Co sądzcie o katastrofie w Smoleńsku? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-18, 13:01   #1
Iloncia703
Raczkowanie

Co sądzcie o katastrofie w Smoleńsku?

Ostatnio oglądałam na you tube bardzo ciekawy filmik nakręcony kilka minut po wypadku, kiedy to samolot jeszcze płonął.
Autor filmiku zblizył sie do kabiny pilotów gdzie było słychac dwa razy czystą polszczyzną słowa "uspokój się...........uspokój się"
Kiedy zbliżył się do reszty samolotu słychac było ewidentnie słowa "Boże mój", po obejżeniu tego filmiku jestem pewna, że z pewnoscią nie wszyscy zginęli od razu. Kiedy autor oddalił sie od wraku samolotu można było zauważyc czarną postac która zbliża sie do kabiny i 2 strzały później są już tylko krzyki Rosjan "Ubijat ......wsiech" <zabijac wszystkich> i kuźwa zmiana planów.
Tłumaczenie Rosjan - żołnierze strzelali w powietrze aby odpędzic osoby kamerujące. Jednakże w takim wypadku dym leci na bok a nie do góry jak na tym filmiku, tłumaczenie Rosjan - to musiały byc strzały z broni polskich BOR-owców, która sama zaczęła strzelac pod wpływem gorącej temperatury, jednakże takie strzały zachowują się jak popcorn nie wytwarzają dymu i nie są w stanie nikogo skrzywdzic.
Jak to możliwe, że żołnieże Rosyjscy od razu byli na miejscu tragedii - pierwsi nawet od najbliższych mieszkańców, później przez około 30 min. na miejsce wypadku nie wpuszczanu żadnego Polaka.
Dziwnym jest dla mnie fakt, że mimo iż kabina pilotów była cała żaden pilot nie przeżył a wręcz większosci do dzisiaj nie odnaleziono.

Oglądałam ostatnio wypowiedź dziennikarza w telewizji, który mówił że to nie możliwe iż nikt takiego wypadku by nie przeżył, był na miejscu katastrofy i kamerował widział nawet rannego pilota który podnosił ręce ale Rosjanin podszedł do niego i zażądał zwrotu taśm. Wyrzucił go z placu, a potem było słychac strzały.

Oglądałam również wypowiedź człowieka który powiedział że nie należy tej sprawy rozstrząsac bo mogłoby to rozpętac koleją wojne a nam konflikt z Rosją nie jest potrzebny. Rosjanie zarządali aby ten filmik wycofac z całego internetu. Dodam że Polacy poszukiwali osoby która nakręciła ten filmik jako bardzo ważnego świadka wydarzenia jednak zbiegiem okolicznosci został w dziwnych okolicznosciach zamordowany "przez chuliganów"

Oto link filmiku wraz z dokładnym opisem na co trzeba zwrócic uwagę:

0:10 - po lewej stronie w lesie widać postać, która zmierza na miejsce wypadku, idzie dosyć szybko
11s-12s sekunda Widać postać która idzie po lewej stronie, ta sama co w26s
26s kolo koła: widać idącego człowieka w starej kurtce
0:19:00 - postać na wraku samolotu pomiędzy lewym a środkowym kołem
0:20:00 SLycha po polsku i zdrowo: Uspokój Sie Z kabiny pilotow, która jest cala
0:22:00 - uspokój się!
0:29:00 - wsiech! (wszystkich!)
0:30-45s Widać białą postać która macha do kamerzysty... Pilot ?
0:31:00 - ubijat! (zabijać!)
0:31:00 - 0:44:00 - leżąca postać koło skrzydła, która podnosi ręce do góry w geście poddania się a z a z lewej strony głównego drzewa niejasna postać kierująca coś w stronę leżącej postaci z uniesionymi do góry rękami
0:34 - włącza się syrena
lewej strony głównego drzewa niejasna postać kierująca coś w stronę leżącej postaci z uniesionymi do
góry rękami
39s-41s - Ktoś wychodzi z kabiny pilotow czarna postać.
0:48:00 - dawaj siuda! (biegnij tutaj!)
0:50:00 - i ubijaj siuda! (i zabij tutaj!)
0:52:00 słychać glos "Boże Moj" możliwe ze Biskupa Płońskiego glos księża
0:53:00 żyje!
0:57:00 - STRZAŁ!
1:02-03 Ktoś wychodzi z kadłuba, albo przechodzi kolo kadłuba.
1:06:00 - STRZAŁ! WIDAĆ ŹRÓDŁO STRZAŁU !!! DYM IDZIE POZIOMO!!! PO WYSTRZALE Miedzy drzewami po lewej
1:09-1,10 - po strzale ewidentnie słychać ŚMIECH !
1:12:00 - zmiana planów kuźwa! / lub ja wam dam kurva
1:13:00 ja naprawdę !
1:13s - 1:16s widać jak ktoś stoi i po strzale jakby pada. Strasznie nie wyraźnie ale kamera naszczescie staje w miejscu (ucieczka kamerzysty który na moment przystaje) a postać opada na ziemie. (mozlie ze to ta która wyszło z kadłuba z 1:02s lub 39s.
1:16:00 - STRZAŁ!
1:20:00 - idziemy, towarzyszu, uciekamy
Słowa kamerzysty ostatnie:
"ni chuja, s***ie " - pierdo**, nie ma chu**, nie odejdę "

http://www.youtube.com/watch?v=-DbLgBifsTU

Iloncia703 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 13:05   #2
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Co sądzcie o katastrofie w Smoleńsku?

błagam.... ile jeszcze będzie tych teorii spiskowych...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 13:08   #3
emememsik
po prostu Em :)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=422554 Tu jest wątek o tragedii.
Wszystkie filmiki zostały już tam omówione, więc poszukaj sobie, jeśli chcesz znać opinie innych.
Stary 2010-04-18, 13:08   #4
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

O katastrofie niewiele w świetle takich sensacyjnych wieści, jakie zapodajesz Za to o nieużywaniu wyszukiwarki sądzę bardzo dużo.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 13:13   #5
muszynianka
Zakorzenienie

Lol może mój rosyjski nie jest jakiś szaleńczo dobry ale ja zrozumiałam coś innego
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 13:16   #6
ameliax
Zadomowienie

Marwari, uważasz, że wszystko w tym wypadku jest normalne? Że niby pilot nie umiał dobrze wylądować? Że śmierć kamerzysty jest normalna? Że wcale nie widać ludzi, wystrzałów też nie słychać?
Nie wierzę w wypadek.

kosmetyki
ameliax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 13:23   #7
justine333
Zakorzenienie

Kobietoo jest już taki wątek i to nie jeden ..o przepowiedni nostradamusa (czy jak mu tam) o lasce z samosi oraz 2 części wątku ogólnym..po co Ci kolejny ;/?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 13:25   #8
ratta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ameliax Pokaż wiadomość
Że śmierć kamerzysty jest normalna?
Jakiego kamerzysty? Tego filmiku? Skąd w ogóle taka informacja?

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 13:25   #9
justine333
Zakorzenienie

Cytat:
Marwari, uważasz, że wszystko w tym wypadku jest normalne? Że niby pilot nie umiał dobrze wylądować? Że śmierć kamerzysty jest normalna? Że wcale nie widać ludzi, wystrzałów też nie słychać?
Nie wierzę w wypadek.
też nie wierzę w wypadek ..ale o jakiego kamerzystę Ci chodzi ?
Stary 2010-04-18, 13:32   #10
EjjSenioritta
BAN stały

