Bierność, czyli kłoda w łóżku ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 11:30   #1
WindesGeliebte
Przyczajenie

Lightbulb

Bierność, czyli kłoda w łóżku ;)

Witam wszystkich jestem tu nowa dlatego proszę o wyrozumiałość i o pomoc

Jestem z chłopakiem od pól roku (ja 20, on 23) i od miesiąca się kochamy. On ma dosyć duże doświadczenie i dużo "przygód" na koncie, nie oceniam go po przeszłości, bo młody i głupi był. Ja byłam dziewicą, bez żadnych doświadczeń. I tu się zaczynają schody...

Nie potrafię się przełamać i być bardziej aktywną stroną w łóżku. Boję się ośmieszenia, że zrobię coś głupiego albo że nie sprawi mu to przyjemności, bo w końcu miał laski "które dużo wiedziały i dużo robiły". Dlatego tez moja "aktywność" ogranicza się do rozpoczynania czasem zabawy, pocałunków, drapania po pleckach czy po prostu dotykania. W zamian on robi dla mnie wszystko i widać, że wie jak postępować z kobietą. Wiem, że go pociągam i że jestem dla niego atrakcyjna ale mam wrażenie, że on po prostu nie dochodzi albo ja już nie wiem jak wygląda męski orgazm Po każdym seksie (a jak już jesteśmy razem na noc to przynajmniej 3 razy) zawsze przytula mnie i rozmawia ze mną, żebym nie czuła się olana.

Rozmawiałam z nim o tym, że chciałabym być dla niego dobrą partnerką seksualną ale musi mnie jeszcze dużo nauczyć. Wie też, że niczego sie nie brzydzę ani nie mam oporów, tylko trzeba mnie prowadzić. On sam powiedział, ze to dla niego nie jest najważniejsze, bo teraz jest z kobietą którą kocha.
Jednak na dłuższą metę, boję się, że zacznie mu brakować "porządnego" seksu i coś zacznie się psuć albo sobie kogoś znajdzie.

Dlatego kiedy on wychodzi, ja zostaje sama sfrustrowana, bo już nie wiem jak wyjść z inicjatywą. Poradźcie coś, bo od tego bycia kłodą mój facet będzie w końcu miał drzazgi, a jego kłoda chciałaby go wreszcie czymś zaskoczyć

Edytowane przez WindesGeliebte
Czas edycji: 2011-05-08 o 11:32 Powód: błąd
WindesGeliebte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 12:30   #2
rudenko
Przyczajenie

Dot.: Bierność, czyli kłoda w łóżku ;)

powodów jego ewentualnego "niedochodzenia" może być kilka. ale o tym to musisz już z nim porozmawiać. no bo wątpie, zebyś nie wiedziała że doszedł co? :P
co do przejmowania "pałeczki" w łóżku. wydaje mi się, że kobiety w łóżku za duzo myślą. wystarczy dać ponieść się emocjom, chwili. w łóżku możesz być kim tylko chcesz. jeśli poniesie Cie fantazja to poprostu to rób. gwarantuje Ci, że Twoj facet będzie zadowolony
rudenko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 12:41   #3
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WindesGeliebte Pokaż wiadomość

Jestem z chłopakiem od pól roku (ja 20, on 23) i od miesiąca się kochamy. On ma dosyć duże doświadczenie i dużo "przygód" na koncie, nie oceniam go po przeszłości, bo młody i głupi był. Ja byłam dziewicą, bez żadnych doświadczeń. I tu się zaczynają schody...

Nie potrafię się przełamać i być bardziej aktywną stroną w łóżku. Boję się ośmieszenia, że zrobię coś głupiego albo że nie sprawi mu to przyjemności, bo w końcu miał laski "które dużo wiedziały i dużo robiły". Dlatego tez moja "aktywność" ogranicza się do rozpoczynania czasem zabawy, pocałunków, drapania po pleckach czy po prostu dotykania. W zamian on robi dla mnie wszystko i widać, że wie jak postępować z kobietą. Wiem, że go pociągam i że jestem dla niego atrakcyjna ale mam wrażenie, że on po prostu nie dochodzi albo ja już nie wiem jak wygląda męski orgazm Po każdym seksie (a jak już jesteśmy razem na noc to przynajmniej 3 razy) zawsze przytula mnie i rozmawia ze mną, żebym nie czuła się olana.

Rozmawiałam z nim o tym, że chciałabym być dla niego dobrą partnerką seksualną ale musi mnie jeszcze dużo nauczyć. Wie też, że niczego sie nie brzydzę ani nie mam oporów, tylko trzeba mnie prowadzić. On sam powiedział, ze to dla niego nie jest najważniejsze, bo teraz jest z kobietą którą kocha.
Jednak na dłuższą metę, boję się, że zacznie mu brakować "porządnego" seksu i coś zacznie się psuć albo sobie kogoś znajdzie.

Dlatego kiedy on wychodzi, ja zostaje sama sfrustrowana, bo już nie wiem jak wyjść z inicjatywą. Poradźcie coś, bo od tego bycia kłodą mój facet będzie w końcu miał drzazgi, a jego kłoda chciałaby go wreszcie czymś zaskoczyć
Drąż ten temat - poproś żeby powiedział Ci co lubi, żeby podczas pieszczot pokazał Ci sam co sprawia mu przyjemność.

Nie dochodzi do wytrysku? Dlaczego z nim o tym nie porozmawiałaś?
Stary 2011-05-08, 13:44   #4
Manufaktura_Drobiazgow
Raczkowanie

GG do Manufaktura_Drobiazgow

Zaproponuj mu zabawę w "instruktaż", czyli on mówi wszystko, co masz mu zrobić, a Ty tylko wykonujesz Dowiesz się z tego co mu się podoba.

Manufaktura_Drobiazgow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 13:56   #5
WindesGeliebte
Przyczajenie

Na początku wiem, że powstrzymywał się przed wytryskiem, bo nie mieliśmy całkowitego przekonania do skuteczności tabletek, więc stosunek przerywany do tego.
Teraz byłam przekonana, że to moja wina, że on nie umie dojść, własnie przez to, że tylko on "działa"
Stary 2011-05-08, 14:34   #6
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Na początku wiem, że powstrzymywał się przed wytryskiem, bo nie mieliśmy całkowitego przekonania do skuteczności tabletek, więc stosunek przerywany do tego.
Teraz byłam przekonana, że to moja wina, że on nie umie dojść, własnie przez to, że tylko on "działa"
rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 18:24   #7
duś.
Raczkowanie

Wiem, że to kontrowersyjne i liczę się z wielkim "halo", ale może spróbuj przełamać się... po jakiejś imprezie? Jak wrócicie oboje troszkę śmielsi, może nie będziesz aż tak bardzo skrępowana.

Jeśli chodzi o to czy nie wiesz czy on dochodzi, to tego nie rozumiem. Nie miał nigdy wytrysku? Nie wiesz jak dochodzi?

STOP zakupom ubraniowym 4/30
duś. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 18:59   #8
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm, czym innym jest stosunek przerywany, a czym innym brak wytrysku.

sposób z alkoholem nie jest taki zły ale oczywiście bazujcie na rozmowie powodzenia!

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 19:26   #9
inlovee
Raczkowanie

Może to wyjdzie dziwne,ale może jestes po prostu za młoda,może przytłacza Ciebie to,że on miał wiele partnerek?Pamiętaj,on jest teraz z Tobą,kocha Ciebie i Twoje ciało.Postaraj się otworzyć,pogadaj z nim co Ciebie ''boli''.
inlovee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 21:56   #10
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Dobrze rozumiem, ze aktywna seksualnie jestes od miesiaca?

Dziewczyno - dopiero zaczynasz przygodne z seksem, nie wiem ile dziewic to przyczajone vampy, ktore juz przy 1szym razie wykazuja sie inicjatywa i kochanka doprowadzaja do szalenstwa wrodzonymi zdolnosciami...

Czemu sie stresujesz? Przyjdzie z czasem - powoli probuj(cie) ale tak, bys czula sie komfortowo. Nie ma sie co zmuszac by facetowi bylo lepiej. Ma doswiadczenie? Fajnie ale jesli jest w porzadku, to zrozumie, ze Ty nie i powoli bedzie Cie wprowadzal.

Przestan sie zadreczac.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-09, 13:52   #11
Mariilenka
Raczkowanie

Ale po co tak się spinać, denerwować?? Ja też taka byłam na początku. Mój pierwszy ex partner niestety nie umiał mnie zaspokoić, w łóżku zaspokajał tylko swoje potrzeby. Teraz mogę śmiało powiedzieć, że mój Tż okazał się wymarzonym kochankiem. Miałam opory na początku, bałam się go dotykać, z czasem jednak zrozumiałam, że to głupota. Nie bój się otworzyć przed swoim partnerem. Rób to na co masz ochotę, do niczego się nie zmuszaj...a będzie Ci dużo lepiej)
Mariilenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 00:15   #12
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

