Oprawa ślubu koszty???? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-20, 16:49   #1
fatal21
Wtajemniczenie

Oprawa ślubu koszty????

Cześć.
Może ktoś orientuje sie ile kosztuje wynajęie osoby grającej na skrzypcach lub flecie na ślub?
Znalazłam dziewczyne , która ładnie spiewa i gra na flecie właśnie na ślubach ale za 5 utworów chce 250zł.Nie wiem czy to drogo?
Gdybyście usłyszałay organiste z koscioła, w którym biore ślub dałybyście każdą sumę
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 07:51   #2
Stysik
Zakorzenienie

Dot.: Oprawa ślubu koszty????

powiem szczerze ze ja się nie orentuję w cenie, ale też mam takiego organisty, ze szkoda słów i chyba pomyślę nad kimś innym i raczej bym te 250 zaplacila, bo ten nasz niby organista bierze 100 zl.
ale lepiej się upewnij że ksiądz nie ma nic przeciwko bo różne się historie słyszy co można a co nie w kościele u danego księdza...

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 10:42   #3
chilanes
Zakorzenienie

U mnie organistka bierze 150, a reszta grająca na skrzypcach lub gitarze po 100.
Z reklamujących się biorą po 100-150. Jak dla mnie to 250 za same skrzypce to drogo
Stary 2009-11-21, 17:12   #4
fatal21
Wtajemniczenie

Nie skrzypce a flet, ale podobno ładnie i do tego śpiewanie (oczywiście pomiędzy gra na flecie).250zł i 5 utworów
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 18:08   #5
bzyczka1
Zakorzenienie

moja siostra za oprawę mszy na skrzypcach wraz z pianistką, która gra na organach bierze 150 zł. Jak gra sama to 100zł. Organista w mojej parafii (pożal się boże) 200 minimum.

I 100-150 zł to nie jest dużo bo tak na dobrą sprawę dziewczyny utrzymują z tego instrumenty. Np komplet strun dla mojej siostry to koszt 400-450 zł. Ma uczulenie na nikiel i musi mieć pozłacane i posrebrzane. Sam instrument na którym gra a nie jest on docelowy kosztował 6 tysięcy. Poprzednie lutnicze skrzypce kosztowały ponad 4 tysiące. Lutnicze w tej cenie miała 2 instrumenty, ten jest trzeci i jest zabytkowy. Ale wiemy że są i sporo droższe instrumenty. No i na taki siostra teraz zbiera pieniądze. Na taki instrument na lata a to już koszt koło 10tyś :brzyda l: no ale siostra wiąże z tym swoją przyszłość

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-21, 20:17   #6
bianeczkaa
Zakorzenienie

My za mszę płacimy 600 w tym jest jużo rganista, i będzie skrzypek który za 4 utwory bierze 180 zł, w duecie ze śpiewaczk lub innym instrumentem chyba 250 lub troche wiecej (duetu pewna nie jestem)

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-22, 08:23   #7
lawish
Raczkowanie

ja uważam że to niedrogo.J,za śpiewanie ave maria płace 450 plus mendelson i panis angelicus. jak ktos jest dobry to warto
lawish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-22, 11:25   #8
Samoa
Zakorzenienie

Ja płacę 250 zł za każdy instrument w kwartecie smyczkowym. Same skrzypce też kosztują 250 zł. Ale to Kraków, może to też różnicuje ceny.
Stary 2009-11-22, 21:04   #9
Lonia
Raczkowanie

My płaciliśmy 200 złotych organiście 100zł za prowadzenie mszy i 100 za granie na skrzypcach takie dwa w jednym bez skrzypiec płaci się oczywiście tylko 100zł. Ale miasto w którym praliśmy ślub ma około 60 tyś mieszkańców więc podejrzewam że w większych miastach typu Kraków, Wrocław, Warszawa ceny są wyższe tak jak na wszystko
Ale uważam że warto zapłacić i mieć niezwykłą oprawę muzyczną w tym dniu
Lonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 07:50   #10
MistrzyniWKochamCieMisiu
Raczkowanie

Ja zapłaciłam 200zł za skrzypce, 100zł za organy, 200zł za trąbkę (ale ludzie z filharmonii więc sobie liczą :/ )
do tego miałam zespół dzieciaków ale to już po znajomości

MistrzyniWKochamCieMisiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 08:00   #11
judith8
Rozeznanie

ja mialam organiste z innego kosciola, a wlasciwie miasta - dluuga historia, na poczatku w kosciele gdzie bralismy slub nie bylo etatowego organisty i musielismy sobie go zorganizowac wiec mielismy organiste + pania, ktora spiewala, a na codzien pracuje w operze bydgoskiej, i dodatkowo grala na flecie - razem za calosc 500pln
w lipcu zmienil sie proboszcz i nowy mial swojego etatowego organiste, ktoremu zaplacilismy 100pln po to aby nie gral i nasz mogl zagrac
generalnie jestesmy bardzo zadowoleni, wszystkim gosciom sie podobalo i zwrocili uwage na muzyke i spiewy
a do tego 100pln koscielnemu za sprzatanie kosciola, florystka usunela swoje dekoracje, koscielny sprzatal tylko platki roz ktorymi sypali nas goscie przed kosciolem
za msze 400pln - tyle sobie ksiadz zawolal, ale w kontekscie historii ile sie placi, jakie sa cenniki itd, to uwazam ze ok

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-11-24 o 08:02
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-11, 14:47   #12
Spiewajace Skrzypce
SPAMER
Nieopłacona reklama

Gramy z mężem na ślubach i bierzemy 200 zł bez względu na liczbę utworów którą mamy na ślubie wykonać Usłyszeć nas można w kościołach Krakowa i na Śląsku.
Kontakt do nas:
spiewajace.skrzypce@gmail .com
Spiewajace Skrzypce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 16:09   #13
amandi84
Zadomowienie

u mnie zażyczyli sobie Państwo 350zł.. gra w 2 osoby; ale grali Państwo super i bardzo przyjemnie wybierało się utwory
http://www.pmiska.pl

Edytowane przez amandi84
Czas edycji: 2011-04-29 o 18:33
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 10:58   #14
jakaja123
Przyczajenie

A ja się pochwalę trochę będę miała kilkunastu osobowy chór, który zaśpiewa za darmo , ale za to mam problem z organistą bo będzie potrzebny do odśpiewania modlitw, psalmów i tych innych i się Pan trochę zmarszczył, że będzie jedynie dodatkiem do chóru i stwierdził, że o musi się namyśleć co do ceny.
jakaja123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości