Odnalezienie zagubionego kota :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-16, 21:05   #1
invisible_01
Zakorzeniona

Odnalezienie zagubionego kota :)

Ten wątek będzie czysto optymistyczny, bo i ja jestem nastawiona pozytywnie. Uwierzyłam w ludzkość! Ale do rzeczy.

W mojej rodzinnej miejscowości moja mama posiadała dwa koty. Koty te zostały zeszłej zimy przygarnięte z ulicy i tak żyły radośnie z moją mamą, kochając ją i siebie nawzajem. Niestety, ostatnio jeden z nich przepadł bez wieści. Prawdopodobnie umknął, kiedy ktoś wychodził z domu. Nigdy nie miał takich ciągot, ale jak raz się wybrał na spacer, to przepadł na dobre. Szukanie go na własną rękę nie przyniosło rezultatu, więc moja mama wywiesiła ogłoszenia po całym mieście z prezentacją kociej mordki na fotografii i numerem telefonu. Ja byłam pewna, że nikt nie zadzwoni, jak to zwykle bywa. Ale jednak!

Odzew był bardzo duży. Ludzie dzwonili, że widzieli takiego kota (nie jest to przeciętny dachowiec, raczej się wyróżniał). Kilka razy moja mama jechała, ale okazało się, że to nie ten kocurek, kilka razy była tylko sama informacja, ale zawsze docenialiśmy, że ktoś w ogóle się odezwał - bezinteresownie i z własnej woli. Pewnego dnia zadzwoniła kobieta mówiąc, że z tydzień temu widziała obok swojego bloku takiego kota jak ze zdjęcia i że jak znowu się pojawi, to zadzwoni.

Dni mijały a telefonu nie było. Prawie straciliśmy nadzieję, bo idą mrozy, a kot już długo poza domem, aż tu nagle pani zadzwoniła, że dzierży naszego kociaka na rękach. Moja mama pędem udała się pod podany adres i faktycznie - to był nasz kot. Moja mama jest przeszczęśliwa, drugi kot także. Dzięki bezinteresownej pani moja mama znowu ma swojego kociaka.

Z tej radości, że jednak są ludzie na tym świecie, postanowiłam założyć ten wątek i podzielić się tym z Wami Bo już myślałam, że bezinteresowność w ludziach zaginęła...
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 21:42   #2
viva91
na przekór do celu

Dot.: Odnalezienie zagubionego kota :)

Super historia Też zdziwiłam się że był taki odzew.
Od kilku lat pod moim dachem też mieszkają kotki. Zwykle różne, bo dostaliśmy kotkę która była bardzo płodna i kilka pokoleń kociaków się przewinęło. Dla każdej nadwyżki której nie mogliśmy wykarmić znaleźliśmy dom (poza jedną kotką która wpadła pod samochód), jestem pewna że kotkom jest dobrze, no może poza ostatnim panem który wziął dwa małe... Nie znam go i nie mam zaufania, lecz wiem że sam nie mieszka i liczę na to że jego żona choć raz dziennie wyniesie im coś ciepłego.
Teraz kocie rotacje powinny się uspokoić, bo przepadła nam nasza kocia mama. Często wybierała się na spacery i zawsze wracała, skoro teraz jej nie ma to znaczy że stało się coś złego Ale poszukiwania nic nie dały.
Tylko jeden z młodych nie pochodził od kotki - przybłąkał się zeszłej jesieni, pozostałe koty go zaakceptowały, on polubił się z nimi i z naszym psem - z nim to chyba najbardziej
Zostały nam dwa kociaki z różnych miotów i chyba od różnych tatusiów bo różnią się i sierścią i wielkością

Nie wiem po co mój wywód, ale o kotach mogłabym rozmawiać wiecznie
Cieszę się że u ciebie tak fajnie się to wszystko zakończyło
Stary 2011-10-16, 22:06   #3
anodag
Przyczajenie

Viva, ale dlaczego nie wysterylizowaliście tej kotki?
Jest mnóstwo niechcianych kociąt w schroniskach, po co powiększać ich liczbę...?
anodag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 22:22   #4
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez anodag Pokaż wiadomość
Jest mnóstwo niechcianych kociąt w schroniskach, po co powiększać ich liczbę...?
z tym pytaniem odeślę cię do mojego taty. proponowałam takie rozwiązanie, on się nie zgodził. dlaczego? zapytaj go sama.

żadne kocię nie trafiło na ulice, każde znalazło dom. i to nie było wciskane komuś na siłę, tylko ludzie przyjeżdżali do nas i prosili o koty.
Stary 2011-10-17, 10:38   #5
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ten wątek będzie czysto optymistyczny, bo i ja jestem nastawiona pozytywnie. Uwierzyłam w ludzkość! Ale do rzeczy.

W mojej rodzinnej miejscowości moja mama posiadała dwa koty. Koty te zostały zeszłej zimy przygarnięte z ulicy i tak żyły radośnie z moją mamą, kochając ją i siebie nawzajem. Niestety, ostatnio jeden z nich przepadł bez wieści. Prawdopodobnie umknął, kiedy ktoś wychodził z domu. Nigdy nie miał takich ciągot, ale jak raz się wybrał na spacer, to przepadł na dobre. Szukanie go na własną rękę nie przyniosło rezultatu, więc moja mama wywiesiła ogłoszenia po całym mieście z prezentacją kociej mordki na fotografii i numerem telefonu. Ja byłam pewna, że nikt nie zadzwoni, jak to zwykle bywa. Ale jednak!

Odzew był bardzo duży. Ludzie dzwonili, że widzieli takiego kota (nie jest to przeciętny dachowiec, raczej się wyróżniał). Kilka razy moja mama jechała, ale okazało się, że to nie ten kocurek, kilka razy była tylko sama informacja, ale zawsze docenialiśmy, że ktoś w ogóle się odezwał - bezinteresownie i z własnej woli. Pewnego dnia zadzwoniła kobieta mówiąc, że z tydzień temu widziała obok swojego bloku takiego kota jak ze zdjęcia i że jak znowu się pojawi, to zadzwoni.

Dni mijały a telefonu nie było. Prawie straciliśmy nadzieję, bo idą mrozy, a kot już długo poza domem, aż tu nagle pani zadzwoniła, że dzierży naszego kociaka na rękach. Moja mama pędem udała się pod podany adres i faktycznie - to był nasz kot. Moja mama jest przeszczęśliwa, drugi kot także. Dzięki bezinteresownej pani moja mama znowu ma swojego kociaka.

Z tej radości, że jednak są ludzie na tym świecie, postanowiłam założyć ten wątek i podzielić się tym z Wami Bo już myślałam, że bezinteresowność w ludziach zaginęła...

Jak miło jest poczytać takie wątki

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 12:18   #6
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez anodag Pokaż wiadomość
U kotki to poważna operacja, trzeba wycinać narządy wewnętrzne rozrodcze
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 12:38   #7
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
U kotki to poważna operacja, trzeba wycinać narządy wewnętrzne rozrodcze
Może i operacja jest poważna, ale pozwala uchronić kotki w późniejszym wieku przed min: ropomaciczem.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 13:37   #8
bluebluesky
Zakorzenienie

Lubie takie historie, dzieki, ze sie nia z nami podzielilas. Wyobrazam sobie, jak cieszyla sie mama
Stary 2011-10-17, 16:18   #9
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez bluebluesky Pokaż wiadomość
Lubie takie historie, dzieki, ze sie nia z nami podzielilas. Wyobrazam sobie, jak cieszyla sie mama
Mama przeszczęśliwa, bo minęło prawie 2 miesiące i już traciliśmy nadzieję... A idą mrozy. Kociaczek wychudzony jest bardzo, ale mama troskliwie się nim zajęła
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 16:59   #10
evela28
na drugie mam Irena

moja koleżanka odnalazła psa po 10 miesiącach
to tak apropo zaginięć, bo ogłoszen nie wywieszała

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 18:04   #11
Nais
Wtajemniczenie

Świetny wątek, miło poczytać Są na tym świecie bezinteresowni ludzie, ja w to głęboko wierzę i okazuje się, że słusznie Mi kiedyś jedna dziewczyna przysłała do domu zagubioną legitymację!

A co do kotów, to mi się przypomniała pewna historia. Moi dziadkowie zawsze mieli minimum jednego kota, a oprócz tego dziadek miał jeszcze jakieś przybłędy w swoim warsztacie, które dokarmiał. No i zdarzyło się, że nie polubił jednego z domowych kotów, głupi pomysł mu strzelił do głowy i wywiózł tego kota do warsztatu (drugi koniec miasta). Babcia się wściekła, a kiedy kot dał drapaka z warsztatu, to już w ogóle afera była na całego. Wyobraźcie sobie, że po tygodniu kot, lekko wychudły i ze zdartymi łapkami, stanął w progu domu. Nie wiadomo, jak odnalazł drogę, ale od tamtego dnia zawsze leżał z dziadkiem na kanapie, bo "takiego wiernego zwierzaka to nigdy nie miał"
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 18:32   #12
asia27100
Zakorzenienie

koty bardzo czesto wracaja. kiedys mielismy kota ktory znikal na tygodnie i wracal

teraz mam kota ktory nie ma jeszcze pol roku, a juz dwa wypadki za soba.. lezy wlasnie na lózku ze złamaną łapką... licze tylko na to by udało się ją uratować... i mimo tego ze to dosyc powazne złamanie, to mały ledwo z narkozy wyszedł, to powedrowal na salonu na tapczan, w weekend siedział przy nas jak mieliśmy gości w domu (pod krzesłem taty, tata stwierdził ze on wie kto jest jego najlepszym przyjacielem)

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 19:31   #13
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
koty bardzo czesto wracaja. kiedys mielismy kota ktory znikal na tygodnie i wracal

teraz mam kota ktory nie ma jeszcze pol roku, a juz dwa wypadki za soba.. lezy wlasnie na lózku ze złamaną łapką... licze tylko na to by udało się ją uratować... i mimo tego ze to dosyc powazne złamanie, to mały ledwo z narkozy wyszedł, to powedrowal na salonu na tapczan, w weekend siedział przy nas jak mieliśmy gości w domu (pod krzesłem taty, tata stwierdził ze on wie kto jest jego najlepszym przyjacielem)
To, że kot sam znika (na łajdactwa) a potem wraca, to normalne. Ale ten kot został wywieziony autem

Zdrówka dla choruszka!!
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 22:07   #14
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Mama przeszczęśliwa, bo minęło prawie 2 miesiące i już traciliśmy nadzieję... A idą mrozy. Kociaczek wychudzony jest bardzo, ale mama troskliwie się nim zajęła
zawsze najbardziej martwie się o jedno: jak taki domowy kot odnajduje się później w innym, dużo trudniejszym otoczeniu.
Cytat:
Napisane przez Nais Pokaż wiadomość
A co do kotów, to mi się przypomniała pewna historia. Moi dziadkowie zawsze mieli minimum jednego kota, a oprócz tego dziadek miał jeszcze jakieś przybłędy w swoim warsztacie, które dokarmiał. No i zdarzyło się, że nie polubił jednego z domowych kotów, głupi pomysł mu strzelił do głowy i wywiózł tego kota do warsztatu (drugi koniec miasta). Babcia się wściekła, a kiedy kot dał drapaka z warsztatu, to już w ogóle afera była na całego. Wyobraźcie sobie, że po tygodniu kot, lekko wychudły i ze zdartymi łapkami, stanął w progu domu. Nie wiadomo, jak odnalazł drogę, ale od tamtego dnia zawsze leżał z dziadkiem na kanapie, bo "takiego wiernego zwierzaka to nigdy nie miał"
ojej, co za uparciuszek! skoro został wywieziony autem to faktycznie powrót nie był taki prosty. za to przywiązanie zwierząt najbardziej je uwielbiam
Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
kotek wypadkowy mojemu tydzień temu też coś z łapką się stało, skakał na pozostałych trzech, ale złamana nie była. podejrzewam że gdzieś ją przytrzasnął lub coś większego go nadepło, bo kiciuś uwielbia się łasić i plątać pod nogami. łapka już zdrowa

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości