Szczecina do Berlina jechałem za 41,10 zł. W drugą stronę nie wiem jakie są ceny bo wróciłem do Kostrzyna na rowerze
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Dodam jeszcze, że informacje, które otrzymałem od pana na infolinii PKP na którą straciłem kupę kasy (minuta połączenia chyba koło 2 zł) nie miały nic wspólnego z tym co powiedziała babka w kasie biletowej w Szczecinie. Tak to już jest z tym naszym PKP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.