|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() świecenie twarzy!!
witam moje drogie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: świecenie twarzy!!
Bibułki matujące.
A po drugie - nawilżasz twarz? Podstawowym błędem w pielęgnacji skóry jest przesuszanie jej. Stosujesz krem matujący, podkład matujący, puder matujący.. Ja szczerze powiem, że moja skóra ma się dużo lepiej od czasu jak zamieniłam wszelkie matujące specyfiki na porządne nawilżenie. Kiedyś świeciłam się jak żarówka, pot spływał ze mnie strumieniami, teraz odrobinę błyszczy mi się czoło i broda podczas mega upału. Polecam zamienić podkład na jakiś lekki (zamiast tego używać dobrego korektora), a zamiast kremu matującego na wieczór jakiś lekki, nawilżający kremik. Rano możesz przetrzeć twarz samym tonikiem, ja na przykład rano nie używam kremu - porcja nawilżenia, którą moja skóra otrzymuje wieczorem wystarcza.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Tylko własnie zawsze przez makijazem uzywam kremu nastepnie spsikuje ja peggy sage polecila mi to kosmetyczka do utrwalenia makijazu, natomiast jezeli nakladam fluid bezposrednio bez kremu i poprawiam pudrem moja twarz jest sucha do tego stopnia ze schodzi mi np z nosa czy policzków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Jak schodzi Ci skóra płatami to tym bardziej - wszelkie wysuszające kosmetyki out, ewidentnie masz skórę przesuszoną, więc produkuje więcej sebum niż normalnie. Zacznij nawilżać skórę, a problem powinien się zmniejszyć.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Podobno krem siarkowy daje bardzo dobre rezultaty jeśli chodzi o matowienie.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja mam krem siarkowy i jest on na pryszcze, mocno wysuszajacy.
Na świecącą twarz polecam: - picie min. 2l wody - zmiana diety - więcej witamin, zero słodyczy i fast foodów, ketchupu, majonezu etc. - krem nawilżający - odstawienie wszelkich wysuszających toników, kremów, żeli - zamiast toniku woda termalna - sama zmywam makijaż płynem do higieny intymnej ![]() - plastry usuwające toksyny (świetnie też działa na pryszcze) przyklejane do stóp - bibułki matujące - lekki podkład, dobry korektor
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Używaj kremu do twarzy nawilżającego, ale takiego oil free.
I jako pudru używam Skinfood Peach Sake silky finish powder i naprawdę jestem z niego zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
dziekuje.. a gdzie w taki puder mogę sie zaopatrzyć...??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
oil free czyli np jakie że się tak wtrące z ciekawości
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Większośc kremo-żeli jest oil free. Ja sobie chwalę ten z Olay. Jest tani i dobry, chociaż opinie są podzielone: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ra-wersja.html
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.