|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zapomniałam pierwszej tabletki z blistra.
Witam dziewczyny , mam pytanko , od 2 lat biorę tabletki antykoncepcyjne Novynette w zeszłym tygodniu miałam przerwę , pierwszą tabletkę powinnam przyjąć w sobotę w zeszłym tygodniu jednak w tamten wekend miałam dość dużo zajęć i zapomniałam kupić tabletek o czym przypomniało mi się w sobote wieczorem (tabletke przyjmuje o 20:00) a wiadomo że apteki w sobotę są o tej porze już raczej są zamknięte, wiec pierwsza tabletke z blistra wziełam dopiero w niedzielę o 20:00 więc przerwa wydłuzyla mi sie o 1 dzień, kontaktowałam się z lekarzem który kazał mi stosować dodatkowe zabezpieczenie przez 7dni co mnie w sumie wcale nie zdziwiło :P dzisiaj rano kochałam się z chłopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia, zastosowaliśmy stosunek przerywany, w sumie od zeszłej niedzieli wziełam juz 7 tabletek dzisiaj będę przyjmować 8 tabletkę, czy myślicie że tabletki dają mi już pełną ochronę czy lepiej jeszcze uważać przez kolejny tydzień albo więcej? z góry wam bardzo dziękuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapomniałam pierwszej tabletki z blistra.
Masz ulotkę, dostałaś informację od lekarza, jest wątek zbiorczy. Czego jeszcze nie wiesz? Poza tym na co chcesz uważać przez kolejny tydzień, skoro już dzisiaj jechałaś bez zabezpieczenia?
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
powiem tak.....jesli w czasie tej przerwy miedzy przyjmowaniem tabletek miałas stosunek to przeoczenie pierwszej tabletki moze nieciekawie sie skonczyc. mysle ze skoro minal juz tydzien jak przyjmujesz tabl to mozesz spokojnie sie seksic
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
w czasie przerwy między tabletkami nie uprawialiśmy seksu, wiem że wtedy też jestem zabezpieczona przez tabletki ale podczas przerwy raczej nie chce tego robić:PP
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
tak, tez jestes zabezpieczona ale pierwszego dnia nie wziełas tabletki przez co wszystko sie zachwiało, a pierwszy tydzien brania tabl jest najwazniejszy. juz dawno przestałam brac tabletki ale cos tam jeszcze pamietam. tu jest gdzies podobny temat i tam fajnie dziewczyny opisuja podobne zjawiska. poszukaj go
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.