|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Jak to u Was jest?:)
Hej dziewczyny
![]() Mam pytanie: czy Wasz facet kiedy gdzieś wychodzi, powiedzmy np na piwo ze znajomymi, czy na imprezę to mówi Wam o tym? Ponadto opowiada także kto będzie itd...? Do zadania tego pytania natchnęła mnie wczorjasza sytuacja u mnie, kiedy mój napisał do mnie specjalnie po to, żeby mnie poinformować, że wychodzi z kolegą i dwoma koleżankami na piwo... ![]() ![]() Dlatego powiedźcie mi jak to u Was jest? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Jak to u Was jest?:)
Ja też nie wymagam i nie robię problemu, jak nie powie. Ale zwykle mówi. To ładnie ze strony twojego twojego, że czuje taką potrzebę. Nie chciał budzić jakichś głupich podejrzeń może...Może z powodu tych koleżanek wolał sam powiedzieć, żeby nie było dziwnych myśli - niechby spotkali się przypadkiem z twoją psiapsiółą, a ona potem by ci powiedziała "widziałam twojego z jakimiś laskami".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja raczej nie wymagałam, ale są pewne granice.
kiedyś mój ex to wykorzystał i pojechał do klubu z kumplami i swoją siostra. O niczym nie wiedziałam, więc dzwoniłam do niego, żeby porozmawiać, a tu cisza. Za jakieś dwie godziny zadzwoniłam znowu - nadal nic. Nie odezwał się cały następny dzień. Dopiero wieczorem zadzwoniłam do jego siostry i dowiedziałam się, że ex spał cały dzień mocno skacowany. A później na nk pojawiło się jego zdjęcie z jakimiś nowo poznanymi dziewczynami. No cóż, może to nic takiego, ale ta sytuacja bardzo mnie ubodła i poważnie naruszyła moje zaufanie do niego
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mieszkamy razem, wiec zawsze jak któreś z nas planuje umówić sie oddzielnie ze znajomymi, informujemy sie i opowiadamy kto będzie, gdzie idziemy i co robić będziemy. Jakoś tak naturalnie to wychodzi.
![]() |
#7 |
stary jednooki dachowiec
|
Nie wymagamy tego od siebie, ale zwykle mimo to wiemy, jakie partner ma plany/gdzie przebywa. Wychodzi to naturalnie, w rozmowach.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
U nas to nie kwestia wymogu, a uzgodnienia, że mówimy sobie gdzie idziemy i z kim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
no ja sobie nie wyobrażam nie wiedzieć gdzie jest mąż, on też chciałby wiedzieć gdzie ja jestem, no ale może w małżeństwie jest ciut inaczej i stąd wynika różnica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dla mnie to normalne, że mówi się sobie takie rzeczy, zwłaszcza kiedy mieszka się razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dla nas to naturalne, zawsze sobie mówimy co gdzie i jak, no chyba że mój chłopak musi nagle coś gdzieś zrobić- mieszka na stancji obok internatu, i wiadomo- masa obowiązków i jeszcze więcej ludzi, więc czasem nawet nie zdąży napisać wszystkiego
![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mówimy sobie gdzie idziemy i z kim, ale nie dlatego, że się kontrolujemy tylko z tego powodu, że jeżeli planujemy coś np. na weekend, to ja mówię - w sobotę się nie zobaczymy, bo idę z koleżankami potańczyć do klubu, albo on mówi, że w piątek się umówił z kimś tam i idą sobie gdzieś. Dla mnie to normalne, informujemy się o tym, co robimy, ale nie na zasadzie kontroli, a na zasadzie wymiany informacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Mówi, mówi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie TŻ zawsze uprzedza wcześniej, że ktoś go gdzieś zaprosił (zawsze wolę wiedzieć z dzień wcześniej, żeby nie robić niepotrzebnie jakichś planów), czy że chce gdzieś iść, mówi mi kiedy to będzie, do której mniej więcej zamierza przebywać (ale jak zadzwoni, że jednak zostaje na imprezie na noc, to nie ma problemu, chyba że mielibyśmy plany z samego rana), wspomina kto to jest (że np. idę do Krzyśka, będą ludzie z firmy X i ich znajomi). Czasami pytam z ciekawości kto jeszcze był, czasami nie. Prosta sprawa, normalne życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
mój tez zawsze mi mówi i nawet czasem pyta czy nie mam nic przeciw
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mój tak samo
![]() ![]() Myślę, że takie opowiadanie sobie/informowanie się nawzajem co się ma w planach jest zupełnie normalne. Nienormalnie jest wtedy, kiedy para nawzajem czegoś sobie 'zabrania' ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Wygląda na to, że we wszystkich związkach to normalne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo. Poza tym nie wyobrażam sobie , żeby któreś z nas nie wiedziało co się dzieje z tym drugim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
I on mówi mi, i ja jemu
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.