gdzie można ściągnąć muzykę z bollywoodzkich filmów?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-02, 12:10   #1
agni83
Przyczajenie

Exclamation

gdzie można ściągnąć muzykę z bollywoodzkich filmów??

pomóżcie, obejrzałam "Kuch Kuch Hota Hai" ("Coś się dzieje") i oszalałam na punkcie Kajol i reszty, a tej muzyki potrzebuję jak.. insuliny mam na razie tylko 5 kawałków i to w kiepskiej jakości... może wiecie, gdzie można znaleźć więcej? także z innych filmów?

(a na marginesie - znacie te filmy? co o nich sądzicie?)

dzięki za pomoc!!!!
Stary 2005-08-02, 12:21   #2
201707171556
Konto usunięte

Dot.: gdzie można ściągnąć muzykę z bollywoodzkich filmów??

Niestety nie znam. A gdzie oglądałas ten film? W kinie? Miałam kiedyś obsesje na punkcie wszystkiego co się wiazało z Indiami i też bym chętnie obejżała a dodatkowo bardzo lubie muzyke hinduską.
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 12:26   #3
agni83
Przyczajenie

w Cieszynie, na "gutku", więc chyba będzie Ci trudno obejrzeć to gdzie indziej.. chociaż, jeśli jesteś z Warszawy, to w jakimś kinie na "M" (nie zapamiętałam nazwy) ma być wkrótce taki cykl, jak cieszyński "W stronę Indii", więc tam pewnie to też puszczą

a skąd masz muzykę?
Stary 2005-08-02, 12:35   #4
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Dziewczyny jeżeli szukać Indyjskiej muzyczki to oprócz oczywiście muzyki z Bollywódzkich filmów polecam polską płytkę zespólu Masala. 19 kawałków z czego większośc dokładnie w takich klimatach, wspaniała muzyka dziwię sie, że płyta tak mało popularna. Tu macie próbki utworów: http://www.vivid.pl/php/plyta_my.php...og&nr=13077796

Do ściągania polecam Emule, soulseek
Yola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 12:53   #5
201707171556
Konto usunięte

Jestem z Wroclawia u nas chyba jakies zacofanie nie ma takich filmów. Pare razy oglądałam musicale hinduskie (min. Ramajanę) na jakimś zagranicznym kanale , po angielsku.A muzyczkę to niestety tylko taką typowo medytacyjną mam jak już. Troche też kiedyś na kasety z radia przegrywałam bo był jakiś przegląd muzyki z róznych części świata czy coś takiego . A emuli i soulseek nie mam tylko DC ++ i Masala tam nikt nie ma...
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 13:12   #6
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni83
(...)chociaż, jeśli jesteś z Warszawy, to w jakimś kinie na "M" (nie zapamiętałam nazwy) ma być wkrótce taki cykl, jak cieszyński "W stronę Indii", więc tam pewnie to też puszczą
To kino na "M" to pewnie mój ukochany Muranów http://www.muranow.gutekfilm.com.pl/.
Agni, filmu, o którym piszesz nie widziałam, ale też bardzo lubię te klimaty - i muzyczne, i filmowe. Na mnie ogromne wrażenie zrobił film "Monsunowe wesele" i od niego się wszystko zaczęło . Mam płytę ze ścieżką z tego filmu - uwielbiam jej słuchać , a pojedyncze utwory ściągam - tak jak Yola - z Emule, rzadziej z soulseeka (muszę go "rozgryźć"; do tej pory wyszukiwaniem muzyki zajmował się mężulek ). Szukam w necie np. filmów, w których podobała mi się muzyka, sprawdzam ścieżki dźwiękowe (poszczególne tytuły) i ściągam albo całą muzykę, albo pojedyncze utwory. Potem np. szukam innych utworów danego wykonawcy - i tak po nitce do kłębka .

Cytat:
Napisane przez Yola
Dziewczyny jeżeli szukać Indyjskiej muzyczki to oprócz oczywiście muzyki z Bollywódzkich filmów polecam polską płytkę zespólu Masala. 19 kawałków z czego większośc dokładnie w takich klimatach, wspaniała muzyka dziwię sie, że płyta tak mało popularna. Tu macie próbki utworów: http://www.vivid.pl/php/plyta_my.ph...log&nr=13077796
Yolu - bardzo przyjemna muzyka . Dzięki
demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 14:50   #7
Puny
Raczkowanie

Też chciałabym gdzieś znaleźć taką muzę, zwłaszcza z "Czasem słońce, czasem deszcz" (Kabhi khushi khabie gham)...Ale jak na razie moja poszukiwania spełzają na niczym

Demonik, mnie też bardzo podobało sie "Monsunowe wesele"

A widziałyście "Podkręć jak Bekham"? Co prawda to nie jest indyjska produkcja, ale również opowiada o hinduskiej rodzinie (w Wielkiej Brytanii). W humorystyczny sposób przedstawia ich tradycję w realiach europejskich. A przy okazji można sobie obejrzeć młodziutką Keirę Knightley.

Jeśli ktoś chciałby poczytać dobrą powieść polecam ksiażkę hinduskiej pisarki Chitra Banerjee Divakaruni "Siostra mojego serca", o kobietach, przyjazni, miłosc, rodzinnej tajemnicy i Indiach. Załanczam link do tej książki:

http://ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazki....html?kw=73817

Dziewczyny, jeśli wy też znacie jakieś ciekawe filmy lub książki o tej tematyce, napiszcie.

Buziaki
Puny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-21, 15:11   #8
Rosa
Rozeznanie

up up moze komus sie jakas stronka przypomniała z fajna indyjska, orientalna muzyka?
Rosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-21, 16:21   #9
catija
Raczkowanie

O tak! bardzo lubie te filmy i muzyke. Obejrzalam "czasem slonce czasem deszcz' i mam muzyczke z tego filmu.Jesli ktos chce przesle albo podam tytuly

Samotność mnie zżera..ehh..

catija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości