Organizacja wieczoru panieńskiego/kawalerskiego:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 12:54   #1
anetka8595
Przyczajenie

GG do anetka8595

Organizacja wieczoru panieńskiego/kawalerskiego:)

Cześć dziewczyny
w najbliższym czasie zamierzam wraz z koleżanką założyć we Wrocławiu firmę zajmującą się organizacją wieczorów panieńskich/kawalerskich oraz myśląc przyszłościowo wesel
co myślicie o takiej działalności?
gdybyście znały kogoś kto by potrzebował zorganizować wieczór panieński/kawalerski byłabym wdzięczna za jakieś zapytania i pomoc
napewno będziemy starały się obniżyć koszty takiej imprezy, tak by bardziej opłacało się wynajęcie nas niż zrobienie na własną rękę
no i fajnie by było gdybyście napisały jakie macie pomysły na takie imprezy
kontakt do nas:
partyart@o2.pl
pozdrawiam Was
Aneta
anetka8595 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 13:32   #2
Mustique
Lena

Dot.: Organizacja wieczoru panieńskiego/kawalerskiego:)

czyżby reklamka??

a zapłacona chociaż???
Stary 2010-01-19, 13:54   #3
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

pewnie nie

ale pomysł na taką firmę bardzo fajny

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 14:56   #4
chilanes
Zakorzenienie

wg mnie jest to ewidentna autoreklama ;/
Stary 2010-01-19, 17:15   #5
mysiak
Wtajemniczenie

To jest reklama... A reklamy na Wizażu są PŁATNE

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 20:42   #6
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Moim zdaniem to nie reklama a chęć poznania naszych opinii, bo autorka posta chyba nie wie czy na pewno chcę taką firmę założyć. Szuka chyba pomysłu na siebie. Moim zdaniem dobre dla ludzi przy forsie. U mnie wieczór panieński odbywa się zazwyczaj w dyskotece. Tam napoje i przekąski muszą być lokalowe, zaś na gorący posiłek albo dziewczyny zapraszają wcześniej do domu albo do lokalu na np.pizzę. Więc taka firma niepotrzebna by im była.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 20:49   #7
anetka8595
Przyczajenie

GG do anetka8595

To nie jest żadna reklama, nie założyłyśmy jeszcze firmy i chciałybyśmy znać pogląd ludzi na temat takiej firmy oraz Wasze pomysły może na organizację takich wieczorów, chodzi nam o to, co chciałbyście robić na swoim wieczorze panieńskim/kawalerskim miło by było gdybyście napisały coś o tym

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to nie reklama a chęć poznania naszych opinii, bo autorka posta chyba nie wie czy na pewno chcę taką firmę założyć. Szuka chyba pomysłu na siebie. Moim zdaniem dobre dla ludzi przy forsie. U mnie wieczór panieński odbywa się zazwyczaj w dyskotece. Tam napoje i przekąski muszą być lokalowe, zaś na gorący posiłek albo dziewczyny zapraszają wcześniej do domu albo do lokalu na np.pizzę. Więc taka firma niepotrzebna by im była.

cieszy mnie Twój post.
powiem szczerze, że naszym celem jest zorganizowanie takiego wieczoru taniej niż jakby zrobiło się go samodzielnie.
jesteśmy obecnie w trakcie dogadywania się z wszelkiego rodzaju klubami-dyskotekami, restauracjami, pubami oraz oczywiście striptizerami
ale prócz takich normalnych wieczorów z przekąskami i striptizerem czy macie pomysły na coś oryginalnego, co chciałbyście w ten wieczór robić?
myślałyśmy o wieczorze np. z nauką salsy czy też innego gorącego tańca, dla facetów może paintball....
Stary 2010-01-19, 22:21   #8
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

świetne pomysły
może jakiś wypad do SPA, albo zorganizowanie takiego domowego SPA, czyli przyprowadzenie manikiurzystki itp.
albo jakieś sporty ekstremalne, typu skok na bandżi, spadochronem

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 06:51   #9
srubka87
Zadomowienie

Moim zdaniem firma nie wypali, pomysł oryginalny, ale co z tego. Rzadko którzy przyszli nowożeńcy mają przeznaczone na ten cel dużo pieniędzy, a przecież za takie usługi trzeba zapałcić. Poza tym wieczorem panieńskim/ kawalerskim zajmują się świadkowie(u nas to ich jedyny obowiązek przed ślubem) i gości też będziemy mieć niewielu ok. 10 u mnie i tyle samo u Tż-a. Nie wiem nie znam nikogo, kto chciałby zabrać 10 pań do spa, czy robił taki wieczór na dużo osób. Wieczór z salsą..hmmm nie chciałabym bym tam być, paintball też nie. Wieczór panieński i kawalerski polega na tym, że żegna się ze stanem panieńskim/kawalerskim i właśnie opiera się to na zabawie np.w dyskotece gdzie taka osoba ostatni raz zażywa "wolności" i uciech ( może popatrzeć do woli i potańczyć z innymi). Na paintball to można sobie wyjść nie mając specjalnej okazji.
Pomysł naprawdę fajny ale moim zdaniem nie będzie opłacalny, co innego organizować wesela-to są duże imprezy, gdzie młodzi często nie dają sobie rady ze wszystkim, choć z tego co wiem takie firmy też cieszą się marnym powodzeniem.
Stary 2010-01-20, 07:47   #10
chilanes
Zakorzenienie

Też uważąm, ze to za wąska specjalizachja, mi by byłos zkoda palcić komus za wykonanie 5 telefonów.
Stary 2010-01-20, 10:03   #11
anetka8595
Przyczajenie

GG do anetka8595

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Też uważąm, ze to za wąska specjalizachja, mi by byłos zkoda palcić komus za wykonanie 5 telefonów.
Tak jak już pisałam wcześniej nasza działalność bedzie opierać się na tym, by bardziej opłacało się wynajęcie nas aniżeli zorganizowanie wieczoru samemu.
szczególnie, że szczerze powiedziawszy wiele klubów we Wrocławiu chce współpracować i dają zniżki dla naszych klientów...

