|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Savoir vivre damsko-męski
Mam 26 lat, i prawie żadnego doświadczenia w stosunkach damsko-męskich. Do tej pory nigdy nie byłam na randce, nie przytulałam się i nie całowałam z facetem. Powodem tego był nadmiar problemów w domu, depresja, brak czasu i ochoty. Jakiś czas temu moje życie zmieniło się na lepsze, a może to tylko ja zmieniłam do niego stosunek, w każdym razie poczułam, że chciałabym mieć faceta- jakkolwiek to brzmi
![]() ![]() Problem błahy, ale mnie troszkę męczy. P.s. Przyznacie, że piękny byłby świat, gdyby wizażanki miały tylko takie problemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Savoir vivre damsko-męski
Cytat:
Trudno cokolwiek poradzić. Podanie ręki wydaje Ci się zbyt oficjalne, a przytulenie zbyt odważne. Nie masz raczej nic innego do wyboru. Znowu nie wiem czy samo cześć faceta nie ostudzi i nie zacznie myśleć co jest nie tak.
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym po prostu powiedziała "czesć, miło Cię widzieć" - tak się witam ze znajmymi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
wystarczy "cześć"
![]() sama ocenisz sytuacje, jak sie z nim spotkasz, moze on bedzie probowal przelamac lody buziakiem w policzek, albo przytuleniem. wtedy co najwyzej mozesz sie uchylic ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
W takim razie przywitam się zwyczajnym "cześć". Z dwojga złego wolę faceta ewentualnie ostudzić, niż niepotrzebnie rozpalać
![]() Dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
też tak myślę, do tego miły uśmiech i już.
ale jeżeli on będzie próbował objąć Cię po koleżeńsku, albo pocałować w policzek - nie uciekaj, bo wszystko wyjdzie naprawdę głupio.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Skoro traktujesz go jak znajomego to tak też się z nim witaj
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
jeszcze od siebie dodam, że sama nie lubiąc buziaczków na powitanie,
zwykłe cześć zdawało mi się za zwykłe - z osobami którym chcę pokazać, że naprawdę mam przyjemność się spotkać mówię witaj. może zabawnie to dla was brzmi, ale ja odczuwam niesamowitą różnicę w takim przywitaniu. i dużo cieplejsze mi się zdaje ![]() nie martw się savoir- vivrem, każde towarzystwo ( niezależnie od liczności) wyrabia własne zasady. po prostu obserwuj i wyciągaj wnioski ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
bez kija nie podchodz
|
Zawsze możesz mu dac ' żółwika'
![]() a tak serio, nie wiem co widzicie zlego w malym uscisku, przytuleniu hmm ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie mówi, że jest w tym coś złego. Chodzi po prostu o to, że nie każdy jest na tyle bezpośredni, że komfortowy jest dla niego taki kontakt ze świeżo poznaną osobą. Ja np. przytulam się jedynie do TŻta, buziakiem w policzek nie witam się z nikim (chyba, że mnie ktoś zaskoczy i się nie uchylę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Może uściśnij rękę i jednocześnie przytul?
![]() Powiedz cześć i się uśmiechnij. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Odpisałam popołudniu, ale chyba wcięło moją wiadomość
![]() No to jutro nie będę już kontynuować tego podawania ręki, tylko powiem mu cześć, miło Cię widzieć, po czym się uśmiechnę. O ile nie zapomnę ![]() ![]() A co do przytulania to nie jestem na tyle otwarta, żeby uścisnąć, nawet po przyjacielsku faceta, którego zobaczę dopiero drugi raz na oczy. Z resztą miałam jeszcze jedno spotkanie, z innym gościem, który na pożegnanie mnie zaskoczył i się zamierzył do przytulania, a kto wie, może nawet i pocałunku. No cóż, zupełnie nieświadomie odskoczyłam od niego na metr, z głośnym "Ejj!!" Akcja miała miejsce na przystanku. Już ponad tydzień jak facet nie daje znaku życia. Ciekawe czemu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Uśmiechnij się z daleka, powiedz Cześć i jego imię
![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze mówiłam na początkowych randkach uśmiechnięta "cześć X!", ewentualnie muskałam, jakby "pocierałam" go dłonią po ramieniu czy dotykałam klatkę piersiową, po prostu taki przelotny dotyk w neuralne miejsca.
Nie jest to tak śmiałe jak przytulenie, ani tak suche jak "cześć", a to taki przyjazny właśnie gest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Odpisałam wczoraj popołudniu i wieczorem, ale chyba wcięło moje wiadomości
![]() No to jutro nie będę już kontynuować tego podawania ręki, tylko powiem mu cześć, miło Cię widzieć, po czym się uśmiechnę. O ile nie zapomnę ![]() ![]() A co do przytulania to nie jestem na tyle otwarta, żeby uścisnąć, nawet po przyjacielsku faceta, którego zobaczę dopiero drugi raz na oczy. Z resztą miałam jeszcze jedno spotkanie, z innym gościem, który na pożegnanie mnie zaskoczył i się zamierzył do przytulania, a kto wie, może nawet i pocałunku. No cóż, zupełnie nieświadomie odskoczyłam od niego na metr, z głośnym "Ejj!!" Akcja miała miejsce na przystanku. Już ponad tydzień jak facet nie daje znaku życia. Ciekawe czemu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "Cześć X" plus promienny uśmiech i jest ok. Ja też, podobnie jak Klempaa nie lubię takich uścisków i buziaków. Przytulam jedynie z wyjątkowych okazji -np. gdy się długo z kimś nie widziałam. Tylko jeśli on Cię przytuli po przyjacielsku lub "cmoknie" w policzek, to nie uciekaj, bo wyjdzie głupio -jak już wspomniały dziewczyny. Lepiej wtedy "zostać na miejscu" i przeczekać ;d |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.