Jak to u Was jest?:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 08:36   #1
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Jak to u Was jest?:)

Hej dziewczyny
Mam pytanie: czy Wasz facet kiedy gdzieś wychodzi, powiedzmy np na piwo ze znajomymi, czy na imprezę to mówi Wam o tym?
Ponadto opowiada także kto będzie itd...?
Do zadania tego pytania natchnęła mnie wczorjasza sytuacja u mnie, kiedy mój napisał do mnie specjalnie po to, żeby mnie poinformować, że wychodzi z kolegą i dwoma koleżankami na piwo... Prawdę mówiąc wcale nie wymagam od niego, żeby mi się spowiadał...

Dlatego powiedźcie mi jak to u Was jest? Co o tym myślicie?
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 08:46   #2
kalincia
BAN stały

Dot.: Jak to u Was jest?:)

Ja też nie wymagam i nie robię problemu, jak nie powie. Ale zwykle mówi. To ładnie ze strony twojego twojego, że czuje taką potrzebę. Nie chciał budzić jakichś głupich podejrzeń może...Może z powodu tych koleżanek wolał sam powiedzieć, żeby nie było dziwnych myśli - niechby spotkali się przypadkiem z twoją psiapsiółą, a ona potem by ci powiedziała "widziałam twojego z jakimiś laskami".
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 08:52   #3
vainilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mam pytanie: czy Wasz facet kiedy gdzieś wychodzi, powiedzmy np na piwo ze znajomymi, czy na imprezę to mówi Wam o tym?
Do zadania tego pytania natchnęła mnie wczorjasza sytuacja u mnie, kiedy mój napisał do mnie specjalnie po to, żeby mnie poinformować, że wychodzi z kolegą i dwoma koleżankami na piwo... Prawdę mówiąc wcale nie wymagam od niego, żeby mi się spowiadał...

nie wymagam, ale tż zawsze mi mówi. tzn. mówi ze idzie, ale nie mówi kto będzie

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

vainilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 09:00   #4
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Nie wymagam, żeby mi się spowiadał, ale na ogół pisze czy mówi, że wychodzi np. na piwo z kimś tam. Ja też informuję go, że wychodzę. Lubię wiedzieć, gdzie on jest, bo wtedy nie martwię się, że np. nie odbiera telefonu późnym wieczorem i coś się mogło stać (bo np. wiem, że w domu kolegi jest problem z zasięgiem).
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 09:03   #5
wampir
Zakorzenienie

Ja raczej nie wymagałam, ale są pewne granice.

kiedyś mój ex to wykorzystał i pojechał do klubu z kumplami i swoją siostra.
O niczym nie wiedziałam, więc dzwoniłam do niego, żeby porozmawiać, a tu cisza. Za jakieś dwie godziny zadzwoniłam znowu - nadal nic. Nie odezwał się cały następny dzień. Dopiero wieczorem zadzwoniłam do jego siostry i dowiedziałam się, że ex spał cały dzień mocno skacowany.
A później na nk pojawiło się jego zdjęcie z jakimiś nowo poznanymi dziewczynami.
No cóż, może to nic takiego, ale ta sytuacja bardzo mnie ubodła i poważnie naruszyła moje zaufanie do niego

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 09:51   #6
bluebluesky
Zakorzenienie

Mieszkamy razem, wiec zawsze jak któreś z nas planuje umówić sie oddzielnie ze znajomymi, informujemy sie i opowiadamy kto będzie, gdzie idziemy i co robić będziemy. Jakoś tak naturalnie to wychodzi.
Stary 2011-05-03, 09:58   #7
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Nie wymagamy tego od siebie, ale zwykle mimo to wiemy, jakie partner ma plany/gdzie przebywa. Wychodzi to naturalnie, w rozmowach.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 10:06   #8
Niezmienna
Wtajemniczenie

U nas to nie kwestia wymogu, a uzgodnienia, że mówimy sobie gdzie idziemy i z kim.
Niezmienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 10:19   #9
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

no ja sobie nie wyobrażam nie wiedzieć gdzie jest mąż, on też chciałby wiedzieć gdzie ja jestem, no ale może w małżeństwie jest ciut inaczej i stąd wynika różnica

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 10:21   #10
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dla mnie to normalne, że mówi się sobie takie rzeczy, zwłaszcza kiedy mieszka się razem.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 10:31   #11
ston3d
Zadomowienie

Dla nas to naturalne, zawsze sobie mówimy co gdzie i jak, no chyba że mój chłopak musi nagle coś gdzieś zrobić- mieszka na stancji obok internatu, i wiadomo- masa obowiązków i jeszcze więcej ludzi, więc czasem nawet nie zdąży napisać wszystkiego
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 11:19   #12
Dotka90
Zakorzenienie

Mówimy sobie gdzie idziemy i z kim, ale nie dlatego, że się kontrolujemy tylko z tego powodu, że jeżeli planujemy coś np. na weekend, to ja mówię - w sobotę się nie zobaczymy, bo idę z koleżankami potańczyć do klubu, albo on mówi, że w piątek się umówił z kimś tam i idą sobie gdzieś. Dla mnie to normalne, informujemy się o tym, co robimy, ale nie na zasadzie kontroli, a na zasadzie wymiany informacji.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:31   #13
Siusia_
Przyczajenie

Mówi, mówi Nie jest to dla mnie konieczne, ale czułabym się chyba trochę nieswojo, gdyby nagle przestał to robić To bardzo miło z jego strony, dlatego ja też zawsze go informuje
Siusia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:35   #14
ariadna90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Mówimy sobie gdzie idziemy i z kim, ale nie dlatego, że się kontrolujemy tylko z tego powodu, że jeżeli planujemy coś np. na weekend, to ja mówię - w sobotę się nie zobaczymy, bo idę z koleżankami potańczyć do klubu, albo on mówi, że w piątek się umówił z kimś tam i idą sobie gdzieś. Dla mnie to normalne, informujemy się o tym, co robimy, ale nie na zasadzie kontroli, a na zasadzie wymiany informacji.
u mnie jest tak samo
ariadna90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:54   #15
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Dla mnie to normalne, że mówi się sobie takie rzeczy, zwłaszcza kiedy mieszka się razem.
Dokładnie.

Mnie TŻ zawsze uprzedza wcześniej, że ktoś go gdzieś zaprosił (zawsze wolę wiedzieć z dzień wcześniej, żeby nie robić niepotrzebnie jakichś planów), czy że chce gdzieś iść, mówi mi kiedy to będzie, do której mniej więcej zamierza przebywać (ale jak zadzwoni, że jednak zostaje na imprezie na noc, to nie ma problemu, chyba że mielibyśmy plany z samego rana), wspomina kto to jest (że np. idę do Krzyśka, będą ludzie z firmy X i ich znajomi). Czasami pytam z ciekawości kto jeszcze był, czasami nie. Prosta sprawa, normalne życie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 12:22   #16
Myszunia19
Zakorzenienie

mój tez zawsze mi mówi i nawet czasem pyta czy nie mam nic przeciw
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 12:45   #17
fleur_bleue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
mój tez zawsze mi mówi i nawet czasem pyta czy nie mam nic przeciw
Mój tak samo Choć oczywiście nie mam nic przeciwko, chybaże coś wspólnie planowaliśmy na następny dzień z samego rana, a on planuje całonocną imprezę

Myślę, że takie opowiadanie sobie/informowanie się nawzajem co się ma w planach jest zupełnie normalne. Nienormalnie jest wtedy, kiedy para nawzajem czegoś sobie 'zabrania' to mnie zawsze dziwi, a czasem śmieszy
fleur_bleue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 13:14   #18
Terha
Zakorzenienie

Wygląda na to, że we wszystkich związkach to normalne . No...... chyba że przeradza się to w fakt przejęcia nad kimś kontroli. My z moim TŻtem zawsze mówimy kiedy szykuje nam się jakieś indywidualne wyjście, ale to tylko w celach informacyjnych. Zawsze wieczorem rozmawiamy wieczorem na SKYPE`ie i gdyby nie odzywał się cały wieczór to zaczęłabym się zwyczajnie martwić. Ja od niego nie wymagam, żeby ni mówił z kim idzie, ale i tak najcześciej z ciekawości się pytam .
Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 13:17   #19
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niezmienna Pokaż wiadomość
U nas to nie kwestia wymogu, a uzgodnienia, że mówimy sobie gdzie idziemy i z kim.
U nas tak samo. Lubię wiedzieć jeśli gdzieś wychodzi i nawzajem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 13:58   #20
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluebluesky Pokaż wiadomość
Mieszkamy razem, wiec zawsze jak któreś z nas planuje umówić sie oddzielnie ze znajomymi, informujemy sie i opowiadamy kto będzie, gdzie idziemy i co robić będziemy. Jakoś tak naturalnie to wychodzi.
U mnie tak samo. Poza tym nie wyobrażam sobie , żeby któreś z nas nie wiedziało co się dzieje z tym drugim.
Stary 2011-05-03, 17:36   #21
klempaa
Zakorzenienie

I on mówi mi, i ja jemu ale nie z chęci kontroli- jakoś nam to tak samo wychodzi

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości