|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Szczupłe do 18-nastki :P
Dziewczyny ... niedługo moja 18-nastka
Każda z Nas chce wypaść jak najlepiej na imprezie Zaczynam dietę, nie jakąś radykalną, ale dającą efekty Może któraś z Was ma jakiś pomysł jak to osiągnąć ? Mój cel to 5 kg ... ! Jestem już po Dukanie na którym skutecznie schudłam 6kg, mimo to i tak brakuje i jestem lekko okrągła. A jak wiadomo 18-nastka to taki wyznacznik :p Pomożecie ? Edytowane przez marzy_cielka Czas edycji: 2012-02-18 o 16:38 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczupłe do 18-nastki :P
A jak ja mam plan, ale do 19 to też nadaje się do wątku?
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Jasne, że tak im wiecej osob tym łatwiej
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Jasne im więcej osób tym łatwiej
a cel tak naprawdę taki sam...!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ile ważysz, ile chcesz ważyć i jaki masz wzrost?
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
to może i ja się dołączę?
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
ja na diecie od tygodnia, będę Was odwiedzać
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
To może i ja, chociaż na diecie już od miesiaca
![]() obecnie 170 / 75 :sciana:
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Wiecie co czegoś bue rozumiem od dwoch dni nic słodkiego, żadnego chleba ani ziemniaków a waga – WZROSŁA O KILOGRAM! :/ o co chodzi?
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() + może za dużo solisz? Za mało pijesz? Za dużo siedzisz? zamiast Dukana polecam zdrowe MZ i WR Dukan da się efekty na chwilę, później wszystko wróci, a po drodze rozwalisz sobie organizm.
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno Dukan nie jest zbyt zdrowy a poza tym to męcząca dieta. Stosowałam, nie polecam. Teraz jadę na 1200 kcal i mi z tym dobrze, mam juz 7 kg w tył
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym można nawet pozwolić sobie na coś słodkiego od czasu do czasu, a dunkan to białko i tylko białko.
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
ja też mogę?
18 w czerwcu, trzeba się bujnąć! ![]() a ja 172cm przy 65kg, a chcę takie 60
|
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
18-tka dopiero w grudniu, a piękna to bym chciała być już do lata
Startowałam z 70 kg (176cm wzrostu), do końca stycznia było już 63, ale ferie mi nie posłużyły i waga znowu wskazuje 65. W marzeniach widzę 57 ![]() Jest mi teraz zimą paskudnie ciężko, bo nie mogę robić tego, co lubię ze sportów najbardziej- biegać, jeździć (na rolkach, rowerze, konno), generalnie poruszać się na dworze Jak sobie z tym radzicie? Ćwiczenia z filmików bardzo mnie nudzą.Dieta, jaką stosowałam (i usiłuję do niej wrócić, ale słodycze jakoś wyjątkowo mocno mnie ostatnio kuszą) to po prostu mocne ograniczenie węglowodanów i mniejsze ilości. Na śniadanie owsianka, w szkole jogurt/serek wiejski + owoc, na obiad ryba lub kurczak + warzywa, podwieczorek to zazwyczaj słodki grzeszek (twarożek z odrobiną miodu i przyprawą piernikową, albo serek homogenizowany z dżemem niskosłodzonym), kolacja- jajka w różnej postaci i warzywa. No i zawsze wpadły jakieś 2 kostki czekolady gorzkiej, ale waga i tak spadała jak burza ![]() W ferie chodziłam na basen (1,5 km żabką), wcześniej 30 min steppera (niestety, popsuł się) + 30 min hula-hop ( w miesiąc -5 cm z talii w miesiąc ) + 30 min innych (brzuszki, pompki, podskoki itd).Muszę się zawziąć i do tego wrócić. Od jutra! Tylko wciąż nie wiem, co z ćwiczeniami.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-02-20 o 20:30 |
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
wow. ..dance makabre: ) ja szczerze mowiac wiem, ze powinnam cwiczyc itd. pic wode, ale wogole mi to nie wychodzi. ... nawet ostatnio nawet slodyczy nie moge sb odmowic. Jakie macie sposoby na motywacje ???
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- spadek wagi -spadek centymetrów - zdjęcia porównawcze: moje własne oraz czyjeś (moje zdjęcia zamieściłam na blogu) - pozytywne komentarze znajomych Jak woda nie wchodzi - sio po herbatę (dobrze jest pić czerwoną), bez cukru. Laski, do roboty!
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Bottega Ty chuderlaku!
|
|
#22 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Największą motywacją dla mnie zawsze były moje kompleksy; to, jak bardzo utrudniają mi życie, że nie pójdę z przyjaciółmi na basen, nie pozwolę się chłopakowi dotknąć, bo po prostu czuję się nieprzyjemnie i niezręcznie. Ostatnio zamiast walczyć z figurą walczę z kompleksami i wychodzi mi to na dobre ![]() Poza tym pełno zdjęć zgrabnych, pięknych dziewczyn; wizażowe wątki porównawcze przed i po; spadek wagi i coraz fajniejszy wygląd w lustrze ![]() Myślę, że poczekam jeszcze kilka dni, aż się śnieg do końca roztopi, i zaczynam znowu biegać.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Jestem w szoku. ... dzisiaj naprawde mi dobrze poszlo. ... i ogolnie mam dobre nastawienie, nie wiem jak Wam ale to forum mi duzo daje i pomaga: ) dziekuje
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Mogę się przyłączyć?
Ja swoją 18-nastkę mam w sierpniu, choć planuję schudnąć na termin dużo wcześniejszy Ważę ok 56 kg / 171 cm wzrostu. Chciałabym schudnąć ok 5 kg, tak żeby wyszczuplić uda i polepszyć wygląd brzucha (to zdecydowanie). Dzisiaj mam dietowy before, a jutro startuję już pełną parą
|
|
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba wystartuję od 1 marca- ostatecznie brat przyjeżdża na weekend (studiuje w innym mieście) i dziadek ma urodziny, więc nie dałabym rady odmówić sobie tych wszystkich pyszności, które w dodatku sama piekę/gotuję
![]() Ew. od poniedziałku, jeśli wejdę na wagę i wpadnę w furię ![]() l4lena, jesteś pewna, że masz z czego chudnąć? Mam przyjaciółki Twojego wzrostu, które ważą po 55-57 kg i są naprawdę chudziutkie.
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-02-24 o 13:11 |
|
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, jeszcze nie chuderlaku
![]() Walcz o siebie, kochana! Do roboty!
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, zmotywowałyście mnie, od poniedziałku zaczynam od nowa
![]() Bottega- poczytuję Twojego bloga i nasuwa mi się pytanie, czy i co przy tej pięknej diecie ćwiczysz? A co jesz, kiedy weźmie Cię ochota na słodkie (np. przed okresem czy przy fatalnym humorze)?
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odpowiadając na Twoje pytania: Co do ćwiczeń - to się zmienia. Wszystko zależy do tego ile mam czasu wolnego, pieniędzy i ochoty. Na początku diety niemal codziennie ćwiczyłam w domu - skakanka (500-1200 podskoków obunóż), jakieś ćwiczenia na uda, łydki, hula-hop, twister, czasami podłapywałam też niektóre z ćwiczeń "Pogromców nadwagi". Przez 2 tyg robiłam A6W jednak przez problemy z kręgosłupem musiałam przestać. Kolejno wyjechałam w góry i codziennie duużo chodziłam - raz w bardzo szybkim tempie przeszłam 21km. Od października do stycznia raz w tyg. chodziłam na aqua aerobic, jakieś 2-3 razy ćwiczyłam w domu (bez hula-hop i twistera - nie mogłam zabrać tego ze sobą do innego miasta) . Jedynym wyjątkiem był grudzień, kiedy mało ćwiczyłam z powodu przebytej choroby, która skutecznie przywiązała mnie do łóżka. W necie wyłapywałam różne ćwiczenia, najbardziej w kości dawał mi ten śmieszny facet w gejowskim stroju - youtube "8 minute" (np. buns), robiłam jego różne ćwiczenia. Parę razy byłam na Zumbie, ale (być może z powodu prowadzącej) nie podobało mi się. W tej chwili ćwiczę około 5 razy w tygodniu w domu - ostatnio robiłam cała serię ćw na youtube z Tammy, coś z tym gościem w śmiesznym stroju + jeszcze ćwiczenia na nogi z innej strony. Poza tym wracam do aqua aerobicu, bo bardzo mi się podobał (przerwałam na czas sesji) ![]() A co do kolejnej sprawy- różnie. Na pewno ratują mnie: - deser Satino 0% - słodzik pokruszony i dodany do 200ml kefiru 0% i 100-200g mrożonych truskawek - to wszystko zmiksowane - owsianka (ta którą niedawno pokazywałam na blogu) - raz wypróbowałam też: 150ml mleka 0,5%, parę pokruszonych tabletek słodziku, trochę wiórek kokosowych (ostrożnie - kaloryczne), kostki lodu (wkładam do czystej szmatki, zasłaniam, rozbijam trochę za pomocą młotka do mięsa),dorobina aromatu waniliowego - to wszystko zmieszane i wstawione do lodówki na minimum 2h (robi się z tego taki słodki napój a la niegdyś dostępna pina colada z kfc) i właśnie mrożę kostki lodu, bo mam ochotę na ten napój - dość słodki jest także ten jogurt pitny, który pokazywałam na blogu - Maćkowy zero zero - na diecie dozwolone są także serki homo smakowe - ja od czasu do czasu jem 2-3 łyżki waniliowego na pewno coś tam jeszcze, ale teraz już nie pamiętam
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-02-24 o 19:30 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
dołączam do was
mam nadzieje ze się nadaje bo ja nie do 18 a do 16.;dmam 159 cm, aktualnie ważę 54 kg. Ważyłam 59 <ściana>... Chcę schudnąć do 48 kg Pływam dwa razy w tygodniu, codziennie ćwicze i dwa razy w tygodniu chodzę na dancehall. Oczywiście stosuję dietę, ale niestety bardzo mnie ciągnie do słodyczy;<
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

Jak sobie z tym radzicie? Ćwiczenia z filmików bardzo mnie nudzą.