|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Matura powyżej 5 lat od zakończenia LO, gdy zakończyłam szkołę policealną.
Witajcie,
Sytuacja wygląda następująco: Liceum zakończyłam w roku 2012 i nie zostałam dopuszczona do matury z powodu oceny niedostatecznej z matematyki. Matury próbne z matematyki nie zdawałam, z pozostałych przedmiotów nie było problemów. W wakacje zdałam poprawkę z przedmiotu matematyki, poszłam do pracy i do matury nigdy nie podchodziłam. Poszłam do szkoły policealnej na kierunek technik informatyk i tam były do zdobycia 3 kwalifikacje - E12, E13 i E14. Mam kwalifikacje E13 i świadectwo zakończenia szkoły policealnej. Niestety ostatnio zostala mi zdiagnozowana dyskalkulia. ![]() Obecnie pracuje nieprzerwanie na stanowiskach biurowych. I chciała bym mieć wykształcenie wyższe, po prostu dla samej siebie. Czy muszę od nowa zdawać liceum 3 lata każdą klasę? Czy wystarczy że zapisze się na maturę? Jak to wygląda? Pozdrawiam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Femme fatale
|
Dot.: Matura powyżej 5 lat od zakończenia LO, gdy zakończyłam szkołę policealną.
Cytat:
Jeśli jest tak jak piszę to po prostu chcąc mieć maturę musisz ją tylko zdać i w tym celu najlepiej zadzwonić do OKE. Zapytają Cię w którym roku kończyłaś szkołę,jaki typ (liceum, technikum) i czy kiedykolwiek zdawałaś maturę. Poinformują Cię po prostu o tym do kiedy też składa się deklaracje maturalną i jak masz inne pytania to też do nich kierujesz. Osoby z dyskalkulią, dysortografią, dysleksją też mogą zdawać maturę tylko mają specjalne arkusze przygotowane. Wszystkie informacje o maturze, wymagania, arkusze i inne znajdziesz na stronie OKE. Tam wszystko jest napisane.
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. Edytowane przez MsN Czas edycji: 2020-06-20 o 22:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.