|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
sukienka na lipcowe wesele
Witajcie,
piszę do Was, bo mam ogromny problem, zapewne jak każdy, kto tu pisze ![]() Mój problem jest przeogromny - prawie jak ja W lipcu wybieramsię na wesele do kuzyna mojego partnera i tu zaczyna się mój problem, bo chciałabym dobrze wyglądać i nie czuć się skrępowana. Mam niestety niezbyt kształtne ciało i gdyby to wesele było w grudniu, to nie miałabym pewnie zmartwienia, ale w lipcu, kiedy jest pełnia lata i temperatury niestety przekraczają +25 stopni zaczyna się mój koszmar. Pogoda sprawia, że trzeba będzie się ubrać raczej lekko, a ja nie mam co pokazywać. Mam 165 cm wzrostu ważę około 70 kg. Do tego mam dość spory biust, grubaśne okrągłe ramiona, brak talii, fałdki na plecach. Ogólnie jestem wielka. Nie mam tak do końca pomysłu jaki fason sukienki powinnam ubrać, a chcę iść w sukience. Chciałabym, żeby była lekka i zwiewna, odjeła mi trochę tu i ówdzie i sprawiła, że moja sylwetka stanie się lżejsza i ładniejsza. Zamówiłam już materiał satynę pod spód i szyfon na wierzch i umówiłam się około 05 czerwca na miarę u krawcowej, Co myślicie o tym, aby sukienka sięgała za kolana, miała dekolt w kształcie "V" albo kopertowy, była odcięta pod biustem i od tego miejsca była lekko namarszczana do dołu, jak te, które załączam na zdjęciach, no i ma mieć rękawek, ale problem w tym jaki byłby najlepszy na te moje konczyny górne.. Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc, choć wiem, że pewnie nie będzie prosto, za co z góry serdecznie dziękuję.Pozdrawiam.
Edytowane przez kraajanka Czas edycji: 2011-05-20 o 19:03 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sukienka na lipcowe wesele
Wg mnie pasuje do Ciebie Twoja propozycja 2,3 i 5
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Ja stawiałabym na 4
Edytowane przez KaRaa xD Czas edycji: 2011-05-20 o 20:28 |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
5
![]() 6 fajna,ale ma bufiaste rękawki,nie byłoby dobrze. Tak myślę.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak napisałaś dekolt w kształcie V -wysmukli i pokaże atut w postaci biustu
![]() przy wysokich obcasach jak najbardziej możesz odsłonić nogi ![]() do dekoltu V mozesz dodac jakiś ciekawy naszyjnik przyciągający wzrok tak żeby uwaga skupiła się na ładnym dekolcie. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
5,6
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
A co z rękawkiem 4 czy może być ? Do tego odcięta wyżej czyli pod biustem i dekolt V. Tak chcę uszyć, czy będzie dobrze? Dół od 1 3 lub 4. Taką mam wizję. Długość 3 i 4
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
zgdzam się
![]() ale rękawki od 4-ki, dekolt V też OK ) Cytat:
tylko pamietaj o dobrym staniku! (może już taki masz, ale zawsze wole to napisać - dokładnie się zmierzyć i dobrać odpowiedni rozmiar )DOPISEK: no i masz fajne nogi
fun in the sun Edytowane przez viera Czas edycji: 2011-05-20 o 21:25 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
4 albo 6 -pokaż nogi! Ja ważę 10 kg mniej od Ciebie a mam dużo grubsze łydki
Edytowane przez chryja_bez_ryja Czas edycji: 2011-05-20 o 21:47 |
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję wszystkim serdecznie za pomoc.
Wydaje mi się, że wiem już jak ma wyglądać moja kiecka na to wesele. 1 takie będą rękawki 2 i 3 co do dekoltu nie mam przekonania i tu proszę o pomoc 4 taki będzie dół sukienki no i kwestia odcięcia pod biustem, może macie jakieś propozycje. Będę wdzięczna za pomoc w ostatecznym kształcie tej sukienki. A i najważniejsze. Co proponujecie do tego koloru sukienki, który sobie wybrałam 5. spód, 6 na wierzch - jako dodatki. Myślałam o srebrnych bucikach, torebce i biżuterii. Czy mogę sobie pozwolić na długi naszyjnik sięgający odcięcia pod biustem i długie wiszące kolczyki - czy to już przesada? Myślałam też o czerwonych butach, torebce i srebrnym naszyjniku i kolczykach z czerwonymi dodatkami - tak dla akcentu, ale nie wiem czy to dobry pomysł i czy to nie będzie głupio wyglądało. Dodam że jestem brunetką i planuję się opalić do tego czasu, a opalona wyglądam dużo lepiej
Edytowane przez kraajanka Czas edycji: 2011-05-23 o 21:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.