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
świetne pomysły
może jakiś wypad do SPA, albo zorganizowanie takiego domowego SPA, czyli przyprowadzenie manikiurzystki itp.
albo jakieś sporty ekstremalne, typu skok na bandżi, spadochronem
Myślałyśmy o kosmetyczce, jakichś maseczkach czy czymś podobnym.
Nie wiem czemu w Polsce przyjeło się, że organizacja wieczoru paieńskiego/kawalerskiego ograniczać się ma do jakiegoś poczęstunku i, striptizera i zabawy w dyskotece.
jest wiele ciekawszych zajęć....
ja osobiście na swoim wieczorze panieńskim raczej nie chciałabym striptizera....
Stary 2010-01-20, 10:22   #12
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anetka8595 Pokaż wiadomość
Myślałyśmy o kosmetyczce, jakichś maseczkach czy czymś podobnym.
Nie wiem czemu w Polsce przyjeło się, że organizacja wieczoru paieńskiego/kawalerskiego ograniczać się ma do jakiegoś poczęstunku i, striptizera i zabawy w dyskotece.
jest wiele ciekawszych zajęć....
ja osobiście na swoim wieczorze panieńskim raczej nie chciałabym striptizera....
Skąd pomysł, że tak się przyjęło? Znasz jakieś statystyki na ten temat?

Nie byłam na wielu wieczorach panieńskich, ale jeśli chodzi o mnie i najbliższe przyjaciółki i koleżanki, tylko jedna skłaniała się ku wizji klubowego szaleństwa i striptizerów (w końcu jednak zrezygnowała), reszta myśli o czymś bardziej zbliżonym do tradycyjnego wieczoru panieńskiego - może nie z darciem pierza i śpiewaniem smutnych piosenek o małżeńskiej codzienności, ale właśnie w gronie bliskich kobiet a nie obcych facetów...

Przecież jeśli bierzesz ślub to zazwyczaj żyjesz od jakiegoś czasu w stałym związku. Raczej nie szalejesz samotnie na imprezach, wyrywając obcych facetów, bo liczysz się z uczuciami partnera. Czemu miałoby się to zmienić na jedną noc, niedługo przed ślubem? Gdzie sens, gdzie logika?

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
Stary 2010-01-20, 13:13   #13
kitek_fm
Rozeznanie

Z tego co wiem, to firma organizująca wieczory panieńskie.kawalerskie we Wrocławiu już jest.
Poza tym jeżeli to ma się opierać tylko na załatwieniu lokalu, jedzonka i striptizera, to taki pomysł nie wypali.
Chyba, ż e będą oryginalne propozycje spędzenia takiego wieczoru, takie które wymagają większego zachodu niż zarezerwowanie stolika w knajpie i striptizera.
A zniżki w knajpach to będzie najwyżej 10-20%, poza tym Wy jako firma też jakąś kasę za zorganizowanie wieczoru będziecie brać, wiec w sumie bilans wyjdzie na 0.
Jeżeli chodzi o typowe wieczory to jestem na Nie, bo nikt się nie zgosi do takiej firmy żeby miec wieczór w dyskotece.
Jeżeli miałaby to być fitma, która ma w ofercie ciekawe pomysły, pakiety to Tak.

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2010-01-20 o 13:21
kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 14:33   #14
mysiak
Wtajemniczenie

Trafiłam na interesujący artykuł na temat wieczorów panieńskich i kawalerskich. Niby nie ma w nim jakichś rewolucyjnych, odkrywczych informacji, ale pojawia się kilka ciekawych opinii i historii. Załączam link

http://www.weselicho.pl/wesele-14-pr...9060606416.htm

Stary 2010-01-22, 10:56   #15
anetka8595
Przyczajenie

GG do anetka8595

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Trafiłam na interesujący artykuł na temat wieczorów panieńskich i kawalerskich. Niby nie ma w nim jakichś rewolucyjnych, odkrywczych informacji, ale pojawia się kilka ciekawych opinii i historii. Załączam link

http://www.weselicho.pl/wesele-14-pr...9060606416.htm
Coś wejść na tą stronkę nie mogę, pokazuje się, żę taki plik nie istnieje
Stary 2010-01-22, 18:50   #16
mysiak
Wtajemniczenie

Mam nadzieję, że teraz już działa
http://www.weselicho.pl/wesele-14-pr...060606416.html

Stary 2011-05-26, 14:10   #17
Beatkak3
Przyczajenie

ja chciałam wam polecić organizacje wieczoru panieńskiego, w Zakroczymiu w Złotopolskiej Dolinie, byłam u kumpeli i bardzo mi się podobało oprócz zwykłej babsiej imprezy miałysmy masażyte i zabiegi spa, mnie się bardzo podobało
Beatkak3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości