Czy dobrze postąpiłam ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 18:27   #1
Amanii
Przyczajenie

Czy dobrze postąpiłam ?

Chodzi o mojego chlopaka z ktorym jestem ponad 2 lata ,od pewnego czasu przestal mowic mi komplementy, naprawde nie czesto mogę uslyszec od niego mile slowo chociaz kiedys taki nie byl . Kiedy ostatnio sie specjalnie ladnie uczesalama ubralam nowa sukienke ( wszyscy mowia mi ze wygladam w niej slicznie ) , a on nic nie powiedzial zapytalam wiec jak wygladam uslyszalam tylko " dobrze wyglądasz "

Ja jestem dla niego bardzo mila, wszystko bym dla niego zrobila, ogladalam z nim mecze ktorych nie cierpialam, pielkam ciasteczka , robilam sniadania i specjalnie zanosilam do pracy , kiedy mial problem cala noc go pocieszalam plakalam razem z nim , zawsze bylam kiedy tylko chcial sie spotkac .. a sam czesto mnie zaniedbywal wiecej czasu poswiecajac innym.

Teraz wyjechal na 1,5 miesiaca i dotychczas nigdy nie rozstawalismy sie na tak dlugo a ze jestem bardzo uczuciowa osoba to tesknota jest dla mnie straszna mielismy dzwonic co 2 dni na zmiane, lub wysylac sygnalki ale on czesto dzwoni co 4, 5 dni rozmawia krotko i w taki chlodny sposob.

Ostatnio jak zadzwonil sama bylam wiec troche obojetna i zakonczylam rozmowe szybko mowiac ze spiesze sie na spotkanie z przyjaciolmi. Potem mimo ze byla moja kolej nie zadzwonilam 4 dni on wyslal mi dzis sygnalka ktorego mu nie odpuscilam.
Zmuszam sie do takiego zachowania i bardzo jest mi smutno , ciagle o nim mysle nawet gdy mam tysiace zajęć ,
ale juz nie wiem co robic ? czy dobrze postapilam ?
Amanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 11:26   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: Czy dobrze postąpiłam ?

Cytat:
Ja jestem dla niego bardzo mila, wszystko bym dla niego zrobila, ogladalam z nim mecze ktorych nie cierpialam, pielkam ciasteczka , robilam sniadania i specjalnie zanosilam do pracy , kiedy mial problem cala noc go pocieszalam plakalam razem z nim , zawsze bylam kiedy tylko chcial sie spotkac .
- takim zachowaniem, byciem milusią, bycie na każde zawołanie, zmuszanie się do oglądania meczy (w życiu bym się do takiej nudy nie zmusiła)- to strzelanie sobie samej w stopę i najprostsza droga do bycia olewaną. PO CO on ma się o cokolwiek starać, nie musi i tak jesteś na każde skinienie.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 11:27   #3
Lianca
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amanii Pokaż wiadomość
Chodzi o mojego chlopaka z ktorym jestem ponad 2 lata ,od pewnego czasu przestal mowic mi komplementy, naprawde nie czesto mogę uslyszec od niego mile slowo chociaz kiedys taki nie byl . Kiedy ostatnio sie specjalnie ladnie uczesalama ubralam nowa sukienke ( wszyscy mowia mi ze wygladam w niej slicznie ) , a on nic nie powiedzial zapytalam wiec jak wygladam uslyszalam tylko " dobrze wyglądasz "

Ja jestem dla niego bardzo mila, wszystko bym dla niego zrobila, ogladalam z nim mecze ktorych nie cierpialam, pielkam ciasteczka , robilam sniadania i specjalnie zanosilam do pracy , kiedy mial problem cala noc go pocieszalam plakalam razem z nim , zawsze bylam kiedy tylko chcial sie spotkac .. a sam czesto mnie zaniedbywal wiecej czasu poswiecajac innym.

Teraz wyjechal na 1,5 miesiaca i dotychczas nigdy nie rozstawalismy sie na tak dlugo a ze jestem bardzo uczuciowa osoba to tesknota jest dla mnie straszna mielismy dzwonic co 2 dni na zmiane, lub wysylac sygnalki ale on czesto dzwoni co 4, 5 dni rozmawia krotko i w taki chlodny sposob.

Ostatnio jak zadzwonil sama bylam wiec troche obojetna i zakonczylam rozmowe szybko mowiac ze spiesze sie na spotkanie z przyjaciolmi. Potem mimo ze byla moja kolej nie zadzwonilam 4 dni on wyslal mi dzis sygnalka ktorego mu nie odpuscilam.
Zmuszam sie do takiego zachowania i bardzo jest mi smutno , ciagle o nim mysle nawet gdy mam tysiace zajęć ,
ale juz nie wiem co robic ? czy dobrze postapilam ?

W tym tkwi problem... stałaś się przewidywalna... stabilna...po co się starać skoro ona jest już moja i zrobi dla mnie wszystko? Pfff

Dobrze robisz ...niech poczuje, że Cię traci... niech mu się lampka zapali... o ile już nie jest za późno i nie wygasło.

MADANA W TYM SAMYM CZASIE POMYSLAŁYŚMY TO SAMO

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa

04.07.2015 PM 2015

Edytowane przez Lianca
Czas edycji: 2011-06-29 o 11:30
Lianca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 11:37   #4
Jequa
Przyczajenie

Moim zdaniem zawiodła jak w większości przypadków komunikacja. Dawno temu przestałam liczyć na to, że jakikolwiek facet domyśli się czegokolwiek. Im trzeba tłumaczyć wszystko jak małym dzieciom, rzekłabym łopatologicznie.
Stary 2011-06-29, 11:38   #5
pomaranczkav
Raczkowanie

zgadzam się z dziewczynami.. niestety popadłaś w stan kiedy on się nie musi starać bo i tak wszystko dla niego robisz.. wiem, że to samo z siebie wychodzi bo ja też taka bywam. ale czasem mówie sobie STOP i wtedy wszystko wraca do normy porób się troche niedostępna.. ale mysle, że teraz powinnaś z nim utrzymywać kontakt żeby tego wszystkiego nie stracić a jak wróci postarać się żeby on zaczął znów o Ciebie zabiegac

uwielbiam to uczucie, kiedy mówiąc głupek, myślę "Boże jak ja GO kocham"

"ty nie jesteś kobietą, ty jesteś wyzwaniem"
pomaranczkav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 11:41   #6
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- takim zachowaniem, byciem milusią, bycie na każde zawołanie, zmuszanie się do oglądania meczy (w życiu bym się do takiej nudy nie zmusiła)- to strzelanie sobie samej w stopę i najprostsza droga do bycia olewaną. PO CO on ma się o cokolwiek starać, nie musi i tak jesteś na każde skinienie.
Amen.

Staranie się w związku ma sens, gdy tak samo stara się druga strona. Dajemy, ale również wymagamy. Ty tylko dawałaś, dawałaś (w dodatku również bzdurki typu zmuszanie się do oglądania z facetem meczu), a niczego nie wymagałaś w zamian. Teraz zaczyna Ci to przeszkadzać. No cóż, rychło w czas. Postaraj się zmienić swoje zachowanie i postaw na skuteczniejszą komunikację z facetem - powiedz mu wprost co Ci nie odpowiada.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 11:58   #7
madana
Zakorzenienie

Cytat:
czy dobrze postapilam ?
- tak, dopiero teraz zaczynasz postępować sensownie, tzn. w sposób nieoczywisty. Facet nie może być dla ciebie JEDYNYM punktem odniesienia w życiu, to on także ma się starać. Powiedz mi, CO stałoby się, gdybyś powiedziała: nie znoszę żadnych meczy, nie będę tego oglądać i zajęła się sobą w tym czasie? Mieszkam z męskim domu (mąż + 2 synów), nigdy nie oglądam z nimi żadnego meczu, bo mnie to nudzi niemożebnie: ani piłki nożnej, ani siatkówki, koszykówki czy ręcznej -a oni uwielbiają to oglądać i super.Mam wtedy czas tylko dla siebie.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-29, 12:44   #8
House
Raczkowanie

A wg mnie postępujesz źle . To znaczy najpierw powinna być rozmowa- oznajm mu -co Ci nie pasuje ,czego byś oczekiwała. Bo skoro do tej pory byłaś na każde jego skinienie -oglądałaś z nim mecze( co dla mnie byłoby przyjemnością,ale nie o mnie tu chodzi) , poświęcałaś się - a teraz nagle się nie odzywasz. Może facet po prostu nie zauważył tego ,że jest Ci źle -i chciałabyś ,aby bardziej się postarał. I wtedy- Twoje teraźniejsze zachowanie jest dla niego zaskakujące. Czy mówiłaś mu kiedyś ,że nie ,nie mam ochoty oglądać meczu albo czemu nigdy nie mówisz mi komplementów?
House jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 13:36   #9
Diversification
Rozeznanie

Do czego chcesz doprowadzić takim postępowaniem? Do rozstania? Bo wszystko właśnie ku temu zmierza.
Jesteście razem ponad 2 lata, więc problemy rozwiązujecie w ten sposób? Jedno drugiemu próbuje udowodnić, które ma przewagę i dominuje w związku? Najlepszym rozwiązaniem jest rozmowa.
Wyjechał, więc nie macie szansy, byście przedyskutowali to w cztery oczy, ale w XVI wieku jest wiele urządzeń umożliwiających komunikację, więc wykorzystaj je. Zadzwoń, powiedz o swoich odczuciach, o jego braku zainteresowania Twoją osobą. Jeżeli nie zmieni swojego postępowania, zdecyduj się na bardziej radykalne kroki, ale musisz mieć świadomość czego od faceta wymagasz. Dotychczas skakałaś wokół niego i tańczyłaś jak Ci zagrał, więc nie dziw się, że tak postępuje, bo skoro nic w zamian od niego nie oczekiwałaś; zainteresowania, szacunku to robi tak jak mu wygodnie, a wie, że Ty będziesz na każde jego skinienie. Zacznij wprowadzać drobne zmiany, z czasem osiągniesz oczekiwany efekt, chyba że do tego czasu stwierdzicie, że Wasz związek to pic na wodę i bardziej sobie wmawialiście istnienie tego uczucia niż w rzeczywistości ono istniało.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 14:58   #10
trusssssssskaweczka
Raczkowanie

Ty cały czas się starasz i jesteś na każde jego zawołanie to niech teraz się to zmieni. Niech facet coś zrobi i zainteresuje się Tobą i Twoimi potrzebami. Nie możesz cały czas zmuszać się do rzeczy których nie lubisz (oglądanie sportu). Chyba w tym związku Tobie bardziej zależy a to nie jest najzdrowsze. Oboje powinniście się starać. Zignoruj go trochę a może trochę to mu otworzy oczy.
trusssssssskaweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości