|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak się pozbyć tego uczucia?
witam Was dziewczyny. jestem tutaj nowa, więc nie ogarniam tutaj jeszcze wszystkiego. postanowiłam założyć tutaj konto, bo uważam, ze jest to najlepsza strona, by móc napisać, co nas dręczy i dolega.
mam lekki problem. mianowicie - jestem nastolatką ze sporymi kompleksami. i to troszkę dziwnymi. uważam, że jestem gruba i strasznie się z tym czuje. prosze, nie piszcie, że przesadzam ani coś, bo to nie prawda. momentami wydaje mi się, że jestem w miarę i jak sie dobrze ubiore to sie czuje lepiej, ale jak wychodze na dwór to sie zaczyna... jak widzę te wszystkie mega chude lub chude dziewczyny to bywają momenty, że chciałabym sie schować... niby nioe jestem taka gruba, ale się tak czuje.. mam wspaniałego chłopaka, kocham go, a on mnie i jest mi z nim dobrze, ale jak wychodzimy i mijam właśnie dziewczyny, jakie opisałam wyżej to mam wrażenie że patrzy na każdą z nich. a ja wtedy żałuję, ze nie wyglądam jak one. bywaja momenty, ze sie obejrzy.. to czuje sie jeszcze podlej. postanowiłam, że jak tak jeszcze raz zrobi to zwrócę mu uwagę - tylko dziewczyny, doradzcie mi, jak to zrobić w delikatny sposób i by nie wyglądało to na przesadzanie.. pozdrawiam i czekam na pomoc, jak sie pozbć tego uczucia i co zrobić z zachowaniem tego mojego chłopaka ![]() Edytowane przez uncanny_ Czas edycji: 2011-05-03 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak się pozbyć tego uczucia?
To może zrób coś w tym kierunku?Zapisz się na aerobik,pływaj,uprawiaj sporty.
Nic tak nie poprawia samopoczucia jak sport ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ile ważysz przy jakim wzroście? Ile masz lat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. schudnąć 2. zaakceptować siebie taką jaką jesteś Co do zwracania uwagi po prostu powiedz, żeby tego nie robił w twojej obecności bo jest Ci przykro a w dodatku to niekulturalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ee a jesteś gruba?
To całkowicie naturalne, że chłopak patrzy się na inne dziewczyny. Nie możesz mu tego zabronić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zapewne przesadzasz jak większość dziewczyn a takie myślenie o sobie ciągle jaką to jesteś grubaską prowadzi do poważnych problemów i chorób żywieniowych. Więc najlepiej powiedz ile ważysz to zobaczy się czy należy schudnąć czy tylko głupie myślenie wyperswadować.
Ja jest na prawdę słusznych rozmiarów i to sporo ponad normę i zdarzają mi się gorsze dni, ale zazwyczaj staram się patrzec na wszystko z przymrużeniem oka, skoro mi do końca to nie przeszkadza i mój facet jest zadowolony to nie widzę tutaj raczej problemu ![]() Siebie nie należy zaakceptować tylko w lustrze ale przede wszystkim w głowie i to swojej własnej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Niestety takie myślenie prowadzić może jedynie do zguby. Moim zdaniem skoro jesteś w związku to przecież nie dlatego, że jesteś brzydka i gruba, prawda?? Nie myśl nad tym, jak jemu zwrócić uwagę i jak jego zmienić tylko zacznij od siebie. Jeśli Ty nie przestaniesz źle o sobie myśleć, to zaczną się awantury o "pierdoły" i Was związek nie będzie miał racji bytu. Pomyśl o tym!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
dziekuje Wam za odpowiedzi. chyba macie racje - musze zaakceptować siebie. u mnie to nie kwestia wagi, tylko brzucha, ud i 'boczków'. - więc to też mogę trochę zmienić.
co do tego, ze oglądanie się chłopaka za dziewczynami jest naturalne - moze i owszem, ale jak chłopak ma dziewczynę, którą kocha to powinien sie oglądać za innymi? przynajmniej moim zdaniem nie, dziewczyny potrafią się powstrzymać od oglądania za facetami , to dlaczego chłopacy nie mieli by się powstrzymac? ![]() dziekuje Aramintha, zrobie tak jak radzisz - zwróce mu uwagę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Polecam sport
![]() ![]() ![]() A na inne dziewczyny nie patrz, nie ma sensu caly czas porównywać się do innych.
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
To chyba normalne że facet się ogląda za dziewczynami
![]() ![]() Mój TŻ też sobie czasem spojrzy na jakąś dziewczynę, a jak ja to przyuważę to go czasami pacnę w ramię albo plecy, oczywiście w miarę dyskretnie ![]() ![]() A Ty wyluzuj, normalnie mu o tym powiedz jeśli Ci przeszkadza. A jeżeli faktycznie uważasz że jesteś za gruba (jak wiele dziewczyn ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Ciebie to musisz w siebie uwierzyc. Nie jestes brzydsza ani gorsza od tych wszystkich innych dziewczyn. Jestes inna, oryginalna, jestes soba. No i kto Ci powiedzial ze jedynie szczuple dziewczyny moga byc ladne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Na temat Twojego ewentualnego odchudzania się nie wypowiadam, bo wciąż nie podałaś swojej obecnej wagi i wzrostu, a to kluczowa informacja.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja bym swojego szturchnęła i spytała gdzie patrzy albo dała buziaka, wiedziałby o co mi chodzi ;d
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.