|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
zatkane UCHO / po czyraku CO ZROBIĆ?
Witam, już od dłuższego czasu męczę się z zatkanym uchem. Z początku, kiedy pojawił się większy, nieznośny ból lekarze stwierdzili, że mam zapalenie ucha środkowego. Po kuracji antybiotykowej stwierdziłam, że wciąż nic się nie poprawia (jedynie zniknął ból) - odwiedziłam innego laryngologa, okazało się, że diagnoza i dawka leków, które wcześniej dostałam to pewien żart - lekarz stwierdził, że mam czyraka w środku - dostałam inne leki, wizyty kontrolne... Na ten moment wszystko jest już w porządku, czyraka nie ma. Jednak w uchu czuję, że coś dalej jest zatkane, kiedy przyłożę rękę do ucha, próbując je odetkać na chwilę jest wszystko w porządku, potem znowu wraca do "normalnego" (a raczej tej nienormalnego) uczucia...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zatkane UCHO / po czyraku CO ZROBIĆ?
Lekarz.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
No tak, byłam u lekarza i to nie jeden raz, wg niego jest już wszystko w porządku...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
z tymi lekarzami to nawet szkoda gadać. 2 lata temu powiedział mi jeden, że jestem bezpłodna, a teraz jestem w ciąży całkiem naturalnie (coś nie trafił).
umów się do jakiegoś dobrego specjalisty i jedź nawet na drugi koniec polski do niego. nie chcę Cię straszyć, ale moja matka miała zapalenie, jak była mała. nasi wybitni lekarze tak ją wyleczyli, że teraz nie słyszy na jedno ucho. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ale po co dwa wątki w różnych działach?
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
z doświadczenia...
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
dzięki barefootangel, tylko już sama nie wiem co mi pomoże... strzykawką już robili, wyciągali woskowinę... Tylko własnie ewidentnie coś tam musi siedzieć, bo jak mówię, kiedy próbując odetkać ręką (zakrywając dłonią dziurkę i ciśnienie jakby wprowadzać przez to) to jest chwilka ulgi
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Zapytaj lekarza laryngologa co sądzi nt. świecowania uszu. Ja ze swojego doświadczenia bardzo polecam, ale tylko po konsultacji z lekarzem.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli pomaga wkładanie palca/patyczka do uszu to albo jest faktycznie zatkane i masakrycznie szybko narasta, albo kłopot jest z ciśnieniem. Tak czy owak, laryngolog, idź na badania słuchu gdzie naciskasz na pistolet za każdym razem jak coś słyszysz i niech określą co jest nie tak z tym uchem i przy jakich tonach
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny, bez specjalisty się nie obejdzie, bo dzisiejsi lekarze to chyba jednak nie są od leczenia...
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuj woskowania albo wkrapiania alocitu (znajdziesz inf w necie) pod kontrolą lekarza of course
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
już się umówiłam na dzisiaj, także dam znac potem.. dzięki dziewczyny
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
już wróciłam.. okazało się, że mam zapalenie trąbki Eustachiasza, na razie leki i jakoś będzie się leczyć powoli. Na szczęscie już wiem o co chodzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

INSTAGRAM: 

13.03.2008