![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wrócić,czy może nie?
Więc może zacznę od początku,jakiś czas temu,a mianowicie 1,5 miesiąca zerwałam z chłopakiem. powód był taki,że on mnie ciągle kontrolował,był strasznie zazdrosny i nigdzie nie pozwalał mi wychodzić. No,ale ja jestem taka,że się go nie słuchałam i wychodziłam po kryjomu,ale mniejsza o to. Ostatnio do mnie napisał,że chce do mnie wrócić i że nie będzie mnie teraz sprawdzał i będzie miał do mnie większe zaufanie. Jak z nim pisałam zauważyłam,że strasznie się zmienił,zaczął jakoś bardziej się starać,przyszedł do mojej szkoły,tylko po to żeby mnie zobaczyć,nie mówił nic o moich znajomych,tak jakby już go nie obchodzili. No i właśnie zastanawiam się czy nie wrócić do niego,bo bardzo za nim tęsknię,byliśmy razem przez jakieś 9 miesięcy,więc przyzwyczaiłam się do jego towarzystwa i pokochałam. Teraz jak z nim rozmawiam jest dobrze,nie jest już taki zazdrosny i w ogóle,ale boję się że jak z nim już będę to po jakimś czasie znów się to zacznie.Od nowa będzie miał do mnie jakieś wyrzuty,że wychodzę z innymi chłopakami(tak po koleżeńsku),czy chodzę na imprezy,będzie dzwonił co dziesięć minut i będzie chciał mnie odbierać z każdej imprezy,a ja tak nie chcę,wolę mieć taką swobodę w związku. Jak z nim rozmawiałam na poważnie to powiedział,że zrozumiał,że ja chcę mieć możliwość spotykania się z innymi ludźmi i trochę wolności. Dzisiaj idę na imprezę z koleżankami i mu to napisałam,a on odpisał mi tak: ''żeby tam żadnych chłopaków nie było,bo ja to sie dowiem'' Zdziwiłam się,bo wcześniej już obiecał mi ,że nie będzie mnie już tak pilnować,a tu taki sms.Trochę boję się do niego wrócić i właśnie nie mam pojęcia,czy dalej nie będzie tego samego robił. A wy jak myślicie,jest jakaś szansa,aby on się zmienił?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrócić,czy może nie?
Cytat:
Szansa że ktoś się zmieni jest tylko wtedy, gdy ta osoba tego naprawdę chce. Jeśli sms nie był zartem (my z TŻtem czasem tak żartujemy np. dzwonie "Gdzie jestes? W sklepie. Tylko mi tam żadnej sprzedawczyni nie podrywaj, bo sie dowiem!), to bym się porzadnie zastanowiła. Spróbować mozesz, ale bądź ostrożna i jesli zobaczysz jakies znaki, ze jednak jest ciągle taki sam to zwiewaj gdzie pieprz rośnie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja myślę, że szansa jest niewielka, bo byłam w tej samej sytuacji co Ty, wróciłam do chłopaka i bardzo żałuję. Zerwałam niedługo potem po raz drugi. Dość długo się z tego 'leczyłam'.
Natomiast moja koleżanka tak długo 'prostowała' swojego narzeczonego, że są w tej chwili już parą z prawie dziesięcioletnim stażem i naprawdę problem zazdrości zniknął. Nie wiem, jak ona to zrobiła, ale jest to żywy dowód na to, że wyleczenie się z zazdrości jest możliwe. Zachowanie Twojego chłopaka, a szczególnie ten sms, nie rokuje dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Sama musisz ocenic, czy on sie zmienil, ja takiemu zazdrosnikowi, ktory dzwoni co dziesiec minut i nie pozwala mi wychodzic, stanowczo bym podziekowala.
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ja bym nie wracała, nie lubię kontroli i braku zaufania. Cenię sobie wolność i to, że jestem z kimś, bo tak wybieram, a nie dlatego, że on coś może podejrzewać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dodam skromnie od siebie, że kilka lat temu weszłam ponownie w zwiazek po ponad półrocznej przerwie z mężczyzną, który był nawet nie tyle zazdrosny, co bardzo zaborczy.. i to był mój błąd.. bo choć na początku wszystko było pięknie-ładnie to po czasie problemy były te same.. kontrola, zakaz wychodzenia na imprezy, przymus odbierania telefonów, etc... okropnie się męczyłam.. nie twierdze, że w Twoim przypadku będzie podobnie, ale zachowaj ostrożność i zastanów się, czy tego właśnie chcesz.. choć może być też tak, że partner bedzie pracował nad sobą i tą zazdrością.. ale mimo wszystko uważaj ![]()
Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola.. Edytowane przez niquolle Czas edycji: 2011-05-20 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem tacy ludzie się nie zmieniają. To, że mówił, że się zmieni to oczywiste, a cóż innego miał Ci powiedzieć? Że nadal będzie zazdrosnym, chorym bluszczem? No jasne, że musiał Ci wcisnąć bajeczkę jak to będzie wspaniale i cudownie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Wy to zdołałyście przeczytać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Nie wierzę, że się zmieni... To co Ci napisał na wieść o imprezie mówi samo za siebie. A to pewnie dopiero początek.
![]() |
#10 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Co więcej - o ile normalnie SMS o treści "'żeby tam żadnych chłopaków nie było,bo ja to sie dowiem'' uznałabym po prostu za żartowanie sobie chłopaka z dziewczyną, której ufa, to tutaj wydaje mi się, że jednak koleś nadal próbuje Cię kontrolować. Moim zdaniem wcale nie przestał być chorobliwie zazdrosny i nieufny, lecz po prostu stara się tego nie okazywać, bo wie, że to się źle kończy. Nie wie jednak, że to sama chorobliwa zazdrość i brak zaufania jest problemem, a nie okazywanie swoich uczuć. Wydaje mi się, że koleś po prostu udaje, że się zmienił, żeby Ciebie odzyskać.
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Zapytaj go co ma znaczyć ten sms i powiedz, że traktujesz go jako dowód, że chyba jednak się nie zmienił tak jak twierdzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ten SMS już powinien Ci zasygnalizować, że jego obietnice możesz sobie o kant wiadomo czego obić... Facet ewidentnie udaje, że się zmienił, oszukuje Cię tylko po to, żebyś do niego wróciła.
Jeśli go kochasz i jesteś w stanie zaakceptować jego zazdrość to wróć do niego. Choć jak widać nie możesz tego zrobić, bo z tego właśnie powodu z nim zerwałaś i to było silniejsze niż uczucie do niego. Z drugiej jednak strony dlaczego chodzisz na imprezy tylko z koleżankami? Może i swojego faceta powinnaś zabierać? Ja nie mówię, że zawsze i wszędzie, ale może gdyby poznał Twoich znajomych nabrałby do nich zaufania i nie byłby aż tak zazdrosny? Poza tym pomyśl jak Ty byś się czuła, gdyby on spotykał się z innymi dziewczynami, tak po koleżeńsku nawet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
juz autorko nie wykorzystuj jego slow aby sprawdzac czy naprawde sie zmienil...poza tym Twoje wychodzenie "po kryjomu" nie sprawi ze zacznie Ci ufac...
i poza tym mysle ze nie pasujecie do siebie... jestes chyba imprezowa dziewczyna a on bardziej spokojny..po prostu wam nie po drodze.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A już miałam pytać,czy ktoś ma lupe.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Przepraszam,że pisałam taką małą czcionką,ale było mi lepiej .
No właśnie on też spotyka się z innymi dziewczynami,ale mi to w ogóle nie przeszkadza.On zna moich wszystkich znajomych i dokładnie wie,że są normalni i nie robimy razem nic złego,a mimo to i tak jest zazdrosny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Nikt nie powinnien decydować za Cb czy masz do niego wrócić czy nie, ale ja uważam że nie powinnaś tego robić. Skoro z Nim zerwałaś to miałaś ku temu powód. Lae jeśli rozważasz powrót to zastanów sie czy on nie będzie znów powtarzał tych samych błędów. Możecie mówić co chcecie ale ludzie bardzo rzadko sie zmieniają. Może nie warto wracać do tego co było i spróbować zapomnieć, bo możesz sobie narobić dodatkowych zmartwień...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Jak czytałam Twojego posta, to jak już przeczytałam 3/4 pomyślałam, że może chłopak rzeczywiście zrozumiał swoje zachowanie, stara się zmienic, zrozumiał swoje błędy i być może będzie dobrze, ale po tym smsie, który Ci wysłał mam wątpliwości, moim zdaniem dalej jest cholernie zazdrosny.
Oczywiście możesz dać mu szanse, być może naprawdę się zmieni, ale też nie zdziw się, jesli (jak juz Cie odzyska) po jakimś czasie znowu będzie taki jak wcześniej, także musisz być na to też przygotowana, żeby potem nie przeżyć rozczarowania.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja nie wiem pewnie mnie zlinczujecie za to co powiem ale musze
![]() Osobiście uważam podobnie jak normalnyFacet, że chłopak wcale nie musi być takim psycholem jak go opisuje autorka. Tylko ja osobiście obstaję za równowagą. Ok można czasem wyjść samemu, skoczyć na kawę z koleżankami, na siłkę... ale czy trzeba non stop byle samej?? A gdzie to uczucie, że jak się kocha to się chce miłe chwile spędzać wspólnie?? A co ci ten biedny TZ przeszkadza jak go wezmiesz do pubu ze znajomymi?? Ja się zastanawiam czy to TY troche nie przeginasz. Jak dla mnie to nie dojrzałaś do powaznego związku, a chłopak jest jak maskotka... jak mam wolną niedzielę to poprzytulam. Myślę, że go w pewien sposób sprowokowałaś do zaborczości. Może jest z natury zazdrośników, ale nawet zazdrośnika czesto można poskromić. Ale osobie z twoim podejściem to się nie uda na bank. Owszem może chłopak też przesadza- nie neguję tego. Ale uważam, że akurat w tej sytuacji wina jest po środku. Więc jak powiedział normalnyFacet - nie ten gość, nie ta dziewczyna. Ona potrzebuje chłopca z bajerem i pakietem swoich "kumpli" i niedzielnego związku.
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() rozumiem pojsc z kolezankami sama...raz na jakis czas i to okazjonalnie... ale jak dziewczyna tak systematycznie lata np co 2 tygodnie.. to dla mnie jakies zdeczka podejrzane jakby cos ukrywala.. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-05-24 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Tzn wiesz... u mnie to jest np tak, że ja raz w tygodniu jeżdżę sobie na siłkę z siostrą i mniej więcej raz w tygodniu spotykam się z koleżankami w salonie fryzjerskim bo tam pracują. Reszte wypadów spędzamy z mężem bo to dla nas naturalne.
Mój brat natomiast od 8 lat jest ze swoją żoną i mają układ. środy są jej...wychodzi z koleżankami na "Karmi" ![]() Jestem za takimi układami. Zdrowymi, uczciwymi. Takie coś pomaga w funkcjonowaniu związku. Ale zakładam, że autorka to bardzo młodziutka jest i dla niej "związek" to jeszcze abstrakcja.
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu - skoro chłopakowi to nie odpowiada - i po tych przytoczonych sms-ach wnioskuję że się z tym szybko nie pogodzi (oszukiwanie go to najgorsze wyjście) to mamy tu do czynienia z zupełnie innymi wizjami związku dlatego wydaje mi się, że nie ma sensu ponownie w to wchodzić.
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, czemu każdy tak zwraca uwagę na tego sms....Z moim chłopakiem często tak sobie piszemy i jest to raczej zabawne, po prostu żart.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Chodzi o kontekst, że tak powiem, historyczny - o to, co było wcześniej. Co innego, gdy normalny facet zażartuje np. zaraz Ci dam w tyłek, a co innego gdy to mówi gość stosujący przemoc. W tym przypadku jest podobnie. Oczywiście, wiele zależy również od niej - czy się da (znowu) urobić, czy się podda tym "żartom", ale generalnie zgody między nimi raczej nigdy nie będzie, tylko takie przepychanki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
bo sposób w jaki przytacza go autorka, i to co pisze wskazuje, że to nie jest żart
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.