jak się pozbyć tego uczucia? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 14:21   #1
uncanny_
Przyczajenie

jak się pozbyć tego uczucia?

witam Was dziewczyny. jestem tutaj nowa, więc nie ogarniam tutaj jeszcze wszystkiego. postanowiłam założyć tutaj konto, bo uważam, ze jest to najlepsza strona, by móc napisać, co nas dręczy i dolega.

mam lekki problem. mianowicie - jestem nastolatką ze sporymi kompleksami. i to troszkę dziwnymi. uważam, że jestem gruba i strasznie się z tym czuje. prosze, nie piszcie, że przesadzam ani coś, bo to nie prawda.
momentami wydaje mi się, że jestem w miarę i jak sie dobrze ubiore to sie czuje lepiej, ale jak wychodze na dwór to sie zaczyna...
jak widzę te wszystkie mega chude lub chude dziewczyny to bywają momenty, że chciałabym sie schować... niby nioe jestem taka gruba, ale się tak czuje..
mam wspaniałego chłopaka, kocham go, a on mnie i jest mi z nim dobrze, ale jak wychodzimy i mijam właśnie dziewczyny, jakie opisałam wyżej to mam wrażenie że patrzy na każdą z nich. a ja wtedy żałuję, ze nie wyglądam jak one. bywaja momenty, ze sie obejrzy.. to czuje sie jeszcze podlej. postanowiłam, że jak tak jeszcze raz zrobi to zwrócę mu uwagę - tylko dziewczyny, doradzcie mi, jak to zrobić w delikatny sposób i by nie wyglądało to na przesadzanie..

pozdrawiam i czekam na pomoc, jak sie pozbć tego uczucia i co zrobić z zachowaniem tego mojego chłopaka

Edytowane przez uncanny_
Czas edycji: 2011-05-03 o 14:28
uncanny_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 14:25   #2
platekrozy
Zakorzenienie

Dot.: jak się pozbyć tego uczucia?

To może zrób coś w tym kierunku?Zapisz się na aerobik,pływaj,uprawiaj sporty.
Nic tak nie poprawia samopoczucia jak sport
platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 14:35   #3
Dotka90
Zakorzenienie

Ile ważysz przy jakim wzroście? Ile masz lat?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 15:45   #4
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ile ważysz przy jakim wzroście? Ile masz lat?
to zasadnicze pytanie

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 16:12   #5
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uncanny_ Pokaż wiadomość
witam Was dziewczyny. jestem tutaj nowa, więc nie ogarniam tutaj jeszcze wszystkiego. postanowiłam założyć tutaj konto, bo uważam, ze jest to najlepsza strona, by móc napisać, co nas dręczy i dolega.

mam lekki problem. mianowicie - jestem nastolatką ze sporymi kompleksami. i to troszkę dziwnymi. uważam, że jestem gruba i strasznie się z tym czuje. prosze, nie piszcie, że przesadzam ani coś, bo to nie prawda.
momentami wydaje mi się, że jestem w miarę i jak sie dobrze ubiore to sie czuje lepiej, ale jak wychodze na dwór to sie zaczyna...
jak widzę te wszystkie mega chude lub chude dziewczyny to bywają momenty, że chciałabym sie schować... niby nioe jestem taka gruba, ale się tak czuje..
mam wspaniałego chłopaka, kocham go, a on mnie i jest mi z nim dobrze, ale jak wychodzimy i mijam właśnie dziewczyny, jakie opisałam wyżej to mam wrażenie że patrzy na każdą z nich. a ja wtedy żałuję, ze nie wyglądam jak one. bywaja momenty, ze sie obejrzy.. to czuje sie jeszcze podlej. postanowiłam, że jak tak jeszcze raz zrobi to zwrócę mu uwagę - tylko dziewczyny, doradzcie mi, jak to zrobić w delikatny sposób i by nie wyglądało to na przesadzanie..

pozdrawiam i czekam na pomoc, jak sie pozbć tego uczucia i co zrobić z zachowaniem tego mojego chłopaka
Widzę dwa rozwiązania tej sytuacji:
1. schudnąć
2. zaakceptować siebie taką jaką jesteś

Co do zwracania uwagi po prostu powiedz, żeby tego nie robił w twojej obecności bo jest Ci przykro a w dodatku to niekulturalne.
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 16:25   #6
Defrak
Przyczajenie

Ee a jesteś gruba?

To całkowicie naturalne, że chłopak patrzy się na inne dziewczyny. Nie możesz mu tego zabronić.
Defrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 16:38   #7
Imperfecta
Zakorzenienie

Zapewne przesadzasz jak większość dziewczyn a takie myślenie o sobie ciągle jaką to jesteś grubaską prowadzi do poważnych problemów i chorób żywieniowych. Więc najlepiej powiedz ile ważysz to zobaczy się czy należy schudnąć czy tylko głupie myślenie wyperswadować.
Ja jest na prawdę słusznych rozmiarów i to sporo ponad normę i zdarzają mi się gorsze dni, ale zazwyczaj staram się patrzec na wszystko z przymrużeniem oka, skoro mi do końca to nie przeszkadza i mój facet jest zadowolony to nie widzę tutaj raczej problemu
Siebie nie należy zaakceptować tylko w lustrze ale przede wszystkim w głowie i to swojej własnej.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 17:05   #8
Terha
Zakorzenienie

Niestety takie myślenie prowadzić może jedynie do zguby. Moim zdaniem skoro jesteś w związku to przecież nie dlatego, że jesteś brzydka i gruba, prawda?? Nie myśl nad tym, jak jemu zwrócić uwagę i jak jego zmienić tylko zacznij od siebie. Jeśli Ty nie przestaniesz źle o sobie myśleć, to zaczną się awantury o "pierdoły" i Was związek nie będzie miał racji bytu. Pomyśl o tym!!
Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 17:46   #9
uncanny_
Przyczajenie

dziekuje Wam za odpowiedzi. chyba macie racje - musze zaakceptować siebie. u mnie to nie kwestia wagi, tylko brzucha, ud i 'boczków'. - więc to też mogę trochę zmienić.

co do tego, ze oglądanie się chłopaka za dziewczynami jest naturalne - moze i owszem, ale jak chłopak ma dziewczynę, którą kocha to powinien sie oglądać za innymi?
przynajmniej moim zdaniem nie, dziewczyny potrafią się powstrzymać od oglądania za facetami , to dlaczego chłopacy nie mieli by się powstrzymac?
dziekuje Aramintha, zrobie tak jak radzisz - zwróce mu uwagę.
uncanny_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 18:26   #10
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje Wam za odpowiedzi. chyba macie racje - musze zaakceptować siebie. u mnie to nie kwestia wagi, tylko brzucha, ud i 'boczków'. - więc to też mogę trochę zmienić.
pij dużo wody, odstaw słodycze, spaceruj, jeździj na rowerze, ciało się ładnie wysmukli
Cytat:
co do tego, ze oglądanie się chłopaka za dziewczynami jest naturalne - moze i owszem, ale jak chłopak ma dziewczynę, którą kocha to powinien sie oglądać za innymi?
przynajmniej moim zdaniem nie, dziewczyny potrafią się powstrzymać od oglądania za facetami , to dlaczego chłopacy nie mieli by się powstrzymac?
dziekuje Aramintha, zrobie tak jak radzisz - zwróce mu uwagę.
mój się nie ogląda za innymi ale sama uważam to za bardzo dziwne, bo z kolei większość znajomych mężczyzn wręcz karki skręca na widok ładnej dziewczyny mój tż czasem przyzna, że jakaś aktorka/znajoma jest ładną kobietą, ale to tyle. na pewno bym go nie zlinczowała za oglądanie się na ulicy, bo mi samej zdarza się odwrócić za jakąś ładną/ciekawie ubraną osobą (i kobietą i mężczyzną ). jednak jeśli Ci to przeszkadza, to konecznie mu o tym powiedz!

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 18:33   #11
Wenress
Zakorzenienie

Polecam sport To nie chodzi nawet o to, żebyś się męczyła ćwiczeniami i schudła, zaakceptuj siebie ale będzie Ci o wiele łatwiej jeśli poczujesz, że dbasz o siebie Mnie to pomogło, biegam, i od tego momentu trochę schudłam, ale przede wszystkim czuję się lepiej, nie jestem leniuchem jedzącym chipsy przed komputerem
A na inne dziewczyny nie patrz, nie ma sensu caly czas porównywać się do innych.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 18:58   #12
Tycikata
Wtajemniczenie

To chyba normalne że facet się ogląda za dziewczynami a Tobie się nie zdarza zerknąć na jakiegoś przystojniaka?
Mój TŻ też sobie czasem spojrzy na jakąś dziewczynę, a jak ja to przyuważę to go czasami pacnę w ramię albo plecy, oczywiście w miarę dyskretnie ale my to sobie żartujemy z takich sytuacji
A Ty wyluzuj, normalnie mu o tym powiedz jeśli Ci przeszkadza.

A jeżeli faktycznie uważasz że jesteś za gruba (jak wiele dziewczyn), to może wpadnij na kategorię Wspólne Odchudzanie na wizażu? Jest wiele wątków w których dziewczyny trzymają się razem i motywują siebie nawzajem do chudnięcia, a przy okazji możesz poznać wiele sprawdzonych przez inne dziewczyny metody na schudnięcie

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 19:02   #13
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czasem nie potrafie sie powstrzymac od obejrzenia za ladna dziewczyna wiec rozumiem ich w jakis sposob
A co do Ciebie to musisz w siebie uwierzyc. Nie jestes brzydsza ani gorsza od tych wszystkich innych dziewczyn. Jestes inna, oryginalna, jestes soba. No i kto Ci powiedzial ze jedynie szczuple dziewczyny moga byc ladne . Bzdura. Wiekszosc kobiet ktore mi sie w jakis sposob wydaje atrakcyjna ma wlasnie zaokraglone ksztalty. I wierz mi ale wiele bym dala zeby miec takie same
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 19:04   #14
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
To chyba normalne że facet się ogląda za dziewczynami
Cóż, wg mnie dobrze wychowany mężczyzna w obecności kobiety nie ogląda się za innymi dziewczynami, niezależnie od ich stopnia atrakcyjności. Zwróć chłopakowi na to uwagę.

Na temat Twojego ewentualnego odchudzania się nie wypowiadam, bo wciąż nie podałaś swojej obecnej wagi i wzrostu, a to kluczowa informacja.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 21:50   #15
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

ja bym swojego szturchnęła i spytała gdzie patrzy albo dała buziaka, wiedziałby o co mi chodzi ;d

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości