|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ratujcie! Moje włosy przeszły koszmar:( blond!!!
Witam na (jak się dowiedziałam niezastąpionym forum, gdybym tu weszła tydzien temu to nie pisałabym teraz)
Otóz na początku lipca zafundowałam sobie baaardzo gęste pasemka blond na połowie moich naturalnych włosów(jasny brąz) i drugiej dolnej połowie farbowanej ponad pół roku temu jakąś ciemną farbą ( nie pamietam jaką ale byla juz prawie calkiem wypłukana). Baaardzo dobrze się czułam z takimi włoskami i miałam zamiar zapuszczać i farbowac odrost bo te pasemka mi wyszły w 99% na całej głowie. I po dwóch miesiącach z dość sporym odrostem chciałam sie wybrac do fryzjerki na farbowanie odrostów...Niestety nie puszczały mnie fundusze a juz wygladalam tragicznie bo moje wloski naturalne wygladaly na bardzo ciemne przy tym jasnym blondzie. wiedzac z doswiadczenia sprzed lat ze moje wloski sa baardzo podatne na rozjasnianie , zafundowalam sobie rozjasnianie w domu...I odrosty wyszły pomaranczowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ratujcie! Moje włosy przeszły koszmar:( blond!!!
No to czeka Cię dekoloryzacja. Tyle,że spróbuj jeszcze przechodzić w tych włosach, tak ze 2 tygodnie,kolor powinien bardziej puścić, myj przeciwłupieżowym szamponem i intensywnie odżywiaj włosy,żeby kolejne zabiegi aż tak bardzo ich nie uszkodziły.
Jest cały wątek o dekoloryzacji, zajrzyj tam, poczytaj a na pewno znajdziesz rozwiązanie ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311500
" Ciekawość zabiła kota, satysfakcja go wskrzesiła " ![]() http://www.stephenking.pl ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych ![]() Edytowane przez MerriqueMayfair Czas edycji: 2010-09-16 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za radę ale dekoloryzacja tez odpada
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hmm..z naturalnych sposobów to polecam olej kokosowy, do kupienia w zielarskim i olej rycynowy (apteka). Nakładasz to najlepiej na noc przed myciem, ze 2 razy w tygodniu. Możesz też zrobić maskę olej rycynowy+żółtko z jajka+nafta kosmetyczna i to na głowę na godzinę. Z gotowych masek świetne są maski Biovax ![]() ![]() To tak pokrótce
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
przecież może sobie zdekoloryzować te włosy, ma tylko jedną warstwę ciemnego koloru, powinno pójsć łatwo, matrix ma taki dekoloryzator w saszetce, nie niszczy i nie ciemnieją po nim włosy.
jakby sama zrobiła to by jej może do karmelowego blondu zeszło, i na to jakaś jasna popielata farbka, było by ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
EH
![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Właśnie po co w ogóle ruszałaś... ajjj. Widzisz musisz to dobrze przemyśleć, najlepiej po prostu zrobić gesty baleyage i sie tego trzymać. Tyle co będzie jak sytuacja sie powtórzy i nie będziesz mogła sobie pozwolić na wizytę z odrostami..
Na razie doprowadz je do dobrego stanu, a potem sobie spokojnie zejdziesz pasemkami ![]()
"Niektórzy uważają, że piłka nożna jest kwestią życia i śmierci. Jestem rozczarowany takim podejściem. Zapewniam, że jest czymś znacznie, znacznie ważniejszym." B.Shankly Blue heart forever - CFC ![]() Zapuszczam wloski ![]() o9.11.2013 --> CP 13.01.2014 --- 44,5 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() spodobal mi sie ten pomysl z dekoloryzacja tym matrixem... pozniej ta farba... hmmm<mysli> powiecie co wiecej ( jak to zrobic, ile to kosztuje...) SummerGlow - teraz to ja mogłabym sobie wszystkiego odmówic zeby te włosy zafarbowac i napewno taka sytuacja sie nie powtórzy zwlaszcza ze teraz juz mam stale zrodlo dochodu...:P ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- a powie mi któraś z was która robila dekoloryzacje renee blanche na farbowanych brazowych wlosach jak to wyszlo lub co moge zrobic (dekoloryzacja + farba ) zeby wyszedl jasny blond?
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dekoloryzacja nie zniszczy włosów jeśli przeprowadzisz ją odpowiednio. tzn odpowiednimi kosmetykami. Fryzjerki często odradzają dekoloryzację , a ja nie wiem czy aż tak bardzo się na tym nie znajdą? czy im się to nie opłaca, nie mam pojęcia, moze dla fryzjerów dekoloryzacja oznacza rozjaśnianie, a rozjaśnianie włosów w celu dekoloryzacji oznacza zniszczone włosy i niechciane kolory. Moj pomysł na Twoje włosy jest taki, abyś je zdekoloryzowała dekoloryzatorem matrixa, podałbym Ci link na stronę pewnej hurtowni ale oni sobie chyba zablokowali, żeby nie kopjować ich linków, więc linka nie wstawię, powiem ze to strona pro-sprzęt, możesz wyszukać i tam znaleść ten dekoloryzator. On się nazywa MATRIX Solutionist Color Erase kosztuje 8.74 zł na tej stronie, saszetka zawiera 30g, czyli na Twoje włosy potrzeba by było ze 3 saszetki, miesza się go z ciepłą wodą lub oxydantem matrix (3-6%) http://estyl.pl/wlosy/kuracje/matrix...erase-30g.html o tutaj znalazłem go na innej stronie. po dekoloryzacji matrixem, umyj porządnie włosy i nałóz farbę, właśnie, jaki kolor włosów chcesz uzyskać?? ja robiłem renee blanche, też możesz go użyć, on nie niszczy włosów, przeze mnie był nakładany 8 razy w ciągu dnia (z mojej winy poniewaz połozyłem na niego kolor z za wysoką wodą i włosy sćiemniały, musiałem powtórzyć) jednak po renee blanche włosy bardzo szybko ciemnieją, same z siebie lub po nałozeniu koloru, więc radzę po dekoloryzacji nałozyć jasną farbkę na wodzie 3%, potem możesz juz farbować na jaki chcesz. A sama dekoloryzacja polega na usuwaniu ciemnego (sztucznego) pigmentu z włosów. Dostępne na rynku dekoloryzatory (renee blanche, elgon, chantal, matrix) są na bazie siarki, nie mają amoniaku ani wody utlenionej, nie otwierają więc łusek włosów, przez co włosy się nie niszczą. Mają w sobie te wady, ze nieprzyjemnie śmierdzą, siarką właśnie, dość chemicznie, oraz ze po ich zastosowaniu włosy są bardzo podatne na przyjmowanie koloru, więc polecam stosowanie wody utlenionej 3% z farbami na włosy po deko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Wcześniej te pasemka miałaś rozjaśniaczem? Ja na rozjaśnione włosy również kładłam wellaton i po 2 msc po farbie prawie śladu nie było
![]() Wiem pewnie że nie chcesz czekać ale tym sposobem mogła byś być całkowicie bezpieczna o stan zdrowia włosów, poza tym jest to chyba najtańsza metoda. Dla polepszenia efektu ewentualnie mogła byś zafarbować jakąś jasną rozjaśniającą farbą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
OOOooo widzę że znaleźli się życzliwi ludzie...:P no więc tak chcę mieć włosy koloru bardzo jasnego blondu. Powiem jeszcze tak..:P teraz to juz niewiem co zrobić z tymi włosami bo dzisiaj (niewytrzymałam!) po wczorajszym przeczytaniu pewnego sposobu na rozjaśnienie włosów zrobiłam to ( proszek z rozjasniacza rozpuściłam w gorącej wodzie i dodałam szamponu i odżywki i trzymałam to na głowie 20 minut) po spłukaniu włoski są koloru jasnego brązu , troszke rudawe a te wczesniej wspomniane jaśniejsze pasma są bardzo jasne brąz...i pojedyncze pasma od spodu jasny blond.
całość wygląda nawet spoko tyle za ja dążę do bardzo jasnego blondu.... moje pytanie brzmi : Czy dekoloryzacja renee blanche pozwoli mi na zaaplikowanie farby bardzo jansy blond który chwyci mi włosy?
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Pasemka blond w sensie że takie gęste jak miałam ?(wstawiam zdjęcie) i czym to zrobic u fryzjera rozjaśniaczem ?
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
teraz juz dekoloryzacja nie ma sensu. zrob za jakis tydzień znowu tą kąpiel rozjasniającą, i potem idź moze na te pasemka do fryzjera
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
hmmm no teraz to powiem Ci wywołałaś usmiech na mojej twarzy
![]() wstawie jeszcze zdjecie tych włosów jak wyglądają teraz żeby była jasność ![]() malachite- no tak ale ja z natury niecierpliwa kobita jestem :p a wrazliwa i nerowa... 7 światów:P
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Chciałabym jeszcze zapytać po jakim czasie moge zafarbować te włosy ? aha i wiem ze one niewygladaja na zbyt zdrowe ale to chyba dlatego ze kąpiel rozjasniającą robiłam 3 godzinki temu i niedawalam zadnej odzywki:P
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Narazie mi nikt nie odpisuje ale jak juz odpisze to zapytam jeszcze o jedno:p gdy juz zrobie ten blond to pewnie moje wloski bedą w nienajlepszym stanie... czego lepiej uzywac? wax threatment do wlosow rozjasnianych czy linie regenarującą Dove? zalezy mi zeby wyglądały zdrowo jak najszybciej.
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
o. dość jasne, jak mówiłem, ja bym zrobił jeszcze raz kąpiel rozjaśniającą i na to pasemka, i będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Kolor jest świetny
![]()
"Niektórzy uważają, że piłka nożna jest kwestią życia i śmierci. Jestem rozczarowany takim podejściem. Zapewniam, że jest czymś znacznie, znacznie ważniejszym." B.Shankly Blue heart forever - CFC ![]() Zapuszczam wloski ![]() o9.11.2013 --> CP 13.01.2014 --- 44,5 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
własnie na takie odpowiedzi czekałam
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
karolincyn, a ten wyjsciowy-docelowy ;-) platynowy blond (pasemka) robilas u fryzjera rozjasniaczem? śliczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie
![]() ![]() ![]()
-"Gdybyś była mężczyzną to bym Cię uderzył" -"Gdybyś był mężczyzną to bym się bała" Edytowane przez karolincyn Czas edycji: 2011-04-03 o 18:35 Powód: zapomniałam dodac zdjęc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Byłam w podobnej sytuacji jaka była opisywana na początku z tym, że ja miałam blond włosy do połowy pleców, farbowałam je od paru lat u fryjzera co 2 miesiące miałam taki słoneczny balejaż. W kwietniu zachciało mi się brązu i pomalowałam u fryzjera na ciemny brąz. Jestem w trakcie powracania do słonecznego blondu poprzez balejaż robiony rozjaśnieczem. Odczekałam koło 2 tyg po koloryzacji na brąz i zrobiłam 1. balejaż. Mam jasniejszy braż z licznymi jansieszymi pasmami. Umówiłam się już na dwie kolejne wizyty co 4 tyg. Mam nadzieje, że trzy porządne balejaże przywrócą mi mój poprzedni kolor, bo w ciemnych czuję sie nijak. Jeżeli chodzi o kondycje włosów musiałam podciąc z 3-4 cm, włosy przy końcach mają odstające łuski, ale jest ok. To lepsze rozwiązanie niż dekoloryzacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.