A ja zadam zupełnie inne pytanie... Masz jakieś kompleksy? Mam na myśli ciało Bo jeśli kobieta nie akceptuje w pełni swojego ciała, to trudniej jej się jest "otworzyć" w łóżku
Jak wspomniały wcześniejsze kobitki, porozmawiaj z nim co sprawia mu przyjemność, co mogła byś dla niego zrobić itd Poszperaj też na necie, bo jakby nie było, to też źródło informacji, ale i tak nic nie zastąpi rozmowy

Powodzenia
Perfekcj0nistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 16:32   #13
koralik24
Rozeznanie

Cytat:

Miesiac temu stracilas dziewictwo, twoj facet cie kocha i szaleje za toba a ty sie meczysz bo wiesz, ze nie jestes doswiadczona jak prostytutka? Takie doswiadczenie moze przyjsc dopiero po latach, wiec jak sie tak martwisz to rada pozostaje jedna:
zostaw swojego ukochanego, idz przebzykaj caly swiat i dopiero do niego wroc... nie wiem co myslalas czekajac ze swa cnota, ale jesli oczekiwalas, ze od samego faktu penetracji staniesz sie boginia seksu...to no coz, juz wiesz jak bardzo sie mylilas

A jesli chcesz byc z nim to sie wyluzuj... im bardziej bedziesz spieta tym bardziej bedziesz sztuczna
PS: im mniej bedziesz o tym myslec tym predzej samo przyjdzie!

Edytowane przez koralik24
Czas edycji: 2011-05-10 o 22:28
koralik24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 23:49   #14
naine
Przyczajenie

Facetów zresztą często kręci niedoświadczenie dziewcząt
Jak nie wierzysz poszukaj na redtube czy innych takich stornach - młoda niedoświadczona czy coś ten deseń
Dla nich jest to komfortowa sytuacja, bo ona nie porównuje, tylko sama się martwi. I bardzo dobrze, że nie jest jej obojętne jak jej facet w łóżku się czuje i co lubi, ale niech się ona nie zamartwia

Ja najbardziej lubię wspólne odkrywanie wraz z facetem przyjemności. Próbujemy tego i tamtego. Oboje mamy radochę z tego, że próbujemy różnych nowych rzeczy, no i z tego że wzmacniamy bliskość emocjonalną dzięki rozmowie i przełamywaniu wstydu.
naine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 21:10   #15
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naine Pokaż wiadomość
Ja najbardziej lubię wspólne odkrywanie wraz z facetem przyjemności. Próbujemy tego i tamtego. Oboje mamy radochę z tego, że próbujemy różnych nowych rzeczy, no i z tego że wzmacniamy bliskość emocjonalną dzięki rozmowie i przełamywaniu wstydu.
Amen
Perfekcj0nistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 17:08   #16
33owieczka
Zadomowienie

Dopiero zaczynasz i jak ze wszystkim- w sexie tez trzeba "nabrać wprawy" (jakkolwiek głupio by to brzmiało), ponzac swoje ciało jego reakcje, ciało partnera....

Pamietasz, jak zaczynałas jeżdzić na rowerze? Czy po pierwszym miesiącu już smigałas? A jak uczyłas sie pływac, od razu pływałas jak ryba?

Twój TŻ Cie kocha, chce Cie wp[rowadzić w arkana tego co On lubi, ale widocznie nie chce sie spieszyc. To bardzo dobrze o Nim swiadczy, powoli... kupa czasu przed Wami.

Nie zamartwiaj sie, nie kombinuj, a wszystko zacznie lepiej iśc!
Sex w duzym stopniu to spontanicznośc- wyjdzie jak wyjdzie, jak nie wyjdzie, to sie posmiejecie razem.

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
"Monika nie jest zwolennikiem kary śmierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary śmierci"

33owieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 18:47   #17
WindesGeliebte
Przyczajenie

Dziękuje Wam wszystkim bardzo pomogłyście !
Stary 2011-05-15, 23:08   #18
Salalina
Rozeznanie

Czas, rozmowa i ewentualnie delikatny %
Stary 2011-05-16, 21:46   #19
anagarada
BAN stały

Jak ja Cię dobrze rozumiem byłam taka sama. Bałam się go jakoś zaskoczyć bo nie wiedziałam jak zareaguje, bałam się odrzucenia. W pewnym sensie zostało mi to do dzisiaj, też się wszystkiego uczyłam od doświadczonego partnera i uczę się już prawie pięć lat. I na dłuższą metę jego będzie cieszyć to, że robisz takie postępy i TYLKO pod jego okiem bo od początku do końca wie, że jesteś tylko jego. Także powodzenia i będzie dobrze
anagarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości