|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Piegi czy przebarwienia ???
Dziewczyny
![]() Przez ostatnie 3 dnie siedzialam czesto w cieniu na tarasie. Dzisiaj zauwazylam, ze na twarzy dostalam piegi. Czy to mozliwe ze po 20 latach pierwszy raz dostalam piegi ![]() ![]() ![]() Dziekuje bardzo, Tinker ![]()
Edytowane przez bunny-pie Czas edycji: 2005-05-29 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Piegi czy przebarwienia ???
hej Tinki
![]() czy twoje "piegi" to są pojedyńcze kropeczki czy raczej zlewają sie w większe plamki? Jesli to drugie to moga być przebarwienia. Jesli tylko pojedyncze kropki to raczej piegi. Piegi moga powstawac pod wpływem promieni UV, nawet u tych osób, które ich nie mają. Ja należę do takich - zimą nie mam, latem mam :0 Teraz już w zasadzie nie pojawiaja się bo używam spf 60. ale w czasach durnej młodości, gdy latałam z goła buźka po plazy to moja twarz usiana była piegami. znikały jesienią, zima nie było po nich śladu. Ratunek jest jeden: filtry na dzień i basta ![]() Jesli zaczniesz systematycznie chronić twarz przed słońcem jest szansa, że to co wyszło zblednie i nie będzie się pogłębiać. Jezeli natomiast to są przebarwienia to bloker jest oobowiązkowy - inaczej jesienią będziesz wyglądac jak salamandra plamista ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piegi czy przebarwienia ???
Joanno
![]() dziekuje za odpowiedz. Moje "piegi" sa malutkie kropeczki, niektóre milimetrowe, niektóre mniejsze. w niektórych miejscach sa pojedyncze w niektórych jest ich 4 kolo siebie, szczególnie na nosie, ale na kosciach policzkowych to sa one rozsiane. Wiec wychodzi na to ze sa to piegi, ale sa piegi i przebarwienia to samo ??? Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.