|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bol kregoslupa-PILNE
Witam,
jakis tydzien temu wysunal mi sie troszke jeden z dyskow w okolicy lopatek. Troche mnie bolal ale nie przejmowalam sie tym az do wtorku, kiedy zczal mnie naprawde bolec. Dzisiaj jednak juz nie jest tak bardzo przesuniety i tylko troszke boli a mam juz umowiona wizyte u lekarza i tak glupio mi isc z 'prawie' niczym. Czy dalej powinnam zglosic sie do lekarza czy dac sobie spokoj? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bol kregoslupa-PILNE
Takich przypadłości lepiej nie bagatelizować. Idź lepiej do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Moja mam kiedyś tak chodziła do lekarza z bólami (dysk jej się wysuwał). Lekarz stwierdził, że to normalne, więc przestała chodzić do niego. Po miesiącu ledwie chodziła po mieszkaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dalej jest troche wysunietu, ale nie boli juz tak bardzo. Wiec nie wiem czy to cos powaznego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że to coś poważnego i powinnaś sobie zrobić zdjęcie rtg. Jak nie dostaniesz skierowania, to możesz pójść prywatnie. W PL rentgen jednego odcinka kręgosłupa to 30zł, także nie majątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
no ale wlsanie w tym problem ze mieszkam w angli i nie stac mnie na prywatnego lekarza. A do polski jade dopiero w wakacje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ale do prześwietlenia niepotrzebny ci lekarz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
U mnie lekarz powiedział 5 lat temu że będzie konieczna operacja bo coś się wysunęło chyba dysk, obecnie co jakiś czas masuje mnie Pan Darek z Fizjomobile, mówi, że normalizuje napięcie mięśni, hmm 5 lat mineło, operacji nie było a ja nadal chodzę ... pozdrawiam Halina
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam pisałam kiedyś o fizjoterapeutach, z Fizjomobile, którzy prowadzą wizyty domowe uratowali mnie przed operacją kręgosłupa,
trochę nie dowierzałam, że to możliwe, ale jednak lekarze mówią teraz skoro może pani chodzić to nie trzeba operaji... ![]() pozdrawiam Halina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja podzielę się z Wami krótko swoimi doświadczeniami - a w konkluzji - żadnego bólu kręgosłupa bagatelizować nie należy !!! Ale też nie należy popadać w niepotrzebną histerię. Wypadł mi dysk, bolało potwornie, lekarze zagrozili, że mogę nawet stracić władzę w jednej nodze. Trzech specjalistów / mój Boże/ zaleciło operację i ja głupia się poddałam. W konsekwencji były dwie, masakryczne cierpienie i już na zawsze słabszy kręgosłup, skłonny do wszelakich uszkodzeń. Teraz wiem, że operacja to OSTATECZNOŚĆ ! Rehabilitować się, dokąd tylko się da !!! Dla mieszkanek Chorzowa i okolic - świetną specjalistką od tego typu rehabilitacji jest dr Grażyna Tuganowska.
Zdrowia Wam życzę ![]()
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() To bardzo nieprzyjemne doświadczenie które pacjenci często mylą nawet z zawałem bo idzie bardzo silny ból do mostka, który może po prostu zwalić z nóg. Oczywiście nie zawsze jest to takie ostre... kiedy już możliwy jest ruch to zwykle zauważa się, że skręt w jedną stronę jest bardziej bolesny niż w drugą. Pozycją która będzie odciążała ten odcinek jest lekki (a mówimy tu o centymetrach) skłon boczny w stronę bolesną i lekka rotacja w bezbolesną tak, jakbyśmy chcieli spojżeć za siebie. Początkowo powracać do takiej pozycji tak często jak jest to możliwe, jeśli sadząc po objawach dobrze ją dobrałam będzie dawać dużą ulgę. Tylko nie sprawdzaj co róż jak zwiększa się ruchomość i czy jeszcze boli, bo możesz załatwić się na nowo ![]() Niedługo będę mogła zapraszać na stronę www.fizjoterapeuci-24.pl która własnie jest w tworzeniu, a która będzie zajmować się (odpłatnym) udzielaniem porad z tej dziedziny. Będą też możliwe do pobrania filmy ze specjalistycznymi ćwiczeniami i artykuły. Na razie porada gratis, ale pewnie przypomnę o sobie, jak zacznie działać pozdrawiam i powodzenia Shha-e
... sky is the limit ... ![]() Edytowane przez Shha_e Czas edycji: 2011-05-31 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.