wesele życia:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 20:21   #1
dudipopka
kobieta za ladą

wesele życia:)

Kochanewszędzie jest milony wątków o niewybaczalnych błędach gości o żenujących weselach koleżanek/rodziny itp
tu wpisujemy wesela które do tej pory pamiętamy i uważamy ze to była suuuper zabawa

--moje własne(wiadomo suknia brąż ze złotem ,22 gości zabawa do 5 rano)
--wesele znajomych,orkiestra wieziona przez nas roburem najwspanialszy strogonow ,2 rano--dedykacja dla pani tańczącej boso(dla mnie--teraz tobym na wizażu zjedli by mnie zywcem)
impreza na 200 osób w remizie ja znałam tylko 2 osoby zeszlam z parkietu jako ostatnia przed 7 rano
impreza na działkach 5 rano zaproszony gość Misiek(chłop 195m,120 kg )jedzący bigos 2 mm nad talerzem do tej pory to pamiętam

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 20:35   #2
201604181004
Konto usunięte

Dot.: wesele życia:)

Wiejska impreza w bieszczadach, wódką można było polewać śnieg w okolicznych wioskach, buty latały, panny krzyczały, ktoś tam zasnął z głową w kiblu, wszyscy tańczyli, jeden z drugim drugi z trzecim wszyscy naraz, odbijane, nieodbijane, dawno niewidziana rodzina się ze sobą zebrała jeszcze babcia żyła i też wywijała, bardzo fajnie było.

Powrót jakoś przed 7 rano xD tzn impreza ok 5 się skończyła ale 2 godziny krążyliśmy wszyscy po wsi, po co to nie wiem xD
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 20:38   #3
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
Kochanewszędzie jest milony wątków o niewybaczalnych błędach gości o żenujących weselach koleżanek/rodziny itp
tu wpisujemy wesela które do tej pory pamiętamy i uważamy ze to była suuuper zabawa

--moje własne(wiadomo suknia brąż ze złotem ,22 gości zabawa do 5 rano)
--wesele znajomych,orkiestra wieziona przez nas roburem najwspanialszy strogonow ,2 rano--dedykacja dla pani tańczącej boso(dla mnie--teraz tobym na wizażu zjedli by mnie zywcem)
impreza na 200 osób w remizie ja znałam tylko 2 osoby zeszlam z parkietu jako ostatnia przed 7 rano
impreza na działkach 5 rano zaproszony gość Misiek(chłop 195m,120 kg )jedzący bigos 2 mm nad talerzem do tej pory to pamiętam
Najlepsze wesele na jakim byłam, to te, gdzie świadkowie wzięli się za usadzanie gości I jak mamusia byłego już sadzała nas pod swoim czujnym okiem, przyszedł świadek, zabrał nas na drugi koniec sali, do towarzystwa w naszym wieku. Zabawa była przednia a ja pokochałam pomysł organizowania miejsc siedzących. To najlepsze co można zrobić, kiedy myśli się o komforcie gości. Żadnych wyścigów do miejsc, żadnych 'ale my chcemy siedzieć z kazikami, idź pan stąd', towarzystwo z którym da się bawić, a nie losowo wybrana para staruszków - każdemu polecam
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 20:41   #4
dudipopka
kobieta za ladą

drabinka ooo w mordkę jakie zarąbiste wesele

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-09, 21:13   #5
201604181004
Konto usunięte

cytując klasyków
"Ktoœ dostał w nos
To popłakał się ktoœ
Coœ działo się"

201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 09:44   #6
linaya
astro-loszka

