|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Praca licencjacka - ZAKŁAD KARNY
Witam, jestem studentem 3 oku studiów wiec przyszedł czas na pisanie pracy. Mój kierunek to bezpieczeństwo narodowe a seminarium na które uczęszczam to "Administracja w systemie bezpieczeństwa RP". Prace chciałbym napisać o zakładzie karnym- prace chce napisać w charakterze teoretycznym, myslałem 'zahaczyć' tez troche o resocjalizacje, stosunek osadzonych do SW i odwrotnie. Macie może jakies propozycje na temat?
Podaje swoje pomysły: Zakład Karny jako instytucja resocjalizacyjna Instytucje resocjalizacyjne o charakterze zamkniętym w systemie bezpieczeństwa RP Stosunek administracji zakładu karnego do podkultury więziennej Wpływ infrastruktury zakładu karnego na osadzonych Jakby wam przyszło do głowy to proszę śmiało pisać, pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca licencjacka - ZAKŁAD KARNY
Podaje swoje pomysły:
Zakład Karny jako instytucja resocjalizacyjna Mnóstwo literatury i temat oklepany. Każdy profesor powie, że w Polsce resocjalizacja nie istnieje ![]() Instytucje resocjalizacyjne o charakterze zamkniętym w systemie bezpieczeństwa RP Już lepiej ponieważ nie skupiasz się tylko na ZK ale również innych instytucjach. Stosunek administracji zakładu karnego do podkultury więziennej. Z moich obserwacji stosunek jest "żaden" ![]() Wpływ infrastruktury zakładu karnego na osadzonych Zawsze będą narzekać ![]() Jakby wam przyszło do głowy to proszę śmiało pisać, pozdrawiam! ![]() Takie moje zdanie. Ja bardzo interesuje się wszelkimi zagadnieniami dotyczącymi ZK, środowiska przestępczego itd. Ogółem jeżeli Ciebie to interesuje będzie łatwo Ci się pisało pracę. 2 i 4 temat myślę, że stworzą ciekawą pracę. Fajnym tematem też jest- Zakład karny jako miejsce pracy- możliwości i zagrożenia. Na przykładzie funkcjonariuszy SW. Powodzenia!
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia![/QUOTE] Uwierz mi, że jak nie masz znajomych w ZK lub AŹ to żaden funkcjonariusz ot tak nie wypowie się na temat swojej pracy, ciężko zebrać realne i obiektywne opinie o tej pracy i zawodzie. A może coś o podkulturze więziennej - mnie taki temat by bardziej kręcił, może przez to, że ja mam licencjat z reso ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Podkultura jest może i fajnym tematem tylko w mojej opinii jest bardzo oklepana. Wiele osób piszę prace na ten temat. Też mam reso skończoną i wiem jak jest.
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
"Grypsera" jest najbardziej znaną gwarą więzienną. Podobno również coraz mniej ludzi w niej uczestniczy. Zresztą niech kolega wybierze co go interesuje.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.