|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Konieczna zmiana!
Witam,
moja sytuacja wygląda tak: całe życie chodziłam w kucyku ( bo najwygodniejszy i do tego mam takie trudne sianowate włosy, słabo reagują na prostowanie ) ![]() Nie widzę jakoś alternatywy dla kucyka, dlatego proszę o pomoc! W czym będzie mi dobrze? Co radzicie? Wskazówki dotyczące makijażu też byłyby cenne. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Konieczna zmiana!
Na sianowate włosy najlepsze olejowanie. Co do fryzury to lepiej było by coś doradzić jakbyś wrzuciła jeszcze zdjęcie z rozpuszczonymi włosami. Ja bym Cię widziała w grzywce na boku.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
po pierwsze ściąć się tak żeby nie móc zrobić kucyka!!!
![]() to naprawdę działa :P po drugie pielęgnacja... ![]() swoją drogą bardzo się malować nie musisz bo masz ciekawe oczyska i usta ładne ![]() więc dobry tusz, błyszczyk polecam tutoriale z youtube'a mogę pisać jak fajnie się pomalować ale lepiej zobaczyć ![]() nie wiem ja bym Ciebie w grzywce widziała, ale ja kocham grzywki ![]() pozdrawiam! ![]() ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- co do włosów ja mam całkiem inne włosy więc niech dziewczyny z podobnymi do Twoich się wypowiedzą ![]() szkoda że tu nie można edytować... ![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- a i chciałam dodać że nikt nigdzie nie napisał że trzeba prostować włosy :P na każde jest jakaś metoda ja noszę i prostowane i pofalowane (naturalne) po prostu nauczyłam się z nimi "współpracować" a przedtem to była moja zmora ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wyregulowac brwi, lekki makijaz oka, w brązach , czasami czarna kreska ale tylko na gornej powiece, maskara i puder.
Co do fryzury to mozesz nie scinac, ale zrobic grzywkę na bok plus cieniowanie z efektem nieco stylu "emo" bo do tego własnie potrzeba puszystych wlosow. Do tego na poczatek mozesz sprobowac jedwabiu i szampony bez sls, suszenie z dyfuzytorem. Jak chcesz drastyczne rozwiązanie i masz ochote je modelowac, to zetnij sie na boba, takiego dluzszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki za rady, teraz po kolei wcielać w życie
![]() Podoba mi się fryzurka z drugiego zdjęcia. Dodaję też foto z rozpuszczonymi włosami, może jakieś inne propozycje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się w 100% z Talanteą.
Regulacja brwi zrobi bardzo dużo dobrego - masz śliczne oczy i należy je wydobyć ![]() A od siebie dodam, że jak nie chcesz ścinać włosów, to możesz je spróbować róznie układać - bardzo łatwe są do stworzenia niedbałe koczki - z tyłu lub na boku głowy - robisz dośc wysoko kucyka i gdy masz w gumce pętle z włosów nie przeciągasz jej na drugą stronę tylko wiążesz gumką raz jeszcze - gotowy koczek mozesz przyozdobić jakąs dekoracyjną wsuwką czy spinką np. sztucznym kwiatkiem, kokardką, czy plastikowym Lordem Vaderem ![]() ![]() Co do makijażu to myślę, że jasny, kryjący korektor i tusz do rzęs i odrobina różu na początek wystarczą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jakie ladne wlosy! Wygladaja na geste i zdrowe i maja fajny kolor. Ja tez mam jasne usta i niemal codziennie stosuje pomadke ochronna z nivei w kolorze chlodnym malinowym. Jest prawie matowa, ale nie wyglada jak szminka i nie rzuca sie bardzo w oczy. Albo niezbyt mocno rozowy blyszczyk, dodaje troche koloru twarzy. I jeszcze jakis lekki podklad, tylko zwroc uwage na to zeby byl wystarczajaco jasny i w chlodnym odcieniu, zadnych zolci. Sprobuj zrobic sobie przedzialek na srodku glowy. Wydaje mi sie ze jakbys pocieniowala wlosy z przodu to by ci taka fryzura bardzo pasowala, bo masz geste, puszyste wlosy i nie sa do konca proste. Jakos nie widzi mi sie prosta grzywka, bo masz czolo nalezace do nizszych, ale jak skrocisz troche wlosy z przodu to jak zrobisz przedzialek z boku to bedziesz miala taka dluga niby grzywke na bok i bedzie pasowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz juz widze, ze nie masz co sie bac swoich wlosow, sa niesamowicie ladne, kolor jak i struktura, trzeba sie przyzwyczaic nosic je rozpuszczone ! Jesli nadal nie chcesz ich rozpuszczac proponuje fryzury. Luzny warkocz z boku lub kucyk, niedbaly kok przepasany opaska, podkrecenie wlosow jeszcze bardziej i zrobienie kucyka na bok, lub kok na bok. Jest wiele mozliwosci, nie boj sie eksperymentowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Przedziałek na boku i lekkie wycieniowanie wlosów z przodu to świetny pomysł
![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Oto efekt dzisiejszej wizyty u fryzjera i kosmetyczki. Regulacja brwi dała niesamowity efekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Regulacja brwi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Proponuję mocno wycieniować włosy na całej długości (scene), do tego trochę pianki i niepotrzebna jest prostownica
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dzięki! Właściwie to mogę powiedzieć, że to dzięki Wam, bo wcześniej nie umiałam się zmobilizować...
![]() A jeszcze co do fryzury, to co mi będzie pasowało na studniówkę? Bo jakoś tak w niczym się nie widzę ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Rozpuszczone, lekko zebrane z tyłu, z wysuwającymi się kosmykami. Włosy to Twój ogromny atut, szkoda byłoby spinać je mocniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
teraz naprawde ladnie wygladasz
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Slicznie wygladasz po metamorfozie, twoje wlosy to ogromny atut-kolor i to jak ci sie kreca. Ze tez taki skarb w kucyku chowalas
![]() A na studniowke to rzeczywiscie, najlepsze byloby jakies luzne i swobodne upiecie, tak zeby kosmyki przy twarzy sie wyslizgiwaly. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
widzę że wizyta u fryzjera udana i dobra robota kosmetyczki ^_^
podkreśl oczka delikatnie! i tyle ci wystarczy bo masz delikatna niesamowitą urodę ! i muszę pochwalić twoje piękne naturalne włosy SĄ ŚLICZNE! nigdy je nie farbuj! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Nie broń boże platynowe. Jakoś mi do Ciebie nie pasują. Jeśli chcesz rozjaśnić włosy to spróbuj naturalne sposoby: rumianek, cytryna, miód.
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
a w życiu romana platyna! w tym się wygląda staro i zresztą nie modnie!
tak jak powyżej koleżanka się wypowiedziała. Spróbuj naturalne sposoby I nie baw się w pasemka. To jest totalnie już nie w modzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
p.S
Chciałabym zobaczyć cie w którymś z tych makijaży plus wklejam link z podpowiedzią jak się najlepiej malować na co dzień ^_^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Piękna przemiana! A tak nie wiele trzeba było robić
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.