- wesele znajomych w miejscowości nadmorskiej - tańce, hulanki, swawola, dużo alkoholu, ale przesympatycznie, nikt się nie bił, nie awanturował, nie kończące się dedykacje piosenek dla pary młodej, brak głupich zabaw typu balonik. Następnego dnia poprawiny, również intensywne (ja niestety z uwagi na silne bóle stawów po przetańczonej nocy nie bardzo mogłam tańczyć, więc siedziałam na ławce rezerwowych i cykałam zdjęcia, a TŻ obtańowywał wszystkie panie), po czym pod koniec najwytrwalsi biesiadnicy (plus młodzi)udali się na plaże w celu kąpieli w morzu, niektórzy nago A wieczorem poprawiny poprawin, już w domu młodych
Stary 2013-12-10, 10:39   #7
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Najlepsze wesele na jakim byłam, to te, gdzie świadkowie wzięli się za usadzanie gości I jak mamusia byłego już sadzała nas pod swoim czujnym okiem, przyszedł świadek, zabrał nas na drugi koniec sali, do towarzystwa w naszym wieku. Zabawa była przednia a ja pokochałam pomysł organizowania miejsc siedzących. To najlepsze co można zrobić, kiedy myśli się o komforcie gości. Żadnych wyścigów do miejsc, żadnych 'ale my chcemy siedzieć z kazikami, idź pan stąd', towarzystwo z którym da się bawić, a nie losowo wybrana para staruszków - każdemu polecam
Ja byłam na weselu/ na ok. 70 osób/ gdzie przy każdym nakryciu na stole widniała karteczka z nazwiskiem gościa.
A było tak dlatego , że rodzina ojca i matki panny młodej była ze sobą mocno skłócona.Konflikty istniały zarówno pomiędzy rodzinami jak i wewnątrz własnej rodziny i gdyby przypadkowo przyszło im siedzieć obok siebie albo naprzeciwko siebie to mogłoby dojść do rękoczynów.Więc poprzedzielani byli neutralnymi gośćmi.
Ustalanie/wcześniejsze/ miejsc dla gości aby wrogowie nie siedzieli blisko siebie i nie musieli na siebie patrzeć zajęło młodym cały wieczór.
A i tak pod koniec doszło do awantury pomiędzy dwoma babciami młodej.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 11:21   #8
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Wesele znajomych, udane i trwało do 5 rano, od wielkiego śmiechu się zaczęło, nie zapomnę tego nigdy.
Goście zajechali przed dom weselny, powitanie Pary młodej chlebem i solą trwa, wznieśli toast wódką i stłukli kieliszki, Pan młody chce przenieść świeżo poślubioną żonę przez próg Domu weselnego, podnosi ją i przenosi przez próg i już w przedsionku na płytkach ceramicznych upada, wykręcając sobie kostkę, Panna młoda przygniotła go sobą do posadzki, spod falbaniastej białej sukni mało co chudego młodego było widać, młoda przed ślubem się nie odchudzała, a może i stres zajadała, grubsza może od niego o 30kg była.
Śmiech gości był zaraźliwy, kelnerzy w domu weselnym trzymali na tacach kieliszki z szampanem i musieli zachować powagę by je utrzymać mimo zaistniałej sytuacji. Para młoda podniosła się z ziemi, wyrównała odzież i wesele się zaczęło.
Młody potem mówił że nogę w kostce miał już przed ślubem nadwyrężoną, ale goście nie bardzo w to wierzyli.
Młoda wiedząc że dużo więcej od niego waży, mogła tego uniknąć, mogli zwyczajnie przejść przez próg.
To wesele będzie niezapomniane dla wszystkich gości, ale nie o taką pamięć im chodziło.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 12:22   #9
kiika
Zadomowienie

Dla mnie najlepszym weselem było to na świeżym powietrzu. Para młoda zorganizowała wszystko na swojej wielkiej, pięknej działce na której stoi również ich dom i tam panie kucharki działały, a wszystko odbywało się na dworze, stoły pięknie przygotowane, wielkie ławy do siedzenia, super Z racji tego że gości nie była wielka liczba taka domowa kuchnia bez problemu wystarczyła, bo wszystko było wcześniej przygotowane, a później tylko podgrzane lub dopieczone.
kiika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 12:44   #10
cranberry juice
ctrl alt delete

Winietki to powinien być absolutny standard na absolutnie każdym weselu.

Ja na najlepszym weselu jeszcze nie byłam czekam na zaproszenie
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-10, 14:23   #11
Lubell
Raczkowanie

Ja w tym roku byłam na świetnym weselu... Pod względem organizacji, jedzenia , ze świetną muzyką (można się bawić przy czymś innym niż kaczuchy? można) i super przystrojona salą - subtelnie i z klasą.

Na każdym stole owszem była wódka natomiast z boku sali znajdował się stół z różnymi rodzajowi win - każdy brał co chciał.
Były wielkie półmiski z truskawkami kiwi i innymi owocami + patyczki i fontanna z czekolady (niektórym sie może wydawac ze to kicz ale bylo na prawde fajnie zrobione..)
Do tego każdy jak przyszedł miał już wyznaczone miejsce (wcześniej ustalali kto gdzie siedzi, dopytywali czy nikt nie ma nic przeciwko - młodzi siedzieli z młodymi, starsza część gdzie indziej)
A jedzenie nie stało cały wieczór na stole i nie "pachniało" ale co chwile było zmieniane na coś innego. Nie było rosołu i schabowego na obiad... można było wybrać jedno z 3 opcji. Ja pamiętam akurat pyszną zupę dyniową
Przed salą był duży plac gdzie spokojnie można było wyjść i odpocząć na powietrzu.
+ super opcja wg mnie. Obok sali znajdował się budynek z paroma pokojami żeby można było położyć dzieci a bardzo często tego niestety brakuje. Z tej okazji, że dzieci było dużo miały osobny kącik gdzie mogły biegać, bawić się, swój osobny stół więc nie było problemu

I zapomniałam dodać, że wszyscy się super bawili do samego rana

Edytowane przez Lubell
Czas edycji: 2013-12-10 o 14:26
Lubell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości