|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Jak zaczac wierzyc w siebie? Od czego zaczac?
Osoba niesmiala, malo otwarta chcialaby z tym walczyc, w tym przypadku to jestem ja
kazdy pisze zeby zaczac wierzyc w siebie, byc otwartym, latwo powiedziec, trudniej wykonac.. wiec od czego zaczac? niskasamoocena tez wplywa na to ze w ogole w siebie nie wierze i nie umiem nawiazac kontaktu z nikim , wiec jak to zmienic? jak zaczac wierzyc w siebie i stac sie bardziej otwartym? ? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zaczac wierzyc w siebie? Od czego zaczac?
Cytat:
Ja myślę , że najpierw trzeba zaakceptować się takim jakim się jest ![]() sama jestem nieśmiała... w życiu nie zagadałabym pierwsza do faceta ;p
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
To jak mam zaakceptowac siebie? Co z tego ze powiem sobie ze jestem wspaniala i wgl , jak tak wcale nie uwazam. Sa rzeczy ktore mi sie w sobie podobaja, ale bardziej skupiam sie na tym co mi sie nie podoba...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę nie mogłaś tego wszystkiego zawrzeć w jednym wątku...?
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama poniekąd miałam/mam taki problem. Schudłam i zaczęło się poprawiać i ciągle poprawia Oczywiście, że są rzeczy które nam się w sobie nie podobają.. Ja np mam dziwny nos ( taki okrągły xd ) ale pogodziłam się z tym i nawet go polubiłam, nie wszyscy musza mieć idealne nosy.I właśnie źle robisz, że skupiasz się na tym co Ci się nie podoba. Myśl o tym co jest fajne, podkreślaj to. Powodzenia
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), więc może warto to wyrastanie z nich przyspieszyć trochę, właśnie poprzez pracę nad sobą. Aha, i jeszcze jedno, nie przesadzaj z opieraniem tego poczucia wartości na wyglądzie i opinii innych na ten temat, bo wtedy każdy dodatkowy kilogram albo pryszcz albo coś będzie psuł Ci humor i sprawiał, że będziesz się czuła gorzej (choć oczywiście nie ma nic złego w tym, żebyś poprawiała sobie humor starając się ładnie wyglądać - tylko z tym nie przesadzaj!)
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
hmm ile masz lat autorko?
Ja też byłam nieśmiała i mało pewna siebie...co mi pomogło... możecie śmiać, ale koleżanka ma wujka księdza i on wyciągnął nas na oazę zbytnio religijna nie jestem ale się zgodziłam, mieliśmy tam takie ćwiczenia. dzięki nim, stałam się bardziej pewna siebie a perzede wszystkim zaakceptowałam siebie ale to było ładne pare lat temu.Może wartko spróbować?
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Najłatwiej spróbować się dowartościowywać okazując przydatną, np. poprzez pracę w wolontariacie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

kazdy pisze zeby zaczac wierzyc w siebie, byc otwartym, latwo powiedziec, trudniej wykonac..
wiec od czego zaczac?