jak to smierc kamerzysty ?
ja w sumie wole sie nie zastanawiac nad tym czy to byl wypadek czu tez nie ;>
bo zglupieje jeszcze bardziej .
EjjSenioritta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 14:08   #11
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iloncia703 Pokaż wiadomość
Ostatnio oglądałam na you tube bardzo ciekawy filmik nakręcony kilka minut po wypadku, kiedy to samolot jeszcze płonął.
Autor filmiku zblizył sie do kabiny pilotów gdzie było słychac dwa razy czystą polszczyzną słowa "uspokój się...........uspokój się"
Kiedy zbliżył się do reszty samolotu słychac było ewidentnie słowa "Boże mój", po obejżeniu tego filmiku jestem pewna, że z pewnoscią nie wszyscy zginęli od razu. Kiedy autor oddalił sie od wraku samolotu można było zauważyc czarną postac która zbliża sie do kabiny i 2 strzały później są już tylko krzyki Rosjan "Ubijat ......wsiech" <zabijac wszystkich> i kuźwa zmiana planów.
Tłumaczenie Rosjan - żołnierze strzelali w powietrze aby odpędzic osoby kamerujące. Jednakże w takim wypadku dym leci na bok a nie do góry jak na tym filmiku, tłumaczenie Rosjan - to musiały byc strzały z broni polskich BOR-owców, która sama zaczęła strzelac pod wpływem gorącej temperatury, jednakże takie strzały zachowują się jak popcorn nie wytwarzają dymu i nie są w stanie nikogo skrzywdzic.
Jak to możliwe, że żołnieże Rosyjscy od razu byli na miejscu tragedii - pierwsi nawet od najbliższych mieszkańców, później przez około 30 min. na miejsce wypadku nie wpuszczanu żadnego Polaka.
Dziwnym jest dla mnie fakt, że mimo iż kabina pilotów była cała żaden pilot nie przeżył a wręcz większosci do dzisiaj nie odnaleziono.

Oglądałam ostatnio wypowiedź dziennikarza w telewizji, który mówił że to nie możliwe iż nikt takiego wypadku by nie przeżył, był na miejscu katastrofy i kamerował widział nawet rannego pilota który podnosił ręce ale Rosjanin podszedł do niego i zażądał zwrotu taśm. Wyrzucił go z placu, a potem było słychac strzały.

Oglądałam również wypowiedź człowieka który powiedział że nie należy tej sprawy rozstrząsac bo mogłoby to rozpętac koleją wojne a nam konflikt z Rosją nie jest potrzebny. Rosjanie zarządali aby ten filmik wycofac z całego internetu. Dodam że Polacy poszukiwali osoby która nakręciła ten filmik jako bardzo ważnego świadka wydarzenia jednak zbiegiem okolicznosci został w dziwnych okolicznosciach zamordowany "przez chuliganów"

Oto link filmiku wraz z dokładnym opisem na co trzeba zwrócic uwagę:

0:10 - po lewej stronie w lesie widać postać, która zmierza na miejsce wypadku, idzie dosyć szybko
11s-12s sekunda Widać postać która idzie po lewej stronie, ta sama co w26s
26s kolo koła: widać idącego człowieka w starej kurtce
0:19:00 - postać na wraku samolotu pomiędzy lewym a środkowym kołem
0:20:00 SLycha po polsku i zdrowo: Uspokój Sie Z kabiny pilotow, która jest cala
0:22:00 - uspokój się!
0:29:00 - wsiech! (wszystkich!)
0:30-45s Widać białą postać która macha do kamerzysty... Pilot ?
0:31:00 - ubijat! (zabijać!)
0:31:00 - 0:44:00 - leżąca postać koło skrzydła, która podnosi ręce do góry w geście poddania się a z a z lewej strony głównego drzewa niejasna postać kierująca coś w stronę leżącej postaci z uniesionymi do góry rękami
0:34 - włącza się syrena
lewej strony głównego drzewa niejasna postać kierująca coś w stronę leżącej postaci z uniesionymi do
góry rękami
39s-41s - Ktoś wychodzi z kabiny pilotow czarna postać.
0:48:00 - dawaj siuda! (biegnij tutaj!)
0:50:00 - i ubijaj siuda! (i zabij tutaj!)
0:52:00 słychać glos "Boże Moj" możliwe ze Biskupa Płońskiego glos księża
0:53:00 żyje!
0:57:00 - STRZAŁ!
1:02-03 Ktoś wychodzi z kadłuba, albo przechodzi kolo kadłuba.
1:06:00 - STRZAŁ! WIDAĆ ŹRÓDŁO STRZAŁU !!! DYM IDZIE POZIOMO!!! PO WYSTRZALE Miedzy drzewami po lewej
1:09-1,10 - po strzale ewidentnie słychać ŚMIECH !
1:12:00 - zmiana planów kuźwa! / lub ja wam dam kurva
1:13:00 ja naprawdę !
1:13s - 1:16s widać jak ktoś stoi i po strzale jakby pada. Strasznie nie wyraźnie ale kamera naszczescie staje w miejscu (ucieczka kamerzysty który na moment przystaje) a postać opada na ziemie. (mozlie ze to ta która wyszło z kadłuba z 1:02s lub 39s.
1:16:00 - STRZAŁ!
1:20:00 - idziemy, towarzyszu, uciekamy
Słowa kamerzysty ostatnie:
"ni chuja, s***ie " - pierdo**, nie ma chu**, nie odejdę "

http://www.youtube.com/watch?v=-DbLgBifsTU

A zielonych stworków nie widziałaś tam
A ta czarna postać to gałąź z pierwszego planu - poszukaj sobie na yt. Bo ktoś mądry ustabilizował obraz i wyjaśnił przynajmniej tą kwestię dla tych wszystkich bóg wie co widzących. Szkoda tylko, ze nie ustabilizował całego obrazu i nie poprawił jakości dźwięku, bo tłumaczenie niektórych powala.

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Edytowane przez Wroclovianka
Czas edycji: 2010-04-18 o 14:10
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 14:12   #12
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Eee ja tam nic nie widze nawet jesli cos krzyczeli to skad mozemy byc na 100% pewni co? To amatorskie nagranie.
I skad wiadomo, ze ten kamerzysta zginal? Jak go odnalezli?
Poza tym, gdyby naprawde tam zabijali, to zabiliby tez kamerzyste i nigdy bysmy tego filmiku nie zobaczyli. Wiec jak ? Dali mu ponagrywac i puscili wolno?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 14:14   #13
201608080935
Konto usunięte

To już wszystko bylo walkowane w I i w II częsci wątku o katastrofie więc jak ktos ciekawy to tam niech szuka co mysla inni.

Edytowane przez 201608080935
Czas edycji: 2010-04-18 o 14:27
201608080935 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 14:58   #14
wyszukiwarka
Zadomowienie

nie wiem jak wy,ale ja tam zadnych ludzików koło kół ,ani machających nie widziałam.....
słyszałam tylko "Pif,Paf" coś podobne do strzałów.Ale tam żadnych ludzi nie ma....albo jestem ślepa...
Stary 2010-04-18, 15:02   #15
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez wyszukiwarka Pokaż wiadomość
nie wiem jak wy,ale ja tam zadnych ludzików koło kół ,ani machających nie widziałam.....
słyszałam tylko "Pif,Paf" coś podobne do strzałów.Ale tam żadnych ludzi nie ma....albo jestem ślepa...
Ja tylko widziałam kogoś ubranego na biało ale nie wiem czy machał czy co robił. Coś podobne do strzału słyszałam ale to chyba normalne że po wybuchu samolotu jeszcze jakieś niedopałki strzelają a z nich idzie dym.
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 15:02   #16
impegata
Rozeznanie

Ogladałam wczoraj wypowiedz jakiegoś socjologa czy psychologa, który mówił, że teraz przynajmniej przez kilkanaście lat będa pojawiac się takie spiskowe teorie. Mówił, ze w historii było już wiele takich przypadków i to jest naturalna reakcja społeczeństwa, taka niezgoda na tragedie. Odnoszac sie do tematu, myślę, ze był to tragiczny wypadek, nic zaplanowanego itp, a filmik jakos mnie nie przekonuje do innego myslenia. No i zastanawiam sie ile jeszcze różnych wersji katastrofy usłysze, bo ta nie jest pierwsza...
impegata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 15:07   #17
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez impegata Pokaż wiadomość
Ogladałam wczoraj wypowiedz jakiegoś socjologa czy psychologa, który mówił, że teraz przynajmniej przez kilkanaście lat będa pojawiac się takie spiskowe teorie. Mówił, ze w historii było już wiele takich przypadków i to jest naturalna reakcja społeczeństwa, taka niezgoda na tragedie. Odnoszac sie do tematu, myślę, ze był to tragiczny wypadek, nic zaplanowanego itp, a filmik jakos mnie nie przekonuje do innego myslenia. No i zastanawiam sie ile jeszcze różnych wersji katastrofy usłysze, bo ta nie jest pierwsza...
tak samo było z WTC.... były już wielkie filmy, że to Amerykanie sami sobie wysadzili je 11 września...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 15:12   #18
aga696
BAN stały

Skończcie teorie spiskowe i przepowiednie Nostradamusa bo to się nudne robi.
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 15:27   #19
emememsik

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
Ja tylko widziałam kogoś ubranego na biało ale nie wiem czy machał czy co robił.
Ta "osoba" ubrana na biało to gałązka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 15:42   #20
whip
psy-chopatka

Czy tam widac jakieś osoby czy nie- można się spierac, natomiast 0:48:00 - dawaj siuda! (biegnij tutaj!)
0:50:00 - i ubijaj siuda! (i zabij tutaj!) słychac wyraznie. Czy ktos potrafi racjonalnie wyjasnic dlaczego takie slowa w ogóle padają w akcji ratowniczej?:co nfused:
Stary 2010-04-18, 15:44   #21
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Czy tam widac jakieś osoby czy nie- można się spierac, natomiast 0:48:00 - dawaj siuda! (biegnij tutaj!)
0:50:00 - i ubijaj siuda! (i zabij tutaj!) słychac wyraznie. Czy ktos potrafi racjonalnie wyjasnic dlaczego takie slowa w ogóle padają w akcji ratowniczej?:co nfused:
Padają bo wydobywają się z ust ratowników,którzy gaszą ogień.
Z tą różnicą,że nie są to słowa "zabij tutaj" tylko "lej/polewaj tutaj".
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 15:47   #22
emememsik

Cytat:
Czy tam widac jakieś osoby czy nie- można się spierac
Powiedz mi gdzie je widzisz, a ja ci udowodnię, że ich tam nie ma.
Stary 2010-04-18, 15:51   #23
whip
psy-chopatka

wyraźnie słychac ''ubijaj siuda'' to po pierwsze a po drugie nigdzie nie widac tam strazy pozarnej, na jakiej podstawie zatem tak sądzisz?
Stary 2010-04-18, 16:03   #24
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ta "osoba" ubrana na biało to gałązka.
aa no, wizażanka napisała że człowiek a wyobraźnia już sama mi dodała ciało do tych ruchów. Tym bardziej że słabo to było widać.
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 16:14   #25
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
wyraźnie słychac ''ubijaj siuda'' to po pierwsze a po drugie nigdzie nie widac tam strazy pozarnej, na jakiej podstawie zatem tak sądzisz?
To,że nie widać straży z tej perspektywy nie znaczy,że jej nie ma.To po pierwsze.Po drugie nie wiem kto inny mógłby coś tam polewać.Ale przede wszystkim nikt tam nie krzyczy zabijaj,ludzie...
Nie wiem czy znasz rosyjski ale oba słowa brzmią podobnie-поливать i убивать.
Zresztą gdzieś tam na YT jest film,gdzie wszystko(łącznie ze słowami) jest wyjaśnione.
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 16:15   #26
Sosnowa
Zakorzenienie

Jeśli Rosjanie chcieliby sprzątnąć Kaczyńskiego, to wg mnie nie zrobiliby w tym miejscu i w tym czasie. Więc w co jak co, ale w ich winę nie wierzę.

Co do filmiku - każdy słyszy co chce. Już kilka wersji dialogów z filmu słyszałam.
A co do części samolotu - to nie jest kabina pilotów - zobaczcie jak wygląda przód tupolewa -http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:PL_T U-154M_Goverment_Plane.JPG& filetimestamp=20060822180 441

A tutaj coś o częściach maszyny - http://www.tvn24.pl/2327909,12690,0,0,1,wideo.html
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 17:52   #27
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Po pierwsze mówi się ubiwaj ,a już napewno nie mówi się "ubiwaj siuda!ja tam słyszę poliwaj siuda" co znaczy polewaj tutaj(strażacy)

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Często jest tak ,że na lotnisku,jak się czeka na taką delegację,jest stosowne zabiezpieczenie -karetka i straż pożarna-na wszelki wypadek,to mogli być strażacy.
Poza tym są gapie ,taki staruszek w granatowej kurtce i słychać jak ktoś woła"idite wse otsiuda,uchodi otsiuda,otec,"co znaczy "idźcie wszyscy stąd,idź stąd ojciec" naprawdę uważacie ,że ktoś kto przed chwilą wymordował tam polaków do świadka powie "idź stąd ojciec" ojciec też by dostał kulkę.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Ja ci mogę napisać conajmniej 10 słow które brzmią podobnie, mogło być ubiraj-zabieraj,poliwaj-polewaj, podawaj -podawaj.
Po rosyjsku nie mówi się "ubiwaj siuda" jak już to strelaj siuda,a ubiwaj jego,jee(ją,jego-kogo?).

Edytowane przez kalina121
Czas edycji: 2010-04-18 o 18:22
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 18:15   #28
ameliax
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ratta Pokaż wiadomość
Jakiego kamerzysty? Tego filmiku? Skąd w ogóle taka informacja?
Tak, kamerzysty tego filmiku. Najpierw napadli go chuliganie (?). W ciężkim stanie trafił do szpitała. Tak ktos odłączył mu respirator i dodatkowo zadał dwa ciosy nożem.

kosmetyki

Edytowane przez ameliax
Czas edycji: 2010-04-18 o 18:17
ameliax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 18:20   #29
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=EWgNO8tYTu8

tu jest jeszcze jeden film też słychać syrene,też jakiś polski dziennikarz filmował to odrazu po wypadku,jest straż pożarna,też krzyczą też słychać śmiech,taki jakby strzał też gdzieś na końcu jest.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Tak, kamerzysty tego filmiku. Najpierw napadli go chuliganie (?). W ciężkim stanie trafił do szpitała. Tak ktos odłączył mu respirator i dodatkowo zadał dwa ciosy nożem.
skąd taka informacja?
Nie wierz wszystkiemu co w necie przeczytasz.
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 18:49   #30
Kattie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iloncia703 Pokaż wiadomość
(...)
http://www.youtube.com/watch?v=-DbLgBifsTU[/FONT]
Litości!!!

Wystarczy choć trochę znać się na stosunkach politycznych, wiedzieć co się dzieje na linii Polska Rosja, dołozyć do tego odrobinę wiedzy historycznej i juz jest odpowiedź, że to nie był żaden zamach, ani dobijanie rannych.
Akurat w tym miejscu i w tym czasie?
Myślicie, że Rosja "narobiłaby sobie we własne gniazdo"? Skoro do tej pory tak skrzętnie starali się ukrywać prawdę o Katyniu, wmawiali Rosjanom i innym że w Katyniu polskich oficerów zabili naziści (!).

Poza tym, gdyby to był zaplanowany zamach nie pozwolili by sobie na fuszerkę, jaką było niezabezpieczenie terenu przed gapiami. Mogli przewidzięć, że skoro niedaleko są zabudowania i ruchliwa ulica to na miejscu zdarzenia natychmiast pojawią się ciekawscy z kamerami lub telefonami i będą nagrywać co się tam dzieje.

Wczoraj w jednej z kilkunastu gazet,które tata przytaszczył rano do domu (już nie pamietam tytułu) czytałam krotką notkę o "spiskowej teorii dziejow" i zapamiętałam słowa jakiegoś profesora z UAM w Poznaniu, że takie teorie spiskowe wychodzą od ludzi "leniwych intelektualnie".

Pozdrawiam "leniwych intelektualnie"

Edytowane przez Kattie7
Czas edycji: 2010-04-18 o 19:43
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości