|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy dobrze postąpiłam ?
Chodzi o mojego chlopaka z ktorym jestem ponad 2 lata ,od pewnego czasu przestal mowic mi komplementy, naprawde nie czesto mogę uslyszec od niego mile slowo chociaz kiedys taki nie byl . Kiedy ostatnio sie specjalnie ladnie uczesalama ubralam nowa sukienke ( wszyscy mowia mi ze wygladam w niej slicznie ) , a on nic nie powiedzial zapytalam wiec jak wygladam uslyszalam tylko " dobrze wyglądasz "
Ja jestem dla niego bardzo mila, wszystko bym dla niego zrobila, ogladalam z nim mecze ktorych nie cierpialam, pielkam ciasteczka , robilam sniadania i specjalnie zanosilam do pracy , kiedy mial problem cala noc go pocieszalam plakalam razem z nim , zawsze bylam kiedy tylko chcial sie spotkac .. a sam czesto mnie zaniedbywal wiecej czasu poswiecajac innym. Teraz wyjechal na 1,5 miesiaca i dotychczas nigdy nie rozstawalismy sie na tak dlugo a ze jestem bardzo uczuciowa osoba to tesknota jest dla mnie straszna ![]() Ostatnio jak zadzwonil sama bylam wiec troche obojetna i zakonczylam rozmowe szybko mowiac ze spiesze sie na spotkanie z przyjaciolmi. Potem mimo ze byla moja kolej nie zadzwonilam 4 dni on wyslal mi dzis sygnalka ktorego mu nie odpuscilam. Zmuszam sie do takiego zachowania i bardzo jest mi smutno , ciagle o nim mysle nawet gdy mam tysiace zajęć , ale juz nie wiem co robic ? czy dobrze postapilam ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy dobrze postąpiłam ?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W tym tkwi problem... stałaś się przewidywalna... stabilna...po co się starać skoro ona jest już moja i zrobi dla mnie wszystko? Pfff Dobrze robisz ...niech poczuje, że Cię traci... niech mu się lampka zapali... o ile już nie jest za późno i nie wygasło. MADANA W TYM SAMYM CZASIE POMYSLAŁYŚMY TO SAMO ![]()
Fresh Princess of Wizaz ... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa ![]() 04.07.2015 PM 2015 ![]() Edytowane przez Lianca Czas edycji: 2011-06-29 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem zawiodła jak w większości przypadków komunikacja. Dawno temu przestałam liczyć na to, że jakikolwiek facet domyśli się czegokolwiek. Im trzeba tłumaczyć wszystko jak małym dzieciom, rzekłabym łopatologicznie.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z dziewczynami.. niestety popadłaś w stan kiedy on się nie musi starać bo i tak wszystko dla niego robisz.. wiem, że to samo z siebie wychodzi bo ja też taka bywam. ale czasem mówie sobie STOP i wtedy wszystko wraca do normy
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Staranie się w związku ma sens, gdy tak samo stara się druga strona. Dajemy, ale również wymagamy. Ty tylko dawałaś, dawałaś (w dodatku również bzdurki typu zmuszanie się do oglądania z facetem meczu), a niczego nie wymagałaś w zamian. Teraz zaczyna Ci to przeszkadzać. No cóż, rychło w czas. Postaraj się zmienić swoje zachowanie i postaw na skuteczniejszą komunikację z facetem - powiedz mu wprost co Ci nie odpowiada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A wg mnie postępujesz źle . To znaczy najpierw powinna być rozmowa- oznajm mu -co Ci nie pasuje ,czego byś oczekiwała. Bo skoro do tej pory byłaś na każde jego skinienie -oglądałaś z nim mecze( co dla mnie byłoby przyjemnością,ale nie o mnie tu chodzi) , poświęcałaś się - a teraz nagle się nie odzywasz. Może facet po prostu nie zauważył tego ,że jest Ci źle -i chciałabyś ,aby bardziej się postarał. I wtedy- Twoje teraźniejsze zachowanie jest dla niego zaskakujące. Czy mówiłaś mu kiedyś ,że nie ,nie mam ochoty oglądać meczu albo czemu nigdy nie mówisz mi komplementów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Do czego chcesz doprowadzić takim postępowaniem? Do rozstania? Bo wszystko właśnie ku temu zmierza.
Jesteście razem ponad 2 lata, więc problemy rozwiązujecie w ten sposób? Jedno drugiemu próbuje udowodnić, które ma przewagę i dominuje w związku? Najlepszym rozwiązaniem jest rozmowa. Wyjechał, więc nie macie szansy, byście przedyskutowali to w cztery oczy, ale w XVI wieku jest wiele urządzeń umożliwiających komunikację, więc wykorzystaj je. Zadzwoń, powiedz o swoich odczuciach, o jego braku zainteresowania Twoją osobą. Jeżeli nie zmieni swojego postępowania, zdecyduj się na bardziej radykalne kroki, ale musisz mieć świadomość czego od faceta wymagasz. Dotychczas skakałaś wokół niego i tańczyłaś jak Ci zagrał, więc nie dziw się, że tak postępuje, bo skoro nic w zamian od niego nie oczekiwałaś; zainteresowania, szacunku to robi tak jak mu wygodnie, a wie, że Ty będziesz na każde jego skinienie. Zacznij wprowadzać drobne zmiany, z czasem osiągniesz oczekiwany efekt, chyba że do tego czasu stwierdzicie, że Wasz związek to pic na wodę i bardziej sobie wmawialiście istnienie tego uczucia niż w rzeczywistości ono istniało.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ty cały czas się starasz i jesteś na każde jego zawołanie to niech teraz się to zmieni. Niech facet coś zrobi i zainteresuje się Tobą i Twoimi potrzebami. Nie możesz cały czas zmuszać się do rzeczy których nie lubisz (oglądanie sportu). Chyba w tym związku Tobie bardziej zależy a to nie jest najzdrowsze. Oboje powinniście się starać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.