|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co dalej zrobic?
hej Dziewczyny
![]() ![]() Opowiem w skrocie najwyzej jak beda pytania to odpowiem bo chce jednak zeby to kto kolwiek przeczytal... Rozstalam sie z chlopakiem... On znalazl sobie nowa dziewczyne... Ostatnio na imprezie byli razem(pierwszy raz od rozstania sie widzialam z nimi/jak i z nim) nie wytrzymalam upilam sie i 'wzielam'... Nic tego nie tluamczy ale wtedy nie myslalam... I ech pech chcial ze sobie wkrecilam ze jestem w ciazy ![]() ![]() Wiem to bylo glupie durne i na poziomie podstawowki;/ teraz tylko pytanie co dalej? Spotkac sie z nim i powiedziec prawde? ze sobie to wkrecilam? Czy dac mu spokuj i 'kiedys sie to wytlumaczy';/ ale co jesli sie znow spotkamy i on zacznie ten temat wsrod znajomych? Albo co gorsza ciaza okaze sie prawdziwa... Prosze tylko o rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co dalej zrobic?
dziewczyny prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Najpierw zanim cokolwiek zrobisz, idź do lekarza i naprawde (!) dowiedz sie czy nie jestes w ciąży (miesiaczka spozniajaca sie miesiac to nie przelewki)! Załatw sobie szybko lekarza nawet płatnie i idź tam sama! Jeśli ciąża okaze sie prawdziwa to idz wtedy ze swoim eks do lekarza bo juz i tak nie bedziesz miec nic do ukrycia.
Natomiast, jesli sie okaze ze nie jestes w ciazy, wtedy powiwedz mu, że okłamałas go z tymi badaniami a myslalas ze jestes w ciazy bo nie dostalas miesiaczki i brzuch cie bardzo bolał... i tak juz nie jest twoim chłopakiem, wiec co najwyzej sie obrazi i tak juz nic nie tracisz...
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze test, po drugie od razu lekarz (niezależnie od wyniku testu).
Po trzecie, jeśli się okaże, że NIE jesteś w ciąży, to mu po prostu powiedz, że miałaś podejrzenia, że jesteś w ciąży, bo Ci się okres długo spóźniał, ale jednak okazało się, że nie jesteś i tyle, bez zbędnych wyjaśnień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Najpierw zrób test żebyś miała pewność czy w ciąży jesteś czy nie.
A potem powiedz faktycznemu "sprawcy" że będzie tatusiem. Albo powiedz chłopakowi że się pomyliłaś bo ci się okres spóźnił bardzo i spanikowałaś. Bo w sumie to nie zrozumiałam z kim i kiedy zaciążyłas niby? na tej imprezie z byłym czy z innym, czy przed rozstaniem z byłym a na imprezie już miałaś podejrzenia co do ciąży ![]() I ja tam do Ciebie pretensji nie mam, do ciąży trzeba 2ga, a nie że tylko kobiety. I facet jak prezerwatywy nie założył do przypadkowego seksu to taka sama jego odpowiedzialność ojcowska jak kobiety matczyna. Dziecko zawsze ma 2 rodziców a nie tylko matkę.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2011-05-01 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
I pamietaj zeby test ciążowy zrobic z rana przed sniadaniem z porannego moczu. Kup sobie taki od razu rano w aptece (bo nie wiem czy dzisiaj będzie jakas otwarta) i zrób test jesli wynik wyjdzie pozytywny to małe szanse, ze test się pomylił, mozesz isc z eks do lekarza, ale jak sie okaze, ze negatywny wtedy jeszcze nic nie rob tylko idz do ginekologa i znajdz przyczyne braku krwawienia jesli sie okaze, ze to na pewno nie ciaza, po prostu musisz sie przyznac chlopakowi, ze to byly tylko twoje podejrzenia...
PS. Ile masz lat?
![]() |
#7 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Eh dziekuje wszystkim za odpowiedzi... Test zrobie we wtorek dopiero (mieszkam na wsi tu apteki zadnej nie ma a we wtorek jade na stancje to juz kupie...) a jak zareagowac jak np. jutro go spotkam i cos zagada na ten temat przy kolegach? wiem strasznie by bylo to dziecinne ale wszystkiego moge sie spodziewac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Eh dziekuje dziewczyny za wszystkie odpowiedzi... Test zrobie dopiero we wtorek gdyz mieszkam na wsi i tu nie ma apteki a we wtorek jade na stancje wiec spokojnie bede mogla ta sprawe zalatwic takze z lekarzem w razie koniecznosci... Ale jak ja mam sie zachowac gdy go przypadkiem np. jutro spotkam i on cos zacznie na ten temat przy naszych znajomych? Tak bylo by to dziecinne ale wszystkiego moge sie spodziewac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Mam nowe konto i wpisy nie sa umeiszczane...
mam 20 lat... A podejrzenia mam co do ciazy z bylym.. To z nim ostatni raz sie kochalam ok 2 msc temu... Dziewczyny ale jak ja mam jutro zareagować gdy np. go spotkam i on zacznie ten temat przy znajomych? eh.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Powiedz, ze nie wiesz czy jestes, ale okres Ci sie spoznia i b sie denerwujesz, ze mozesz byc. tyle.
Zrob test koniecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
ale spotykac sie z nim? zreszta teraz to juz nie mam bardzo jak... jutro pewnie go spotkam na imprezie ale to nie jest miejsce na taka rozmowe a we wtorek wracam na stancje a wroce za miesiac lub 2... eh niby prosze Was o rade a raczej juz nie mam nic do zrobienia
![]() jedynie nie wiem jak jutro zareagowac gdy on cos sie odezwie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Jak masz zareagować? To zależy od tego czy jesteś w ciąży... zrób ten test rano i będzie po sprawie...
Normalnie zareagujesz, jak będziesz w ciąży to powiesz mu, ze mozesz z nim isc do tego lekarza, jesli nie, to powiesz, ze nie wiesz na 100% bo okres Ci się miesiąc spóźnia...
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja bym mu powiedziala tak czy inaczej, zeby jakos zakonczyc ta sprawe. zrob test i powiedz mu ze tak albo tak - tak zebys nie wyszla na idiotke, ze cos tam rzucasz na imprezie, a potem tego tematu nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Napisałaś, że nie jest głupi - najwyraźniej jest, skoro przyjął informację o ciąży od pijanej (!) ex. Ty też szczególnie wiarygodna nie byłaś, wciskając mu, że spodziewasz się dziecka, i przy okazji słaniając na nogach.
Prowokacja? ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
leć teraz do apteki dyżurnej po test (koszt ok 10 zł), rano zrób test , już będzie wiarygodny i będziesz wiedziała na czym stoisz i co powiedzieć. Swoją drogą, to dla mnie dziwne, ze ty się przejmujesz jak zareagować przy znajomych a nie przejmujesz że prawdopodobnie w ciąży jesteś z facetem który z Tobą już nie jest ![]() Ty sobie zdajesz sprawę że prawdopodobnie jesteś samotna matką? I Tobie w tym momencie w głowie sa imprezy i "co ludzie powiedzą" ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
ale jesli on tego tematu nie zacznie ja mam zaczac? a jesli znow bedzie z nia? (bardzo prawdopodobne) a ja nie mam ochoty gadac przy niej o moich sprawach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
To z nim nie pogadasz na imprezie, tylko zadzwonisz np. nastepnego dnia i pogadacie na osobnosci. Najpierw to sie dowiedz czy jestes w tej ciazy bo jak ci sie miesiaczka spoznia miesiac to to jest prawdopodobne
![]()
Truth has no path. Truth is living, and therefore, changing. It has no resting place, no form, no organized institution, no philosophy. Edytowane przez whitechocolateraspberry Czas edycji: 2011-05-01 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób test. jak wyjdzie pozytywnie to powiedz że będzie ojcem i ze czeka go płacenie alimentów. jak wyjdzie negatywnie to powiedz że się pomyliłaś. A jak nie zrobisz to powiedz że może jesteś, a może nie jesteś, jeszcze się nie zdecydowałaś. ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
eh prowokacja to nie jest...
a co do ciazy to raczej watpie gdyz zabezpieczylismy sie(tak wiem nie ma 100%...) zadnych innych objawow nie mam... a mial by byc to 2 miesiac wiec jakie kolwiek inne chyba bym miala? dlatego watpie zebym byla w ciazy... a test dopiero bede mogla zrobic we wtorek... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Czemu we wtorek? Przeciez mozesz go zrobic jutro rano... po co przedłuzac jeszcze 1 dzien.
A z objawami jest roznie... czasem są czasem nie. Jesli sie zabezpieczaliscie prawdopodobienstwo jest mniejszem ale skoro nie masz okresu miesiac, to jest podejrzane...
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Tak ciężko wyjść do najbliższej apteki albo chociażby Rossmana, czegokolwiek innego i kupić sobie test za parę złotych?
![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
eh ciezko gdy mieszka sie na wsi i nie ma w poblizu apteki a tym bardziej rossmana... prawka tez nie mam a nie powiem 'tata chodz pojedziemy do miasta bo musze sobie test ciazowy kupic'... We wtorek wracam na stancje i zrobie..
ale jak juz zauwazyliscie ciaza sie nie przejmuje tylko tym ze tak gadalam;/ na prawde ciaze uwazam za bardzo male prawdopodobienstwo... w ostatnim czasie sporo pilam i cwiczylam moze dlatego mi sie spoznia (tak sobie tlumaczylam, gdyz do momentu tej imprezy nawet nie bralam pod uwage ze moge byc w ciazy...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Naważyłaś piwa, więc musisz je wypić, więc w tej sytuacji widzę jedyne rozwiązanie - rozmowę.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie niestety widzę - masz podejrzenie, że możesz być w ciąży, a upijasz się na imprezie
![]() I wiem, że już po ptakach, ale kompletnie nie rozumiem po co chciałaś iść na kolejną imprezę wiedząc, ze będzie tam Twój były i że może wyniknąć niezręczna sytuacja? A do sąsiedniej miejscowości można pojechać z kimś znajomym (nie koniecznie tatą) albo autobusem (bo podejrzewam, że jakoś można się jakoś z tej Twojej wsi wydostać).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.