|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pomoc w jadłospisie
Cześć dziewczyny!
Czy mogłabym prosić was o jakieś rady co jeść na obiad, czy kolację, żeby nie mieć wydętego brzuch? Może o jakieś przepisy ![]() Unikam słodyczy, ale przepadam za nimi i ciężko mi, jak nie zjem czegoś słodkiego, nawet kilku rodzynek. U mnie wzdęcia powodują ziemniaki, smażone, różne napoje, mleko na śniadanie (zamierzam kupić siemię lniane, może pomoże), czekolada, owoce (jabłka w szczególności), chleb biały i razowy (i nie wiem jakie pieczywko sobie kupować), jajka na twardo. Dodam, że mam 16 lat ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomoc w jadłospisie
przeszukaj forum, bo takie tematy już były
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Podobne owszem, były, ale ja bym chciała prosić o jakieś przepisy na obiadki
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
znajdź po prostu forum z radami, a potem nie używaj zakazanych produktów w swoim jadłospisie. możesz poszukać przepisów gdziekolwiek
![]() |
#5 |
BAN stały
|
jeśli wiesz co Cię wzdyma to po prostu tego unikaj.... sama wiesz jak twój organizm reaguje na różne produkty... skomponuj dietę i przepisy tak, żeby nie było w nich tych produktów, które źle na Ciebie działają...
a siemię lniane to dobre rozwiązanie, do tego polecam jeszcze otręby i inne zboża.. .wszystko co ułatwia pracę jelit... i jest lekkostrawne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
wzdecia moga miec róne podłoza..przyczyny
masz zdrowa watrobę i jelita ?, najczesciej jest to zaburzenie flory jelitowej na to pomoże np kefir czy rozreklamowana activia/actimel gospodarka wodna - duzo wody mneralnej niegazowanej pij, poleca się też sok z pomidorów (potas) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.