|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy siê obs³ug± techniczn± katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 783
|
![]() Kosmetyki Lidl'a zostaj± schowane :)
Dzi¶ poznikaj± wszystkie dotychczas przyjête Lidlowe kosmetyki - koñczymy eksperyment z kosmetykami nie - drogeryjnymi
![]() Tak¿e na razie w KWC (zgodnie z Regulaminem) nie bêdzie nadal takich firm jak Lidl, Biedronka, Tchibo itp. Pozdrawiam ![]()
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Dot.: Kosmetyki Lidl'a zostaj± schowane :)
Szkoda. Lidl produkuje rzeczy na bardzo wysokim poziomie, rozwija swoje linie.Poza tym nie maj± one na etykietach wielkich napisów "Lidl". To s± po prostu odrêbne marki skupione w jednej firmie.Skoro podk³ad Maxa Factora mo¿na ostatnio kupiæ w Biedronce, te¿ mo¿e nale¿y go uznaæ za kosmetyk marki nie drogeryjnej i usun±æ z KWC? Du¿o ludzi kupuje kosmetyki w Lidlu. Usuwaj±c lidlowskie marki dokonujemy pewnego rodzaju selekcji i uniemo¿liwiamy naprawdê dobrym produktom konkurowaæ ze znanymi koncernami kosmetycznymi. Przykro mi bardzo, tym bardziej, ¿e to ja zg³osi³am Lidla jako firmê do spisu KWC...
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 354
|
Mnie te¿ jest przykro, tym bardziej, ¿e to wszystko co powy¿ej napisa³a Araniella, to czysta prawda. Ale to jeszcze nic.
To ja z innej beczki - szacunku dla pracy wielu wiza¿anek! A co?! ![]() Niestety, nie zauwa¿y³am, ¿e Lidl, Tchibo, etc., to s± takie marki na próbê. Szkoda, ¿e nie by³o ostrze¿enia przy firmie: "Uwaga, zamieszczasz recenzjê na w³asn± odpowiedzialno¶æ, bo linia/marka/firma siê pojawi³a, ale mo¿e znikn±æ." By³o, a nie jest - nie pisze siê w rejestr. Wiem, ¿e regulamin by³ kiedy¶ restrykcyjnie przestrzegany, ale potem pojawi³o siê kilka wyj±tków, jednak nie na korzy¶æ szajsu kosmetycznego, ale przyzwoitych czy nawet bardzo dobrych linii. Skoro ju¿ s± w bazie od pewnego czasu, to - hurra! - mo¿na zamieszczaæ recenzje kosmetyków. Trochê trzeba by³o siê naszukaæ zdjêæ produktów z Lidla (¿eby ju¿ przy nim zostaæ) albo je wrêcz zrobiæ, a nawet przepisaæ z opakowania sk³ady, etc. Tyle roboty na marne. Teraz tych informacji nie ma, a wej¶æ mo¿na na wykastrowane - nie bójmy siê tego s³owa - kosmetyki z profilu (sic!) i to te, które albo dosta³y od kogo¶ KWC, albo ich recenzje zosta³y pochwalone. I có¿ teraz widzê na swoim profilu? Mia³am na pewno ponad 41 recenzji, a dzi¶ jest 38. Szczerze mówi±c, bardzo siê wkurzy³am i zniesmaczy³am - a¿ siê odechciewa zamieszczania kolejnych recenzji. Choæ wiedzia³am, ¿e Lidl zniknie niebawem, to do g³owy mi nie przysz³o, ¿e w taki sposób. My¶la³am, ¿e te produkty, które by³y w bazie, zostan± po prostu zablokowane. ¯e mo¿na bêdzie czytaæ recenzje. No, ale ¿e nie bêdzie mo¿na zamie¶ciæ nowych produktów. Ewentualnie, ¿e bêdzie jakie¶ miejsce ze zbiorem tych recenzji, które ludzie ju¿ napisali, jak siê okazuje, marnuj±c swój czas i za¶miecaj±c KWC, skoro teraz trzeba by³o te recenzje wyrzuciæ jak niepotrzebny balast za burtê. A¿ tak jednak jaka¶ recenzja Suhady w oczy kole! Có¿, mog³y znikn±æ nawet te pochwalone recenzje, wiêc rozumiem, ¿e nale¿y siê cieszyæ, ¿e jakiekolwiek zosta³y. W takim razie siê cieszê ![]() No i có¿ jeszcze? Uwielbia³am czytaæ bardzo przydatne recenzje produktów lidlowych autorstwa Robaczywki i innych dziewcz±t. To by³y przydatne recenzje - niektóre moje, nawet wybredniejsze, znajome dziêki nim zakupi³y produkty, z których s± zadowolone. Przykre i daje do my¶lenia. Trudno. Wy¿ej decyzji nie podskoczê. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-07-06 o 02:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ta sytuacja podwa¿a moim zdaniem obraz Wiza¿u jako niezale¿nego i wiarygodnego portalu. Bo skoro ju¿ na wstêpie dokonujemy selekcji, które marki mo¿na recenzowaæ, a które nie, mo¿e to budziæ podejrzenia, ¿e portal po prostu ma za zadanie promowaæ konkretne marki, konkretne firmy ... A jaka jest zasada tej selekcji, nawet nie chcê w to wnikaæ.
Zgadzam siê te¿ z przedmówczyni±. Osoby pisz±ce recenzje czêsto wk³adaj± du¿o pracy w to,co pisz±, wyszukuj± zdjêcia, spisuj± sk³ady. To niesprawiedliwe, ¿e ich praca posz³a na marne...
#5 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
![]() Co do usuwania recenzji - czy to te dotycz±ce Lidla, czy inne, s± usuwane czasem z bzdurnych powodów. Dla przyk³adu napisa³am recenzjê kremu do r±k, w której opisa³am wszystko - wch³anianie, wydajno¶æ, w³a¶ciwo¶ci, wygodê u¿ytkowania, stosunek cena-jako¶æ, a moja recenzja zniknê³a w ci±gu tygodnia od jej napisania. Rozpisa³am siê, kremu u¿ywa³am przez ponad miesi±c, wiêc ciê¿ko mi to zrozumieæ. I nie mam ochoty pisaæ wszystkiego od nowa ![]() ![]() Niektóre dziewczyny z w±tku o usuwaniu recenzji naprawdê czepiaj± siê o ka¿de s³owo i czyja¶ praca idzie na marne. Dobrze, ¿e moderatorzy s± czujni i czasem takie osoby stopuj± odpisuj±c, ¿e nie widz± powodów do usuniêcia. Nadgorliwo¶æ i w³a¿enie komu¶ w ty³ek nie zna granic ![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, spróbowanie z kosmetykami Lidla w KWC to by³ w sumie mój pomys³, który podda³am ocenie redakcji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Mirianka Czas edycji: 2011-07-09 o 09:59 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Nie mia³am styczno¶ci z kosmetykami Lidla, ale rozumiem zdenerwowanie i zniesmaczenie dziewczyn, które w³o¿y³y sporo pracy w dodawanie i recenzowanie tych kosmetyków. Je¶li tak siê dzieje z Lidlem, to nie wiem, czy za nied³ugo kosmetyki np. Garniera czy L'Oreala te¿ nie zostan± wywalone z bazy.
Zaistnia³a sytuacja bardzo mnie zniechêci³a do zamieszczania recenzji, bo nie znoszê, jak moja praca idzie na marne.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 002
|
Nie fajnie,¿e likwidujecie recenzje kosmetyków Lidl.To samo mog± domagaæ siê dziewczyny , które s± przeciwne u¿ywania kosmetyków testowanych na zwierzêtach albo przepe³nionych parabenami lub bez atestów.
W takim razie dlaczego pojawiaj± siê recenzje perfum typu La rive.Przecie¿ to podróby oryginalnych zapachów. Kontrowersji jest od groma ale je¶li to forum pewnej spo³eczno¶ci to czemu NIE DEMOKRATYCZNE
#9 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie dziewczyny zg³aszaj±ce kosmetyki Lidla zosta³y ju¿ przeze mnie osobi¶cie przeproszone na pw
![]() ![]() ![]() Kosmetyki marek typu L'Oreal na pewno nie znikn± z bazy gdy¿ s± produkowane przez firmy/koncerny kosmetyczne - nie sieciowe których g³ównym asortymentem s± jednak artyku³y spo¿ywcze, ogólnodostêpne itp ![]() Tak¿e wszystkie wiza¿anki zwi±zane z z tematyka Lidla jeszcze raz przepraszam i mogê obiecaæ ¿e mocno siê zastanowimy zanim wprowadzimy jeszcze raz do KWC jak±¶ poza regulaminow± "rewolucjê" ![]() Pozdrawiam ![]()
#10 |
Przyczajenie
|
Mo¿e w takim razie nale¿a³oby siê zastanowiæ nas zmian± regulaminu...Bo je¶li nie ma w nim miejsca dla tañszych marek, to jest on trochê niesprawiedliwy. Chyba, ¿e ten portal skierowany jest tylko do osób z grubym portfelem...
A je¶li mamy byæ sprawiedliwi...Rossmann w ramach swoich marek ma liczne produkty dekoracyjne oraz spo¿ywcze, np. ziarna, wafle, makarony. Tak wiêc nie jest firm± czysto kosmetyczn±. Id±c tym tropem, proponujê ¿eby wycofaæ na przyk³ad produkty marki Alterra, Isana, Babydream czy te¿ innych rossmannowskich marek.
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 378
|
Witam. Postanowi³am wykorzystaæ to, ¿e jest tutaj opiekun KWC. W maju tego roku za³o¿y³am w±tek o tym dlaczego nie ma obowi±zku dodawania sk³adu kiedy dodaje siê nowy produkt. Rzuci³a siê na mnie jedna z opiekunek KWC, ¿e co, ¿e kto¶ ma nie dodaæ produktu, bo nie ma sk³adu. Bo ma szukaæ, bo co¶ tam?
Ja na dzieñ dzisiejszy spokojnie mog³abym dodaæ 20 produktów do KWC, ale po co skoro nie mam ich sk³adu (wyrzuci³am opakowania, a w necie nigdzie sk³adu nie ma)? Je¿eli ju¿ co¶ robiê to porz±dnie, od A do Z. Wszystkie produkty, które doda³am maj± zdjêcie, opis producenta, sk³ad, nazwê, cenê, pojemno¶æ - wszystko. Nie dodajê produktu, który nie by³by przeze mnie dodany kompletnie. Mnie np. ma³o interesuje, co napisa³ producent, bo to zazwyczaj pic na wodê. Interesuje mnie sk³ad. Tym sposobem muszê lataæ do sklepu, bo niestety KWC robi siê ma³o przydatne. Odnoszê wra¿enie, ¿e za³o¿ycielom wiza¿u zale¿y na ilo¶ci, a nie jako¶ci. Poza tym skoro ja mogê dodaæ produkt od A do Z to tego samego wymagam od innych. Tym czasem czêsto wchodzê, a tam tylko nazwa produktu i opis producenta który obiecuje z³ote góry oraz krainê miodem i mlekiem p³yn±c±. Za³±czam link do tematu za³o¿onego przeze mnie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=528842
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-08-03 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Przyjaciel Wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 12 462
|
Co za bzdury tutaj wypisujecie. Ale zanim otworzy siê nó¿ w kieszeni, przytoczê wielokrotnie ju¿ podnoszone argumenty, najwyra¼niej dziwnie niewidoczne.
1. Marki tanie istniej± w KWC i maj± siê doskonale. 2. Markê Lidla usunêli¶my, bo w progu sta³a Biedronka i dziesi±tki innych marek sklepowych. 3. Powód usuniêcia jest taki, ¿e mieli¶my (nie tylko z Lidla) przyk³ady, kiedy produkt wygl±da³ identycznie, ale mia³ inne sk³ady chemiczne i produkowa³y go 2 ró¿ne fabryki. Nie mieli¶my mo¿liwo¶ci zapewnienia, ¿e recenzja wystawiona fabryce A faktycznie dotyczy produktu, który Wiza¿anka mia³a przed sob± w sklepie. 4. Sklepy bardzo ³atwo i szybko zmieniaj± dostawców kosmetyków, czêsto wypuszczaj± jednorazowe serie (tych nigdy nie akceptowali¶my w KWC poza zapachami). Zanim wiêc która¶ napisze, ¿e wywalimy Avon czy inn± markê, niech siê zastanowi chwilê, mo¿e echo odpowie. EOT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.