Dieta Turbo WN - ZAPRASZAM DO ODCHUDZANIA - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 10:46   #1
martinq
Raczkowanie

Dieta Turbo WN - ZAPRASZAM DO ODCHUDZANIA

Zapraszam do diety Turbo WN.
Dieta ta trwa 10 dni, można zrobić 3 dni przerwy i znów kolejne 10dni.
Według upodobań.
W ciągu 10 dni można schudnąć 3-4kg
Można jeść bez ograniczeń 6 posiłków dziennie według planu.
Należy pić 2l wody dziennie

A dokładniej:
http://www12.speedyshare.com/files/1...turbo%20ws.pdf

W grupie zawsze łatwiej!
Może jakaś rywalizacja...

U mnie dzisiaj dopiero pierwszy dzień

Odchudzam się

61,3-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48

Edytowane przez martinq
Czas edycji: 2011-06-04 o 10:47
martinq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 19:26   #2
macerata
Zakorzenienie

Dot.: Dieta Turbo WN - ZAPRASZAM DO ODCHUDZANIA

mhm..ja się nie przyłączę, bo bym zwariowała jedząc 6 posiłków dziennie,
i te połączenia jakoś tak sobie przypadły mi do gustu,

ale zgapiłam pomysł na sałatkę z jajek i z tuńczyka
zamiast majonezu użyłam oleju lnianego z octem jabłkowym i trochę pietruszki do smaku, a do tej z tuńczykiem też jakieś jajko dodałam

obie wyszły pysznie, także dziękuję za linka
Stary 2011-06-04, 20:01   #3
bassienkaw
Zakorzenienie

Nie wierzę w żadne diety turbo... nie chce mi się otworzyć, ale najlepiej powoli, skutecznie, bez jo-jo

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 12:24   #4
AzjatSmok
Raczkowanie

Byłam na diecie ONZ i Turbo są podobne. Rezultaty takie, że straciła m3 kg ale tyko wody która szybko wróciła :/. W ogóle dieta wychodzi drogo niestety bo dużó białka jest i jak chesz urozmaicać, ryby, keweki, wołowinka to kosztuje sporo. Ja zbańczyłam i skończyłam z nią. Schudłam licząc kalorie. Ustaliłam sobie limit 1500kcal + zajęcia w clubie fitness i siłownia 5-6 razy w tyg. i -12 kg jest. Od 3 miesięcy byłam na utrzymaniu jadłam 2000kcal czyli dokładnie tyle ile mam dobowego zapotrzebowania czasami trochę więcej były i ciasta i alkohol i nic nie przytyłam, teraz drugi etap chudnięcia .
Stary 2011-06-06, 12:27   #5
bassienkaw
Zakorzenienie

Dokładnie, ja też zmieniając nawyki żywieniowe, jadając regularnie, przez 8 tygodni zjechałam 11kg. Choć na początku szybko spadła woda. A teraz ok 0,5-1kg na tydzień czyli zdrowo

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 09:06   #6
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AzjatSmok Pokaż wiadomość
Ustaliłam sobie limit 1500kcal + zajęcia w clubie fitness i siłownia 5-6 razy w tyg. i -12 kg jest. Od 3 miesięcy byłam na utrzymaniu jadłam 2000kcal czyli dokładnie tyle ile mam dobowego zapotrzebowania czasami trochę więcej były i ciasta i alkohol i nic nie przytyłam, teraz drugi etap chudnięcia .
AzjatSmok, powiedz mi, czy 1500 kcal przy takiej ilości ruchu było dla Ciebie wystarczające? Nie czułaś się zmęczona? W ile czasu zrzuciłaś te 12 kg?

I powiedz mi jeszcze proszę, na czym polega utrzymanie, i dlaczego po utrzymaniu masz teraz "drugi etap chudnięcia"?

Z góry dzięki
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 11:14   #7
AzjatSmok
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
AzjatSmok, powiedz mi, czy 1500 kcal przy takiej ilości ruchu było dla Ciebie wystarczające? Nie czułaś się zmęczona? W ile czasu zrzuciłaś te 12 kg?

I powiedz mi jeszcze proszę, na czym polega utrzymanie, i dlaczego po utrzymaniu masz teraz "drugi etap chudnięcia"?

Z góry dzięki
Na początku było ciężko zazwyczj jadłam 1700 bo miałam mega głoda tym bardziej jak sporo się ćwiczy. 2000kcal to jest moje zapotrzebowanie już z dodaniem tego że ćwiczę czyli jakbym nic nie robiła to mam ok 1700 licząc że przez godzinę ćwiczeń dziennie spalam ok 300kcal to wychodzi że 2000kcal są kalkulatory które to liczą . Potem jadłąm tylko max 1500 kcal. Schudłam w okresie ok 6 miesięcy, z miesięczną przerwą w ćwiczeniach bo niestety miałam ważne egzaminy a upewnienia i nie miałam nic czasu ciągle nos w książkach. Utrzymanie jest po to aby zmienić metabolizm. Jak długo się odchudzasz to organizm przyzwyczja się ż ema mniej jedzonka i oszczędza. Trzeba na nowo rozkręcić metabolizm. Po pierwsze w diecie ważne jest podwyższenie ilości spożywanego białka zwierzęcego, prawie w każdym posiłku. Posiłki co 2-3 godz. dużo wody i soli mineralnych jak się ćwiszy (ja kupowałam w saszetkach i rozrabiałam z wodą takie słone to jest) żadnych izotoicznych gówienek bo am jest kupa kalorii i to jest tylko dla osób trenujących na wytrzymałość lub na masę. Węgle proste po treningu wtedy można posaleć troszkę. Ogólnie trzeba obserwować swój organiazm i wprowadzać zmiany jak czujesz że nei masz siły to więcej węgli trzeba dorzucić. Ogólni pełnowartościowy posiłek to białko (pierś kuraka, wołowina, rybka + szklanka warzyw + troszkę oleju np z oliwek albo ciut masełka), wystrzegać się owoców np winogron super słodkie no i np banany, avocado. I tak to poszło . Najważniejsze to rozpędzić metabolizm jak masz szybki metabolizm to schudniesz, odpowiednie dobranie diety sprawi, że się rozkręci. A po czym poznać że ma się szybki metabolizm.... hehe no cóż po zdrowej codziennej...kupce To fakt heh jak codziennie nie masz problemów z wypróżnianiem się to znaczy że metabolizm jest ok, ja nawet 2x dziennie masz dłuższą wizytę w wc no to super jak jeszcze częściej to sorry ale było umyć ręce przed jedzeniem ;P. No ja mam nadzieję że teraz dojdę do 55 kg i kuniec tak już powinno zostać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 12:41   #8
Solciuchna
Zakorzenienie

A na czym polega utrzymanie? Po prostu jesz w granicach normy, żeby nie przytyć?
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 00:19   #9
D0tty
Raczkowanie

Witam
Ja byłam tylko na Diecie Turbo, nigdy nie stosowałam innej...Uwielbiam ja!Nie trwało to krótko, 4,5 miesiaca (intensywnego odchudzania) ale warto było.
Dla tych którzy boja się efektu jo jo po takiej diecie, mam coś na dodanie otuchy...Ja zrzuciłam ok 19 kg 24.06 minie 4 miesiace od zaprzestania diety i waga balansuje od 58,5 do 60kg maksymalnie.
Niestety żeby utrzymać ta wagę musiałam zmodyfikować sposób żywienia, wyeliminowałam ziemniaki i białe pieczywo z jadłospisu, na szczęście to wystarczyło.

Dla zaczynajacych dietę życzę wytrwałości i trzymam kciuki
58kg

Edytowane przez D0tty
Czas edycji: 2011-06-14 o 00:22
D0tty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 10:05   #10
kasicam24
Raczkowanie

GG do kasicam24

Cytat:
Napisane przez D0tty Pokaż wiadomość
Witam
Ja byłam tylko na Diecie Turbo, nigdy nie stosowałam innej...Uwielbiam ja!Nie trwało to krótko, 4,5 miesiaca (intensywnego odchudzania) ale warto było.
Dla tych którzy boja się efektu jo jo po takiej diecie, mam coś na dodanie otuchy...Ja zrzuciłam ok 19 kg 24.06 minie 4 miesiace od zaprzestania diety i waga balansuje od 58,5 do 60kg maksymalnie.
Niestety żeby utrzymać ta wagę musiałam zmodyfikować sposób żywienia, wyeliminowałam ziemniaki i białe pieczywo z jadłospisu, na szczęście to wystarczyło.

Dla zaczynajacych dietę życzę wytrwałości i trzymam kciuki
Wow gratuluje efektów, są rewelacyjne. Diecie musze się dokładniej przyjżeć.

Start 05.03.2012 - 79kg
CEL I: 65kg
CEL II:56kg
Jest (-5,8kg)
kasicam24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości