|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam piec ciasta i gotować, ale..nie zamierzam już tego robić, bo staje się ..
Pragne sie z wami podzielic moja rozterka. Prosze o odpowiedz osoby, które maja podobny problem.
Otoz.. uwielbiam gotowac i piec. Uwielbiam nowosci kulinarne, lubie prbowac nowych przepisow, uszczesliwiac nimi rodzine. Ale.. z czasem dochodze do wniosku, ze.. super pieknie, wszyscy cieszą się, że jestem taka kuchara, rodzina jest pełna podziwu, znajomi także, ale.. to wcale nie jest takie super.. Bo.. tyje sie;( ;( Zastanawiam się poważnie, nad zaprzestaniem takiego pichcenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uwielbiam piec ciasta i gotować, ale..nie zamierzam już tego robić, bo staje si
Cytat:
Nie możesz poszukać przepisów na potrawy dietetyczne i takie gotować? Albo zjadać mniejsze porcje? I uprawiać sport? Wtedy nie utyjesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uwielbiam piec ciasta i gotować, ale..nie zamierzam już tego robić, bo staje si
Cytat:
Oprócz tego przestań smażyć i przerzuć się wyłącznie na gotowanie, pieczenie. Zacznij gotowac zdrowe, lekkie potrawy - to nie sztuka ugotować bombę kaloryczną, sztuką jest zrobić coś niemalże dietetycznego ale tak, żeby wszyscy się tym zajadali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Poszukaj może jakichś mniej kalorycznych potraw. W piekarniku da się zrobić dużo smacznych, zdrowych i niezbyt kalorycznych potraw. A ciasta możesz piec na przykład tylko w weekendy, albo jeszcze rzadziej
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Wiesz co, mam ten sam problem i w sumie....założyłaś ten wątek, czuje jakbym to ja go założyła. Ja również uwielbiam gotować, w szczególności piec...a że wszystko wychodzi na prawdę super i każdy mi mówi, że co jedno ciasto to lepsze to aż piec więcej się chce i jeść zarazem też. Niestety dziś było ważenie i zdecydowałam się zaprzestać szalonemu pichceniu... co nie oznacza, że całkowicie zaprzestane gotować ( bo to moje hobbi), po prostu dziś już jestem na diecie MŻ, a za niedługo przejdę na bardziej radykalną dietę. Nie jesteś sama autorko wątku ![]()
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj Wizażanko ![]() ![]() Ja tak sobie właśnie przed chwilą wymyśliłam, że.. będę nadal piekla, z tym że kupię malą formę do pieczenia, tak, żeby tylko dla każdego domownika było po dwa kawałki ciasta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ha, normalnie, jakbym o sobie czytała
![]() Też tak miałam. Zdecyduj, że np. ciasta robisz tylko raz w tygodniu. Np. w niedzielę, jako deser . Co do dań - nie wszystko musi być tuczące. Kiedy sama gotujesz, masz pewność, że wiesz, co jesz. I kalorie możesz ograniczać . No i sport. Czyli to, co mówiły pozostałe wizazanki ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
przejdz na dietetyczna kuchnie - zapiekanki warzywne, tez mozna przyrzadzac na wiele sposobow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
a ja jakoś to co sama zrobię to nie jem aż tak chętnie. uwielbiam gotować (zwłaszcza z wizażowych przepisów
![]()
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do Autorki. Może faktycznie- ciasto raz w tygodniu, może jakieś dietetyczne, albo lekkie np. sernik na zimno. a w tygodniu obiady? No cóż, ja gotuję zazwyczaj jednogarnkowce, jakieś zapiekanki warzywne, zupy kremy, warzywa, chude mięsko, ciemny ryż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Buc
|
ograniczyć pieczenie ciast.
nie podjadać w trakcie gotowania. zmienić nawyki kulinarne i zacząć gotować lżej. i tyle. ![]()
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pasja fajna, zazdroszczę umięjętności, ale może by tak więcej zup, więcej niskotłuszczowych eksperymentów? Da się. To prawda, że ciasta są bardzo zgubne, ale sporo jest przepisów na niskokaloryczne ciasta. Wszystko dla ludzi, tylko z umiarem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja tez uwielbiam gotowac ale za to nie potrafie smakowac podczas
![]() ![]() A poza tym wiecej warzyw i owocow i ryb, wykluczenie czerwonego miesa, ograniczenie serow, smietany i masla. A ciasta pewnie ale jeden maly kawalek dziennie. Reszte zawsze mozna zamrozic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Poprzeglądaj forum dietetyczne i poszukaj wskazówek czym zastąpić co, by było mniej kalorycznie
![]() No i oczywiście ogranicz pieczenie lub jedzenie ciast, albo szukaj przepisów dietetycznych. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z przedmówczynią
![]() Zawsze można zastąpić różne produkty innymi rzeczami również zmacznymi ,ale mniej kalorycznymi
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.